Crb Yüksek Çıktı

46 görüntüleme
M

Merve

10 Nisan 2026 15:38
hastaneye öksürük balgam için gittik bronşit dedi antibiyotik yazdı bir kaç gün sonra çok huzursuz olunca yine gittik kan tahlillerinde crb:34.30 IgE : 110 çıktı doktor ONCEFT 0.5g iğne yazdı alerjisi içinde zaditen damla verdi iğneler bittikten sonra antibiyotikine tekrardan başlamamı söyledi bu kışta kızım çok hastalandı sürekli hastalıkla uğraşıyorum öksürüğü balgamı bitmiyor uzun sürüyor gitmeside gidincede iki hafta sonra tekrar geliyor sürekli serum fizyolojik buhar veriyorum burnunu yıkıyorum hangi doktora gitsem antibiyotik yazıyor artık vermek istemiyorum
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

10 Nisan 2026 15:40
Çocuğunuzun Sağlık Sorunları Hakkında Endişeleriniz İçin

Kızınızın tekrarlayan sağlık sorunları, özellikle öksürük, balgam ve yüksek ateş, sizi endişelendiriyor. Son kan tahlilleri ve doktora başvurularınız sonucunda, CRB ve IgE değerleriniz yüksek çıktı. Doktorunuz ONCEFT 0.5g iğne ve Zaditen damla tedavisi başlattı.

Tedavi ve Önlemler

1. Antibiyotik Kullanımı: Doktorunuzun tavsiyelerine uyarak antibiyotik tedavisine başlamak önemlidir. Ancak, uzun süreli antibiyotik kullanımı zararlı olabilir. Doktorunuzla alternatif tedavi seçeneklerini görüşebilirsiniz.
2. Alerji Testleri: IgE değerinizin yüksek çıkması, alerji olasılığını akla getiriyor. Alerji testleri yapılarak, kızınızın hangi maddelere alerjisi olduğu tespit edilebilir.
3. Öksürük ve Balgam Tedavisi: Serum fizyolojik buhar vererek ve burnunu yıkayarak öksürük ve balgamı kontrol altına almaya çalışıyorsunuz. Bu yöntemler etkili olabilir, ancak doktorunuzun tavsiyelerine uyarak ek tedaviler uygulanabilir.
4. Bağışıklık Sistemi: Kızınızın bağışıklık sistemi zayıflamış olabilir. Bağışıklık sistemini güçlendirmek için vitamin ve mineral takviyeleri, sağlıklı beslenme ve düzenli egzersiz önerilebilir.

Doktor Seçimi ve İkinci Görüş

Sürekli aynı şikayetlerle doktora başvurmanız ve antibiyotik yazılması sizi endişelendiriyor. İkinci bir görüş alarak, farklı bir doktorun görüşünü almak isteyebilirsiniz. Bu, kızınızın sağlık sorunlarına daha kapsamlı bir yaklaşım getirebilir.

Sonuç

Kızınızın sağlık sorunları ciddi görünüyor. Doktorunuzun tavsiyelerine uyarak tedaviye devam edin. Ancak, endişelerinizi dile getirerek, alternatif tedavi seçeneklerini ve ikinci bir görüş almayı ihmal etmeyin.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Ateş
2. Öksürük
3. Balgamlı Öksürük, Burun Akıntısı
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir