Demir Damlası Sonrası Gaita
124 görüntüleme

Yasemin İ. K.
4 Ağustos 2025 14:03
Merhaba, kızım 4 aylık. Demir damlasına başladığımdan beri kakasında demir damlasının renginde kahverengi noktacıklar görüyorum. Kakasında ipliksi mukuslar var ve belirgin derecede sulu oldu. Her beslenme sırasında gürültülü kaka yapıyor. Gazlı bir bebek değil. İlk bebeğimde demir ilacı sonrası böyle bir durum yaşamamıştım. Yaşayanlar var mı? Ne yapmalıyım acaba? Herkese teşekkürler şimdiden. (bestiron damla kullanıyorum)
S
Sena K. E.
4 Ağustos 2025 15:11
Bende bestiron kullanıyorum ama hiç kahverengi damlacık görmedim bebeğim her zaman gürültülü kaka yaptığı için onun ekstra etkisi var mı bilemiyorum kaç damla veriyorsunuz eczacı bize 10 damla dedi ama az mı veriyorum bilemiyorum

Yasemin İ. K.
4 Ağustos 2025 15:47
6buçuk kiloya 16-17 damla veriliyor normalde. Eczacımız da 8kilo için 20damla şeklinde demişti. İlk bebeğimde de bu şekilde kullanmıştım. 10damla kullanan annenlerin bebeklerinde 9.ayda demir eksikliği çıkmıştı. Dediğiniz gibi kakası hep gürültülü idi zaten ama demir damlası başladığımdan beri çok sık kaka yapar oldu ve her kakasında o kahverengi noktalar var. Belki de dozu mu fazla geliyor acaba
E
Elif S.
4 Ağustos 2025 15:50
aksine demir damlası kabız yapması gerekir🤔 mukustan da bahsediyorsunuz hafif ishalimsi durumdan da bahsediyorsunuz; yoğun salyalı bir dönem / diş dönemi olabilir mi? damlayla tamamen tevafuk olabilir belki 🤔

Yasemin İ. K.
4 Ağustos 2025 16:11
Evet Elif Hanım diş sancıları başladı, mukus ondan olabilir ama o demir damlasının kahverengi noktalarına anlam veremiyorum. Yani bunların hepsi birbirinden bağımsız olabilir tabi ama hepsi bir araya gelince noluyor dedim🙂
S
Sena K. E.
4 Ağustos 2025 17:18
Bestiron demir damlası kabız yapmıyor içeriği doğal ve zeytinyağı var kabızlığı önlemesi için
E
Elif S.
5 Ağustos 2025 04:57
zeytin yağı ince bağırsakta sindirilir. kalınbağırsağa geçmez. dolayısıyla kalın bağırsakta kabızlığı önleyici bir etki beklemeyiz sanılanın aksine.
ha şöyle olabilir, çok çok miktarda tükettiniz, veya bir emilim bozukluğunuz var, inçe bağırsaktan kaçan bir kısmı kalınbağırsağa ulaştı, o zaman kayganlaştırıcı etki vs ile laksatif görevi görebilir; fakat aksi halde beklemeyiz. bestironla ilgili de böyle düşünüyorum ben ama hekiminize danışın yine de. ben çocuk hekimi değilim ama ben de hekimim, tıbbi bilgim bu yönde.
ha şöyle olabilir, çok çok miktarda tükettiniz, veya bir emilim bozukluğunuz var, inçe bağırsaktan kaçan bir kısmı kalınbağırsağa ulaştı, o zaman kayganlaştırıcı etki vs ile laksatif görevi görebilir; fakat aksi halde beklemeyiz. bestironla ilgili de böyle düşünüyorum ben ama hekiminize danışın yine de. ben çocuk hekimi değilim ama ben de hekimim, tıbbi bilgim bu yönde.
E
Elif M. Ç.
6 Ağustos 2025 10:32
Bebeğim 19 aylık 5 aylıkken sizdeki belirtilerle doktora gittik ve süt alerjisi dedi. Gaitada lökosit ve gizli kan çıkıp süt alerjisi olustuğu için dr D vitaminini kesmişti 9 aylıkken gizli kana sebep olabiliyor diye . Sizin durumunuz belki daha farklıdır ama belirtiler aynıydı

Yasemin İ. K.
6 Ağustos 2025 11:55
Çok teşekkür ederim değerli yorumlarınız ve tavsiyeleriniz için. Süreci biraz daha takip edip doktora götüreceğim. Umarım allerji çıkmaz. Kilo alımı çok yavaşladı bu ay. Doğduğundan beri ayda 1 kg alıyordu ama 4aylık kontrolümüzde yalnızca 300gr almış. Bu beni şüphelendiriyor açıkçası. Tekrar teşekkür ederim🌸
E
Elif M. Ç.
6 Ağustos 2025 22:40
Sürekli olarak aylık 1 kilo alamaz zaten eğer öyle olsa 1 yaşında 12 kilo olması gerekir ve gereğinden fazla kiloya işaret eder. Şöyle düşünün oğlum 19 aylık şuan 12 kilo ve kilolu bir bebek 😅 aynı tedirginlikleri ben de yaşamıştım bu söylediklerim hep doktorum bana söyledikleri