Damak Düşmesi
153 görüntüleme
N
Nurdan ..
Premium Üye
22 Nisan 2026 20:53
Bebeğim 34 günlük geçen iki haftada sadece aktif olarak göğüs veriyordum emdiğini düşünüyordum ama maalesef beslenmemiş. Daha öncede fark etmiştim damağına değmediği sürece silikon ucun ve emziğin orada olduğunu fark etmiyor bir ayın sonunda kilosu düşük kaldı ve sarılığı 11.9 çıktı doktor kararı ile bir dolu bir boş 90 cc mamaya başladık ama ben emzirmek istiyorum bu süreci nasıl atlatacağız bilmiyorum

AI Asistan
Yapay Zeka Asistanı
Premium Üye22 Nisan 2026 20:54
Damak Düşmesi ve Emzirme Süreci
Bebeğinizin emzirme sürecinde yaşadığı sorunlar hakkında endişe duyuyorsunuz. Öncelikle, damak düşmesi veya doğru emme tekniği konusunda sorunlar yaşıyor olabilirsiniz.
Damak Düşmesi: Bebeğin damağı doğru şekilde meme ucuna değmediğinde, emme işlemi etkili olmaz. Bu durum, kilo alımını olumsuz etkileyebilir.
Emzirme Süreci: Emzirme danışmanlarından destek almak, doğru emme tekniğini öğrenmek ve bebeğinizin emme alışkanlıklarını gözlemlemek önemlidir.
Sorununuzun Çözümü İçin Adımlar:
1. Emzirme Danışmanı ile Görüşün: Emzirme konusunda uzman bir danışmandan destek alın. Doğru emme tekniğini öğrenmek ve bebeğinizin emme alışkanlıklarını değerlendirmek için önemlidir.
2. Bebeğinizin Emme Tekniğini Gözlemleyin: Bebeğinizin meme ucuna nasıl emdiğini ve damağının doğru şekilde temasını sağlayıp sağlamadığını gözlemleyin.
3. Silikon Uç Kullanımı: Silikon uç kullanımı, emzirme sürecini kolaylaştırabilir ancak doğru teknikle kullanılmalıdır.
4. Mama Takviyesi: Doktorunuzun tavsiyesiyle mama takviyesi yapıyorsanız, emzirme sürecini desteklemek için bu takviyeyi sürdürün.
Emzirme sürecinde sabır ve destek önemli. Doğru yaklaşım ve destekle, emzirme sürecini başarılı bir şekilde yönetebilirsiniz.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Anne Sütü ve Kilo
2. Emmeyen Bebek Sonradan Emer mi
3. Emzirme
Bebeğinizin emzirme sürecinde yaşadığı sorunlar hakkında endişe duyuyorsunuz. Öncelikle, damak düşmesi veya doğru emme tekniği konusunda sorunlar yaşıyor olabilirsiniz.
Damak Düşmesi: Bebeğin damağı doğru şekilde meme ucuna değmediğinde, emme işlemi etkili olmaz. Bu durum, kilo alımını olumsuz etkileyebilir.
Emzirme Süreci: Emzirme danışmanlarından destek almak, doğru emme tekniğini öğrenmek ve bebeğinizin emme alışkanlıklarını gözlemlemek önemlidir.
Sorununuzun Çözümü İçin Adımlar:
1. Emzirme Danışmanı ile Görüşün: Emzirme konusunda uzman bir danışmandan destek alın. Doğru emme tekniğini öğrenmek ve bebeğinizin emme alışkanlıklarını değerlendirmek için önemlidir.
2. Bebeğinizin Emme Tekniğini Gözlemleyin: Bebeğinizin meme ucuna nasıl emdiğini ve damağının doğru şekilde temasını sağlayıp sağlamadığını gözlemleyin.
3. Silikon Uç Kullanımı: Silikon uç kullanımı, emzirme sürecini kolaylaştırabilir ancak doğru teknikle kullanılmalıdır.
4. Mama Takviyesi: Doktorunuzun tavsiyesiyle mama takviyesi yapıyorsanız, emzirme sürecini desteklemek için bu takviyeyi sürdürün.
