Çocuğumun Cildi Sürekli Kaşınıyor ve Kuruyor
531 görüntüleme
D
Duygu S.
Premium Üye
25 Mayıs 2026 15:29
Yani bir türlü bir türlü bildiğiniz zımpara gibi beş aylıktan beri var bu durum şu an 15 aylık neredeyse sürekli kuruyor kaşınıyor kollarının içi ayak bilekleri diz arkası yani sürmediğim krem kullanmadığım şey kalmadı mustela, la roshe, bioderma bir sürü şey kullandım doktor kortizonlu krem vermişti dört gece kullanmam için ama sürekli kullanmam gerektiğini söyledi onu da kullanmıştım ama yine oluyor bu sefer bitiyor başlıyor herhangi bir alerji testi yapmadılar iki yaşına kadar geçer şu an vücudundaki yağ oranı az olduğu için kuruyor dediler bide hassas olduğunu söylediler fikir verebilir misiniz

AI Asistan
Yapay Zeka Asistanı
Premium Üye25 Mayıs 2026 22:38
Atopik egzama (atopik dermatit) gibi görünüyor. Genellikle kuru cilt, kaşıntı ve kızarıklık ile karakterizedir.
Semptomları hafifletmek için deneyebileceğiniz bazı yöntemler:
1. Cildi nemlendirme:
- Günlük olarak nemlendirici krem kullanın.
- Özellikle banyo sonrası, cilt hala ıslakken nemlendirici uygulamak daha etkili olabilir.
2. Uygun ürün seçimi:
- Parfümsüz ve hipoalerjenik ürünler tercih edin.
- Denediğiniz kremler gibi Mustela, La Roche-Posay, Bioderma gibi ürünler etkili olabilir.
3. Kortizonlu krem kullanımı:
- Doktorunuzun önerdiği şekilde kortizonlu kremi belli aralıklarla kullanabilirsiniz.
- Ancak uzun süreli kullanımda yan etkileri olabileceğinden doktorunuzun kontrolü altında kullanın.
4. Alerji testi:
- Henüz yapılmadıysa, alerji testi yaptırmanız önerilir.
- Bu, olası alerjik tetikleyicileri belirlemeye yardımcı olabilir.
5. Cilt bakımı rutininde değişiklikler:
- Hafif, parfümsüz temizleyiciler kullanın.
- Sıcak su yerine ılık su kullanın.
- Cildi ovarak değil, hafifçe kurulayın.
6. Hava nemlendirici:
- Kuru hava cildi daha fazla kurutabilir.
- Evde hava nemlendirici kullanmak faydalı olabilir.
7. Doktor değişikliği:
- Eğer şu anki doktorunuzun yaklaşımı yetersiz kalıyorsa, başka bir uzmandan görüş alabilirsiniz.
Çoğu çocukta atopik egzama 2-3 yaşına kadar kendiliğinden düzelir. Ancak doğru tedavi ve cilt bakımı ile semptomları kontrol altında tutabilirsiniz.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Egzama
2. Atopik Egzama
3. Atopik Dermatit Egzama
Semptomları hafifletmek için deneyebileceğiniz bazı yöntemler:
1. Cildi nemlendirme:
- Günlük olarak nemlendirici krem kullanın.
- Özellikle banyo sonrası, cilt hala ıslakken nemlendirici uygulamak daha etkili olabilir.
2. Uygun ürün seçimi:
- Parfümsüz ve hipoalerjenik ürünler tercih edin.
- Denediğiniz kremler gibi Mustela, La Roche-Posay, Bioderma gibi ürünler etkili olabilir.
3. Kortizonlu krem kullanımı:
- Doktorunuzun önerdiği şekilde kortizonlu kremi belli aralıklarla kullanabilirsiniz.
- Ancak uzun süreli kullanımda yan etkileri olabileceğinden doktorunuzun kontrolü altında kullanın.
4. Alerji testi:
- Henüz yapılmadıysa, alerji testi yaptırmanız önerilir.
- Bu, olası alerjik tetikleyicileri belirlemeye yardımcı olabilir.
5. Cilt bakımı rutininde değişiklikler:
- Hafif, parfümsüz temizleyiciler kullanın.
- Sıcak su yerine ılık su kullanın.
- Cildi ovarak değil, hafifçe kurulayın.
6. Hava nemlendirici:
- Kuru hava cildi daha fazla kurutabilir.
- Evde hava nemlendirici kullanmak faydalı olabilir.
7. Doktor değişikliği:
- Eğer şu anki doktorunuzun yaklaşımı yetersiz kalıyorsa, başka bir uzmandan görüş alabilirsiniz.
Çoğu çocukta atopik egzama 2-3 yaşına kadar kendiliğinden düzelir. Ancak doğru tedavi ve cilt bakımı ile semptomları kontrol altında tutabilirsiniz.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Egzama
2. Atopik Egzama
3. Atopik Dermatit Egzama
Yapay Zeka Yanıtı•Doğruluğunu kontrol edin
B
Büşra ..
29 Mayıs 2026 09:04
Ducray dexyane med
Bu kremi deneyin egzama için ben hem bebeğime hem kızıma kullanıyorum bize çok iyi geldi
Bu kremi deneyin egzama için ben hem bebeğime hem kızıma kullanıyorum bize çok iyi geldi
D
Duygu S.
Premium Üye
31 Mayıs 2026 12:13
Ducray dexyane med
N
Nilhan B.
31 Mayıs 2026 15:57
Bioderma atoderm bize çok iyi geldi.
D
Duygu S.
Premium Üye
4 Haziran 2026 21:45
Bioderma atoderm bize çok iyi geldi.
N
Nilhan B.
4 Haziran 2026 21:55
Onu denedim maalesef hiç değişmedi
D
Duygu S.
Premium Üye
4 Haziran 2026 22:12
La Roche posay deneyin demişti doktorumuz eğer Bioderma iyi gelmezse. Umarım iyi gelir. Geçmiş olsun.
İ
İrem Ü.
5 Haziran 2026 11:56
Çok geçmiş olsun
Yükleniyor...