Dertleşelim
242 görüntüleme
S
Sena S.
5 Şubat 2026 00:34
Farkettim ki her zor zamanımda bu uygulamaya koşuyorum beni anlayan anneleri görünce içim biraz rahatlıyor. Çevremize psikolojik olarak yıprandığımızı dile getirince “ şükret, bak o kadar çocuk isteyene nasip olmuyor, şikayet etme o senin mucizen veya bunlar daha iyi günlerin” tarzı yorumlar alıyoruz hepimiz evlatlarımızı çok seviyoruz tabiki ama insanız yoruluyoruz kendimize vakit ayırmak istiyoruz özellikle sosyal medyada mutlu, bakımlı, aşırı pozitif anneleri görünce ben yetersiz miyim hissi oluşuyor. Kimse kimseyi yargılamadan biraz dertleşelim istedim en çok hangi konuda zorlanıyorsunuz? Ben bebeğimde uyku sorunu yaşıyorum gündüzleri aşırı kısa uyuyor ve sürekli kucağımda olduğu için evimin işini bile yapamıyorum geceleri de saat başı uyanıyor doktor bir şeyi yok normal dönemsel dedi ama derin uykuya geçemediğim için çok yıpranmış durumdayım gurbetteyim yardım edenim yok eşim de destek olmuyor uyuyamıyor dinlenemiyorum yetersiz hissediyorum ne kendime ne evladıma ne evime yetişemiyorum gibi geliyor

Tuğçe
5 Şubat 2026 00:40
Merhaba kaç aylık bebeğiniz? Belki biraz atak haftasında falansınızdır o yüzden uyku problemi yapıyosunuzdur ? Bebeğinizin uyku sinyallerini takşp edin uyku rutini oluşturun geceleri böylelikye uykusu düzene girecektir benimde bebeğiö 4 aya yaklaştı. Eşinize dile getirseniz sonuçta bebeğin babası belki bir saat bile olsa siz biraz kendinize bakım yapsanız vs daha iyi hissedersinzi
S
Sena S.
5 Şubat 2026 00:47
Merhaba kaç aylık bebeğiniz? Belki biraz atak haftasında falansınızdır o yüzden uyku problemi yapıyosunuzdur ? Bebeğinizin uyku sinyallerini takşp edin uyku rutini oluşturun geceleri böylelikye uykusu düzene girecektir benimde bebeğiö 4 aya yaklaştı. Eşinize dile getirseniz sonuçta bebeğin babası belki bir saat bile olsa siz biraz kendinize bakım yapsanız vs daha iyi hissedersinzi
B
Buket ..
5 Şubat 2026 00:48
Eğer bu yolda tek başınıza kaldıysanız evle ilgili her seye "yeteri kadar" yetişmeye çalışın önceliğiniz kendiniz ve evladınız olsun. Kaç aylık bilmiyorum ama uykular hep dalgalıdır. Bir dönem gerçekten çok kötü bir dönem güzel olabilir uyku konusunda eşinizden destek değil babalik yapmasını isteyin. Şu adamları elimde olsa önce kendi eşimden başlayıp 1 kaşık suda bogardim sanki tek başımıza yaptık.
Benim bebeğim değilde benim kendi ailem ve eşim beni daha cok zorluyor. Ailemin "iyisini ben bilirim" tarzi yorumları, sosyal medyada gördükleri şeyleri bana yaptirmaya çalışmaları.. eşimin oturduğu yerden her şeye karışıp hiçbir şey yapmaması. Bize de gelen giden yok aynı sehirde olmamıza rağmen. Herkesin herseye bahanesi var. Eşimin ailesi yol bilmez , babamlar sürekli "hastayız" der. Sağolsun anneannemler gelir gider.
Benim bebeğim değilde benim kendi ailem ve eşim beni daha cok zorluyor. Ailemin "iyisini ben bilirim" tarzi yorumları, sosyal medyada gördükleri şeyleri bana yaptirmaya çalışmaları.. eşimin oturduğu yerden her şeye karışıp hiçbir şey yapmaması. Bize de gelen giden yok aynı sehirde olmamıza rağmen. Herkesin herseye bahanesi var. Eşimin ailesi yol bilmez , babamlar sürekli "hastayız" der. Sağolsun anneannemler gelir gider.

Tuğçe
5 Şubat 2026 00:50
7 aylık olacak bir hafta sonra Tuğçe hanım 4. Ay atağından sonra uyku düzeni tamamen bozuldu önceden çok rahat uyurdu gaz vs sorunu da yaşamadık şükür her yolu denedim gündüz son uykusunu geriye çektim yok oyun oynadım yorulsun uyur diye yok açlığa uyanıyor diye düşünüp çok iyi besledim uykudan önce yine olmadı şu sıralar dişe bağlıyorum alt iki diş şiş gibi doktor jel verdi o da fayda etmedi. Eşim ben işe gidiyorum diyip sıyrılıyor max yarım saat alıyor sonra altına yaptı emecek galiba vs bahanelerle getiriyor yanıma kimsem yok emanet edip dinlenebileceğim
B
Buket ..
5 Şubat 2026 00:54
7 aylık olacak bir hafta sonra Tuğçe hanım 4. Ay atağından sonra uyku düzeni tamamen bozuldu önceden çok rahat uyurdu gaz vs sorunu da yaşamadık şükür her yolu denedim gündüz son uykusunu geriye çektim yok oyun oynadım yorulsun uyur diye yok açlığa uyanıyor diye düşünüp çok iyi besledim uykudan önce yine olmadı şu sıralar dişe bağlıyorum alt iki diş şiş gibi doktor jel verdi o da fayda etmedi. Eşim ben işe gidiyorum diyip sıyrılıyor max yarım saat alıyor sonra altına yaptı emecek galiba vs bahanelerle getiriyor yanıma kimsem yok emanet edip dinlenebileceğim
S
Sena S.
5 Şubat 2026 00:57
Eğer bu yolda tek başınıza kaldıysanız evle ilgili her seye "yeteri kadar" yetişmeye çalışın önceliğiniz kendiniz ve evladınız olsun. Kaç aylık bilmiyorum ama uykular hep dalgalıdır. Bir dönem gerçekten çok kötü bir dönem güzel olabilir uyku konusunda eşinizden destek değil babalik yapmasını isteyin. Şu adamları elimde olsa önce kendi eşimden başlayıp 1 kaşık suda bogardim sanki tek başımıza yaptık.
Aslında çok güzel destek olabilecek insanların işi daha da zora sokması yaralayıcı bir durum. Ah şu sosyal medya annem de ayda yılda bir gelir bana ama her gün bir sürü reels atar ve uygulayıp uygulamadığımı sorar. İşin özünde anne olan biziz ve çocuğumuzu en iyi biz bilmez miyiz bu konuda hislerinize güvenin çocuğunuz için “en iyisini” annesi yani siz bilirsiniz. Eş konusunda yorum yapamıcam aynısından bende de var 🤷🏻♀️
S
Sena S.
5 Şubat 2026 01:03
Bazen eşimle ben de bu yüzden tartışıyorum aynı şeyi benimkide yapıyor çünkü şu 1 aydıe ben de kızımı 8de gece uykusuna yatırıyoeum o sırada dinleniyorum gündüzleride işlerimi yaprken yanıma alıyorum ana kucağında oturarak beni izliyor o uyuyunca siz de uyumayı deneyin en azından bir saatçik uyur bende şu an çok bilmiş gibi konuşuyorum ama beim kızmda 4 aya giricek 10 gün sonra uyku gerilemesi yaşarız diye çok korkuyorum
Evet gündüz uyuduğunda uyumaya çalışıyorum yarımşar saat öyle ayakta durabiliyorum.
Korkmayın her bebek aynı olmuyor bi hafta zorlanıp eski düzenine geri dönüyor çoğu bebek. Doktorum altında bi problem aramamamı bazı bebeklerin tıpkı yetişkinler gibi huysuz ya da sakin olabileceğini söyledi umarım çok ama çok güzel ve rahat atlatırsınız bu süreci 🫶🏻
S
Sena S.
5 Şubat 2026 01:06
Ağrı için calpol denediniz mi? Benim bir kaç gecemi kurtarmıştı.
B
Buket ..
5 Şubat 2026 01:13
Dolven verdi Buket hanım kullandım yine aynı değişen bir şey olmadı eşimin ısrarıyla (sanki geceleri kendi uykusuz kalıyormuş gibi) uyku damlası aldık bi iki kullandım hem fayda etmedi hem hakkında olumsuz şeyler duydum kullanmayacağım
S
Sena S.
5 Şubat 2026 01:16
bebekler babalarında daha kolay uykuya geçiyor damla tavsiyesi yapacağına biraz çocuğuyla da bağ kursun 😂 ilk bir kaç ay eşimde öyleydi uyucam diyip çekilirdi ki hala daha yapıyor ama eğer bebek cidden çok zorlanıyorsa gelip alıyor. Seninle bağ kurmaya ihtiyacı var ben suan yeterli gelmiyorum babasını istiyor seni görmediği için böyle yapıyor gibi konuştum biraz duygu sömürüsü yaptım dürtmek manipüle etmek gerekiyor

Emel C.
5 Şubat 2026 01:48
Bence 4. Ay falan değilde gerçekten 6 aydan sonrası daha zor sürekli yeni şeyler keşfetmeye başlıyor hareketleri artıyor dişler çıkıyor falan bunların hepsi uykusunu bozuyor tabi benim bebegimde 9.5 aylık hala zorlanıyorum ben gurbette değilim ama müstakil bi evde oturuyorum ve ailelerimize uzak araçları olmadığı için gelip gidenim olmuyor eşim sabahin köründe kalkıyor ise gidiyor akşam geldiğinde ben çocuğu uyutmuş oluyorum çok yorgunsam evi salip çocukla ablama gidiyorum (bence çok şanslıyım) 1 saat bile olsa kafan rahat birseyler yapabilmek bence çok değerli artık bebeğiniz buyumus masallah gündüz kayinvalidenize veya annenize bırakıp bi kahve içmeye çıksanız bile çok iyi gelir emin olun bizden daha iyi bakiyorlar 😂 ve hicbirseyin sosyal medyada gösterdikleri gibi olduğunu düşünmüyorum psikolojimi bozduğu için yaklaşık 3 aydır kullanmıyorum kesinlikle tavsiye ederim kimsenin hayatı dört dörtlük değil bebekleri sabahlara kadar uyumuyor veya ara ogunde kuzu devirip yemiyor hepsi abartı inanın yalnız değilsiniz birde ben artık eşimden birsey istemeyi bıraktım mesela hiç çocukla ilgilen falan demiyorum çocuğu koyuyorum yanına karnının doymasını istiyorsan çocuğa bakicaksin diyorum yarım saatte olsa en azından ufak tefek işlerimi hallediyorum 1 ay sonra falan daha rahatlarsınız inşallah ayrılık kaygısı yaşamaz 9. Ayda biz yaşadık mama yapmak için bile kalkamadığım 2 hafta geçirdim ama sonrası çok rahatladı kendi kendine oyun oynuyor artık beni o kadar aramiyor hersey geçiyor ya sabır diyoruz 💆♀️
S
Sena S.
5 Şubat 2026 01:59
Bence 4. Ay falan değilde gerçekten 6 aydan sonrası daha zor sürekli yeni şeyler keşfetmeye başlıyor hareketleri artıyor dişler çıkıyor falan bunların hepsi uykusunu bozuyor tabi benim bebegimde 9.5 aylık hala zorlanıyorum ben gurbette değilim ama müstakil bi evde oturuyorum ve ailelerimize uzak araçları olmadığı için gelip gidenim olmuyor eşim sabahin köründe kalkıyor ise gidiyor akşam geldiğinde ben çocuğu uyutmuş oluyorum çok yorgunsam evi salip çocukla ablama gidiyorum (bence çok şanslıyım) 1 saat bile olsa kafan rahat birseyler yapabilmek bence çok değerli artık bebeğiniz buyumus masallah gündüz kayinvalidenize veya annenize bırakıp bi kahve içmeye çıksanız bile çok iyi gelir emin olun bizden daha iyi bakiyorlar 😂 ve hicbirseyin sosyal medyada gösterdikleri gibi olduğunu düşünmüyorum psikolojimi bozduğu için yaklaşık 3 aydır kullanmıyorum kesinlikle tavsiye ederim kimsenin hayatı dört dörtlük değil bebekleri sabahlara kadar uyumuyor veya ara ogunde kuzu devirip yemiyor hepsi abartı inanın yalnız değilsiniz birde ben artık eşimden birsey istemeyi bıraktım mesela hiç çocukla ilgilen falan demiyorum çocuğu koyuyorum yanına karnının doymasını istiyorsan çocuğa bakicaksin diyorum yarım saatte olsa en azından ufak tefek işlerimi hallediyorum 1 ay sonra falan daha rahatlarsınız inşallah ayrılık kaygısı yaşamaz 9. Ayda biz yaşadık mama yapmak için bile kalkamadığım 2 hafta geçirdim ama sonrası çok rahatladı kendi kendine oyun oynuyor artık beni o kadar aramiyor hersey geçiyor ya sabır diyoruz 💆♀️
S
Sedef Y.
5 Şubat 2026 02:11
Ahh kizlar ben size ozaman 2 yaş sendromundan hic bahsetmeyeyim 😂 daha fazla psikolojiniz bozulmasin 😂😂 şaka bi yana dost acı söylermis diyecegim ama geçmiyo kizlar 4ü bitiyo 6sı başliyo o bitiyo [9.ayi](9.ayi) başliyo o bitiyor yurumesi yaşı ve en zoruda inanin 2 yaşinda oglum masallah aksama kadar pesindeyim bi yerine bisey olacak korkusuyla yaşamaktan saçlarim beyazladi😁 2 yaşta bitiyo mu hayir bunun en fenası 4 Yaş😁😁 kendimi hazirliyorum şimdiden

Tuğçe
5 Şubat 2026 03:34
Ah bu erkekler gerçekten hiç anlamıyorlar aslında bi saat alıp hadi sen keyif yap biraz diyip başımızı okşayıp yorulduğumuzu anlamaları bile yeter aslında ama işte…
Evet gündüz uyuduğunda uyumaya çalışıyorum yarımşar saat öyle ayakta durabiliyorum.