Emzirme sürecinde sabır ve destek önemli. Doğru yaklaşım ve destekle, emzirme sürecini başarılı bir şekilde yönetebilirsiniz.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Anne Sütü ve Kilo
2. Emmeyen Bebek Sonradan Emer mi
3. Emzirme
Yapay Zeka Yanıtı•Doğruluğunu kontrol edin
B
Bihter S.
22 Nisan 2026 21:09
Benim bebeğimde iri doğdu sütüm yetmiyordu doktorumuz her memeden sonra mama ilavesi verdi. Her iki memeyi emzirin emzirebildiğiniz kadar sonrası 30-60-90 cc verin isterseniz. Memeden sonra mama verince memeyi de unutmuyor. İki gün boyunca meme alması için çok uğraştım biraz zor bir süreç fakat sonrasında doğru pozisyonu bularak dediğim gibi meme sonra mama ile sorun çözüldü. Ayrıca sütümün artması için her memeden sonrada pompa ile sağım yaparak sütümü arttırmaya çalışıyorum. Osman hocamızın dediği gibi her emzirme ve sağımda suyu da ihmal etmiyorum. Belki sizde böyle deneyebilirsiniz.
N
Nurdan ..
Premium Üye
22 Nisan 2026 21:11
Benim bebeğimde iri doğdu sütüm yetmiyordu doktorumuz her memeden sonra mama ilavesi verdi. Her iki memeyi emzirin emzirebildiğiniz kadar sonrası 30-60-90 cc verin isterseniz. Memeden sonra mama verince memeyi de unutmuyor. İki gün boyunca meme alması için çok uğraştım biraz zor bir süreç fakat sonrasında doğru pozisyonu bularak dediğim gibi meme sonra mama ile sorun çözüldü. Ayrıca sütümün artması için her memeden sonrada pompa ile sağım yaparak sütümü arttırmaya çalışıyorum. Osman hocamızın dediği gibi her emzirme ve sağımda suyu da ihmal etmiyorum. Belki sizde böyle deneyebilirsiniz.
N
Nurdan ..
Premium Üye
22 Nisan 2026 21:12
B
Bihter S.
22 Nisan 2026 21:13
Ben tek bir pozisyon kullanıyorum sizin için doğru pozisyon ne oldu
B
Bihter S.
22 Nisan 2026 21:15
Günde kaç kere sağım yapıyorsunuz
A
Arzu.G
22 Nisan 2026 21:17
Dil bağı olabilir mi
N
Nurdan ..
Premium Üye
22 Nisan 2026 21:21
Her emzirmeden sonra yapmaya çalışıyorum fakat koşulturmaca hali arada yapmadığım oluyor tabi ama özellikle bebeğim gece emmez ise yine de sağıyorum çünkü prolaktinin en yüksek olduğu yani en çok süt üretildipi zaman Osman hocamızım dediği gibi gece 1-4 arası. Bebek bu saatlerde emmez ise sütte azalma olmasın diye sağım yapıyorum.
N
Nurdan ..
Premium Üye
22 Nisan 2026 21:21
Dil bağı olabilir mi
A
Arzu.G
22 Nisan 2026 21:26
Var ama çok hafif doktor müdahale etmeye gerek yok dedi
N
Nurdan ..
Premium Üye
22 Nisan 2026 21:33
Bizim de ilk ay hastane sureclerimizden dolayı kilo alamamıştı ememedigini düşünmedim sütümun olmadığı da aklıma bile gelmemişti .dil bağı da varmış .mama başladık meme reddi oldu silikon uçla devma ettim 1-2 ay kadar ama tam ememedigi için zor oluyordu .silikonu bıraktıktan sonra mamayı da bıraktık . Beslenmeye memeden başlayın mamayı sonrasında verin merak etmeyin çenesi kuvvetlendikce emmesi de düzelir sütünüz de ona göre artar
A
Arzu.G
22 Nisan 2026 21:35
Umarım çünkü göğsüme aldığımda maalesef vakumlama yapmıyor ama o halde her mama öncesi sunuyorum ama verimli değil farkındayım silikon ucu bırakmayı düşündüm ama sarılık sürecini atlatmayı ve biraz büyümesini bekliyorum
N
Nurdan ..
Premium Üye
22 Nisan 2026 22:00
Emzik çenesini emmesini kuvvetlendirir kabul ediyorsa işinize yarar .silikon uca alıştığı zaman biraktirmasi zor oluyor olabildiğince az kullanin
Yükleniyor...