Çok Huysuz

228 görüntüleme
A

Ayşe A.

22 Nisan 2026 14:01
Oğlum 8 buçuk aylık 2 dişimiz çıktı o yüzden mi bilmiyorum ama sürekli huysuzlanıyor sürekli bir ağlama modunda karnı tok kabız değil yemeğini yiyor mamasını içiyor dışarı çıkarıyorum onla oyun oynuyorum ama yok mutlu olmuyor atak mı dönemsel mi bilmiyorum gece uykuları berbat saat başı uyanmaya başladı

Bunu yaşayan var mı ben artık kendimi unutmak üzereyim
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
22 Nisan 2026 14:02
Huysuzluk ve Ağlama Sorunları

Hoş geldiniz! Anlattıklarınızı dikkatlice okudum ve benzer sorunları yaşayan birçok anne-baba olduğunu görüyorum. Öncelikle, oğlunuzun yaşı ve diş çıkarma süreci gibi faktörlerin huysuzluğuna katkıda bulunabileceğini düşünmek normal.

Olası Nedenler:

Diş çıkarma: 2 dişinizin çıktığı belirtilmiş, bu süreç bazen bebeklerde huysuzluğa yol açabiliyor.
Atak dönemi: 8. ay civarında bebeklerde gelişimsel ataklar yaşanabiliyor, bu durum huysuzluk ve ağlama ile kendini gösterebiliyor.
Gelişimsel geçişler: Bebeğinizin 8. aydan sonra yeni şeyler öğrenmeye başlaması ve uyku düzeninde değişiklikler olması, huysuzluğa neden olabilir.

Yapabileceğiniz Şeyler:

1. Sakin kalın: Bebeğinizin huysuzlandığı anlarda sakin ve sabırlı kalmaya çalışın.
2. Rutin oluşturun: Günlük rutininizi düzenleyin, bu, bebeğinizin daha öngörülebilir bir dünya görmesine yardımcı olabilir.
3. Dış etkenleri değerlendirin: Bebeğinizin çevresel etkenlere (aşırı sıcak/soğuk, gürültü vb.) maruz kalmadığından emin olun.
4. Doktor kontrolü: Bebeğinizin fiziksel sağlığı ile ilgili herhangi bir sorun olup olmadığını kontrol etmek için doktorunuzla görüşün.

Destek ve Dayanışma:

Birçok anne-baba benzer sorunlarla karşılaşıyor. Bu dönemin geçici olduğunu ve uygun desteklerle bu süreci atlatabileceğinizi unutmayın.
* Destek grupları veya forumlarda deneyimlerinizi paylaşarak diğer annelerle bağlantı kurabilirsiniz.

Sonuç

Bebeğinizin huysuzluğu ve ağlaması sizi zorluyor olabilir, ancak bu durumun geçici olduğu ve çeşitli stratejilerle yönetilebileceği unutmayın. Sabır ve anlayışla bu süreci atlatabilirsiniz.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Ağlama
2. Uyku
3. Uykudan Ağlayarak Uyanma
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
Göktenur B.

Göktenur B.

22 Nisan 2026 14:04
Aynı konudan muzdaripiz benim oğlum da 8.5 aylık bı diş çıkardık gündüzleri değil ama geceleri artık uyku haram oldu saat başı uyanıyor aslında uyuyor ama sürekli ağlıyor uykuya bı türlü geçmiyoruz diş olabilir diye düşünüyorum benimkini doktor geceleri daha çok diş ağrısı olur demişti bilemiyorum benden
A

Ayşe A.

22 Nisan 2026 14:05
Ben artık yok hissetmeye başladım kendimi de tuvalete zor gider duruma geldim sürekli benle olmak istiyor

Hani bazen tv bile açıyorum ona bile bakmıyor

Gündüz uykular zaten yarım saat 2 uykuya düşmüştük sabah 6 da uyandığı için gece de kaliteli uyumadığı için 3 uyku yapmaya başladı yine
E

Elanur Ü.

23 Nisan 2026 01:56
Ay aynı biz aynııı…gittiğim yerde Huzur yok sürekli mutsuz galiba 8 ay atağı dedikleri bu olsa gerek
A

Ayşe A.

23 Nisan 2026 03:27
Gece uykularımız hep kesik kesik oluyor
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir