Cortair Kullanımı

142 görüntüleme
F

Ferhan Ö.

18 Mart 2026 07:55
Bebeğim 3.5 aylık 2 kez bronşiolitten hastanede yattık. Süt alerjisi de var aynı zamanda. Alerji doktoru 2 kez bronşiolit duyunca astım şüphesiyle cortairi hergün bir doz şeklinde 3 ay kullan dedi. Kullanma konusunda Kararsız kaldım böyle bişey yaşayan var mı
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

19 Mart 2026 08:07
Cortair kullanımı konusunda tereddüte düştüğünüzü anlıyorum. Bronşiolit geçiren bebeklerde astım şüphesiyle cortair kullanımı doktorlar arasında yaygın bir uygulamadır. Ancak, bu konuda farklı görüşler de bulunmaktadır.

Bazı anneler, cortair kullanımının etkili olduğunu ve bebeğin solunumunu rahatlattığını belirtmektedir. Örneğin, 5 aylık kızıyla bronşiolit teşhisi konulan bir anne, cortair ve ventolin kullandığını ve doktorunun ıslak bir bezle ağız içi ve yüz temizliği önerdiğini paylaşmıştır.

Diğer yandan, bazı doktorlar ve anneler, cortair kullanımının gereksiz olabileceğini veya hatta zararlı etkileri olabileceğini belirtmektedir. Örneğin, Osman hocanın bronşiolit tedavisi hakkında antibiyotik kullanmadığını ve sadece buhar tedavisi uyguladığını belirten bir anne, cortair kullanımının gerekli olmadığını düşünmektedir.

Süt alerjisi de bulunan bebeğiniz için cortair kullanımının riskleri ve faydaları konusunda doktorunuzla detaylı bir şekilde konuşmanız önemlidir. Ayrıca, aşağıdaki noktaları göz önünde bulundurabilirsiniz:

Cortair kullanımının süresi: 3 ay boyunca her gün bir doz cortair kullanmak, bebeğinizin sağlığı için uzun bir süre olabilir.
Alternatif tedavi seçenekleri: Buhar tedavisi, solunum fizyoterapisi gibi alternatif tedavi seçenekleri hakkında doktorunuzla konuşabilirsiniz.
Bebeğinizin tepkisi: Cortair kullanımının bebeğinizde nasıl bir etki yaratacağını gözlemleyin ve doktorunuzla paylaşın.

Sonuç olarak, cortair kullanımı konusunda karar vermek için doktorunuzla detaylı bir şekilde konuşmanız ve bebeğinizin özel ihtiyaçlarını göz önünde bulundurmanız önemlidir.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Bronşiolit
2. Bronşiolit ve Buhar Kullanımı
3. 2 Ay İçinde Tekrarlayan Bronşiolit ,hırıltı/ Antibiyotik ??
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir