2 Ay İçinde Tekrarlayan Bronşiolit ,hırıltı/ Antibiyotik ??
92 görüntüleme
S
Seda
21 Aralık 2025 19:42
Bebeğim şuan 17 aylık. 5 ayında ve 15.ayında Bronşiolit oldu.3 gün önce öksürük başladı ve dün aniden hırıltı başladı. Ama ateş yok hatta keyfi bile yerinde bebeğimin. Her neyse doktor bronşiolit olmuş dedi ve antibiyotik ve zatiden yazdı.ayrıca Ventolin ve cortair de yazdı.Ben çocukken astım hastasıydım ve alerjik bir bünyem var.doktorumuz bebeğiniz de alerjik olabilir dedi. Her neyse Osman hocam yorumlarda bronşiolit tedavisinde antibiyotiğin yeri yok diyor. Bebeğime antibiyotik veriyorum şuan ama içim hiç rahat değil.sanki zehir veriyor gibi üzülüyorum. Acaba kime güvenmeliyim bilmiyorum.ne yapmalıyım?
B
Bilecik, B. T.
21 Aralık 2025 19:46
Ya aynısı benim başıma da geldi benim bebeğim de 17 aylık ama antibiyotik verdim ikinci dün ne hırıltı kaldı ne öksürük şaşırdım kaldım ventolşm ve cortiar hiç kullanmadım çok küçük olduğu için
S
Seda
21 Aralık 2025 19:49
Bizim de öksürük kesildi fakat devam ediyor hırıltı . Ventolin verince nebülizatörle çok rahatlıyor bebeğim . Sadece şu antibiyotik işi kafamı karıştırıyor Osman hoca 100 hastamdan anca 1-2 sine veriyorum diyor
G
Gulsah A.
25 Aralık 2025 14:53
Bende bunu merak ediyorumdr bizede ayni ilaclari verdi antibiyotigi versemmi diye dusunuyorum
E
Esma A. ..
26 Aralık 2025 19:24
Kızım 5aylik bizede aynı ilaçlar verildi başta antibiyotik kullanmadim sonra öksürük sıklaşinca başladım öksürük azaldı ama sekresyonu hala devam ediyor
N
Naciye
26 Aralık 2025 19:44
8,5 aylıkken bronşiolit olan kızıma antibiyotik vs bisürü ilaç yazmıştı doktor Osman hocanın bronşiolit tarzı hastalıklarda antibiyotik kullanılmaz demişti hatta kızmıştı da ben de çok üzülmüştüm keşke kullanmasaydım diye bize de astım ilaçları vermişti ama onları almadım özellikle çünkü çok ağır ilaçlar bence serum suyu da gayet işlev görüyor kızım şu an 19 aylık iki ay önce yine hasta oldu gece 39,1 i görünce ne olduğumu şaşırdım acile gittik ateş düşürücü verdi sadece ertesi günde dirençli ateşi vardı 39 u görüyordu ama düşürdüm 38 lere ama ertesi gün kızım hiçbir şey olmamış gibi kendine geldi 2 günde kendine geldi ateş yol etti hastalığı 8,5 aylıkken 38 di ateşi ve öyle öksürük falanda yoktu tekrardan pişman olmuştum o kadar ilaç kullanmasına demem o ki bence bazı doktorlar bilinçsizce ilaç yazıyorlar iğne oldu 7 8 ilaç yazmıştı bir de
E
Esra Ö.
29 Aralık 2025 06:50
Benim de kızım 15 aylık ve aynı şeyi yaşıyorum. Doktor antibiyotik ventolin cortair verdi kullansam mı emin olamıyorum. 2 aydır tam olarak geçmedi azalıp tekrar başlıyor.