Korkmayın her bebek aynı olmuyor bi hafta zorlanıp eski düzenine geri dönüyor çoğu bebek. Doktorum altında bi problem aramamamı bazı bebeklerin tıpkı yetişkinler gibi huysuz ya da sakin olabileceğini söyledi umarım çok ama çok güzel ve rahat atlatırsınız bu süreci 🫶🏻
S
Sena S.
5 Şubat 2026 05:23
Ahh kizlar ben size ozaman 2 yaş sendromundan hic bahsetmeyeyim daha fazla psikolojiniz bozulmasin şaka bi yana dost acı söylermis diyecegim ama geçmiyo kizlar 4ü bitiyo 6sı başliyo o bitiyo [9.ayi](9.ayi) başliyo o bitiyor yurumesi yaşı ve en zoruda inanin 2 yaşinda oglum masallah aksama kadar pesindeyim bi yerine bisey olacak korkusuyla yaşamaktan saçlarim beyazladi 2 yaşta bitiyo mu hayir bunun en fenası 4 Yaş kendimi hazirliyorum şimdiden
🥹 Allah hepimizin yardımcısı olsun ya ne zormuş bu anne olmak 🥹
F
Figen ..
5 Şubat 2026 07:05
resmen hayat ilk defa çocuğu olanlara bir daha çocuk yapmayın diye ders veriyo gibi bir yaşam şeklindeyim 8. ay gece uyku yok saat başı ağlayarak uyanma gündüz 20-40 dk arası gidip gelen uykular öyle yorgunum ki bazen kendimi tokatlamak istiyorum gece 4ten beri ayaktayım ve bir daha çocuk yapmaya tövbe ettim
S
Sedef Y.
5 Şubat 2026 07:16
Yok yaaa unutuluyo ve hatta özleniliyor bile benim bide 14 yaşında kizim var hatta onun bebekligi oglumdan daha zordu kolik bir bebek susmak bilmeyen bi çene (ağlamak icin kullaniyodu sanki sadece)
Yemek yemez bacagimin dibinden ayrilmaz vs vs anlatsam bitmez yani kisaca unutulup 12 sene sonra tekrar bi oglum oldu :)) oda durdann anlamaz yapma oglum deriz yapıcammm diye ortaligi yikar:)
Guzel annelerim hepiniz mükemmelsiniz ve hepiniz cok değerlisiniz bunlarin hepsi inanin geçiyor unutuluyor ve inanin o uykusuz kaldiginiz geceleri bile tebessüm ederek hatirlayacaksiniz
Ama dedigim gibi 1 adet ergen bir kiz
2 yaş sendromlu bir oglanla
Sizin aylık olan bebisleri degistirelim mi :))
Söz sizin bebeler 2 yasina gelince geri vericem:))))
Yemek yemez bacagimin dibinden ayrilmaz vs vs anlatsam bitmez yani kisaca unutulup 12 sene sonra tekrar bi oglum oldu :)) oda durdann anlamaz yapma oglum deriz yapıcammm diye ortaligi yikar:)
Guzel annelerim hepiniz mükemmelsiniz ve hepiniz cok değerlisiniz bunlarin hepsi inanin geçiyor unutuluyor ve inanin o uykusuz kaldiginiz geceleri bile tebessüm ederek hatirlayacaksiniz
S
Sena S.
5 Şubat 2026 08:50
resmen hayat ilk defa çocuğu olanlara bir daha çocuk yapmayın diye ders veriyo gibi bir yaşam şeklindeyim 8. ay gece uyku yok saat başı ağlayarak uyanma gündüz 20-40 dk arası gidip gelen uykular öyle yorgunum ki bazen kendimi tokatlamak istiyorum gece 4ten beri ayaktayım ve bir daha çocuk yapmaya tövbe ettim
F
Figen ..
5 Şubat 2026 08:54
Yok yaaa unutuluyo ve hatta özleniliyor bile benim bide 14 yaşında kizim var hatta onun bebekligi oglumdan daha zordu kolik bir bebek susmak bilmeyen bi çene (ağlamak icin kullaniyodu sanki sadece)
S
Sedef Y.
5 Şubat 2026 09:36
😂😂😂😂😂 ya bunun bir de ergenliği var hahshddndn herhalde bunları evlendirince bitiyo çile