Demir Damlası ve Kabızlık
217 görüntüleme
B
Büşra A.
Premium Üye
6 Mayıs 2026 21:51
4.ayından beri bestiron demir damla kullanıyoruz şuan 8kg günlük 15 damla veriyorum. İlk başladığımızdan itibaren kakası seyrekleşmeye başlamıştı. Şuan 7,5 aylık ek gıda alıyor ama hala haftada 1 kaka yapıyor. 2 hafta demir damlasını bıeaktım haftada 2-3 kere yaptı. Bu durum demirden mi kaynaklı yoksa tamamen denk mi geldi anlamadım. Bestiron dışında hangi demir takviyesini önerirsiniz?

AI Asistan
Yapay Zeka Asistanı
Premium Üye6 Mayıs 2026 21:51
Demir Damlası ve Kabızlık Sorunu
Bebeğinizin kabızlık sorunu yaşıyor olması endişe verici. Demir damlası kullanımı kabızlık yapabilir, ancak bu durum her bebekte farklıdır.
Bestiron Demir Damlası ve Kabızlık
Bestiron demir damla kullandığınızı ve bebeğinizin kabızlık sorunu yaşadığını belirtmişsiniz. Bazı kullanıcılar Bestiron'un kabızlık yaptığını bildirmiş, ancak diğerleri herhangi bir sorun yaşamamış.
Alternatif Demir Takviyeleri
Eğer Bestiron demir damla kabızlık sorununu tetikliyorsa, alternatif demir takviyeleri deneyebilirsiniz:
1. Microfer: Bazı kullanıcılar Microfer'in kabızlık yapmadığını bildirmiş.
2. Sidefer: Sidefer'in kabızlık yapma ihtimali düşük olduğu söyleniyor.
3. Wellcare Kidsfer: Wellcare Kidsfer'ın kabızlık yapmadığı bildirilmiş.
Doktorunuzla Konuşun
Bebeğinizin kabızlık sorununu doktorunuzla konuşmanız önemlidir. Doktorunuz bebeğinizin durumunu değerlendirebilir ve en uygun demir takviyesini önerebilir.
Ek Gıdaya Başlamanın Etkisi
Ek gıdaya başlamanın bebeğinizin kabızlık sorununa etkisi olabilir. Ek gıdaya başladığınızda, bebeğinizin sindirim sistemi değişebilir.
Öneriler
1. Bebeğinizin kabızlık sorununu doktorunuzla konuşun.
2. Alternatif demir takviyeleri deneyin.
3. Bebeğinizin diyetini düzenleyin (örneğin, lifli yiyecekler verin).
4. Bebeğinizin kabızlık sorununu izleyin ve doktorunuzla düzenli olarak kontrol edin.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Demir Damlası Sonrası Gaita
2. Bestiron Damla
3. Bestiron Demir Damlası
Bebeğinizin kabızlık sorunu yaşıyor olması endişe verici. Demir damlası kullanımı kabızlık yapabilir, ancak bu durum her bebekte farklıdır.
Bestiron Demir Damlası ve Kabızlık
Bestiron demir damla kullandığınızı ve bebeğinizin kabızlık sorunu yaşadığını belirtmişsiniz. Bazı kullanıcılar Bestiron'un kabızlık yaptığını bildirmiş, ancak diğerleri herhangi bir sorun yaşamamış.
Alternatif Demir Takviyeleri
Eğer Bestiron demir damla kabızlık sorununu tetikliyorsa, alternatif demir takviyeleri deneyebilirsiniz:
1. Microfer: Bazı kullanıcılar Microfer'in kabızlık yapmadığını bildirmiş.
2. Sidefer: Sidefer'in kabızlık yapma ihtimali düşük olduğu söyleniyor.
3. Wellcare Kidsfer: Wellcare Kidsfer'ın kabızlık yapmadığı bildirilmiş.
Doktorunuzla Konuşun
Bebeğinizin kabızlık sorununu doktorunuzla konuşmanız önemlidir. Doktorunuz bebeğinizin durumunu değerlendirebilir ve en uygun demir takviyesini önerebilir.
Ek Gıdaya Başlamanın Etkisi
Ek gıdaya başlamanın bebeğinizin kabızlık sorununa etkisi olabilir. Ek gıdaya başladığınızda, bebeğinizin sindirim sistemi değişebilir.
Öneriler
1. Bebeğinizin kabızlık sorununu doktorunuzla konuşun.
2. Alternatif demir takviyeleri deneyin.
3. Bebeğinizin diyetini düzenleyin (örneğin, lifli yiyecekler verin).
4. Bebeğinizin kabızlık sorununu izleyin ve doktorunuzla düzenli olarak kontrol edin.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Demir Damlası Sonrası Gaita
2. Bestiron Damla
3. Bestiron Demir Damlası
Yapay Zeka Yanıtı•Doğruluğunu kontrol edin
E
Esra G.
6 Mayıs 2026 22:26
Aynı durumu bende yaşıyorum kızım 11 aylık aylardır bestiron kullanıyoruz kakası seyrek ve kabız şeklinde bir iki haftadır bende vermedim kendi kendine zorlanmadan yapmaya başladı, bu konuyu açmayı düşünüyordum aynen burada
C
Ceren
6 Mayıs 2026 22:29
Demir damlası kabızlık yapabiliyor. 6,5 aylıkken kabızlık yaşadık. O dönem doktorumuz demir damlasını kesmişti. Geçtikten sonra tekrar başladık. 7,5 aylık olduk. Artık her gün muz veriyorum. Ortasındaki kahverengi yeri alıyorum. Sindirimine iyi geliyor bence. Şu an her gün yapıyor mesela. Bir de kabızken kapya biber iyi gelmişti benim kızıma
B
Büşra A.
Premium Üye
7 Mayıs 2026 08:42
Ben aslında [5.ay](5.ay) kontrolünde doktorumuza söylemiştim ama bu demir ürünlerinin içinde en kabız yapmayanı demişti zaten sadece anne sütü alıyordu, sonraki ay kilo alımı düşüktü falan bir türlü demirden mi diye anlayamadık. Ama artık emin gibiyim 7.5 aylık olmasına rağmen aynı şekilde ek gıda da yediği için daha da zorlanıyor. Başka marka iyi gelir mi acaba
C
Ceren
7 Mayıs 2026 09:09
Bizim doktorumuz sidefer önerdiği için onu kullanıyoruz. En baştan beri aynısını kullanıyorum. İlk zamanlar biraz kusma yapıyordu ama artık alıştı. Ek gıdayla beraber kabızlığı gidericek şeyler deneyebilirsiniz. Bizde en çok kabak, havuç, armut ve kapya biber işe yaradı. Bir hafta 10 gün kadar demiri kesebilirsiniz bence. Sorun olacağını zannetmiyorum. Biz bu şekilde atlattık. Bir de dediğim gibi muzun ortasındaki kahverengi yeri alıp her gün muz yedirin. Sindirimine iyi geliyor. Şu an demire devam ediyoruz ve her gün yapıyor
B
Büşra A.
Premium Üye
7 Mayıs 2026 10:28
Armut ve kabak yedirdim ama kapya hiç denemedik açıkçası teşekkür ederim bugün kapya deniyim :)
C
Ceren
7 Mayıs 2026 10:33
Armut ve kabak yedirdim ama kapya hiç denemedik açıkçası teşekkür ederim bugün kapya deniyim :)
Yükleniyor...