Burun Yıkama

176 görüntüleme
Cansu G. D.

Cansu G. D.

Premium Üye
14 Mayıs 2026 10:01
Merhaba bebeğimin burnunu yeni doğan döneminden beri yıkayarak temizliyorum bazen de aspiratörle kalanı topluyorum. Ama şimdi 7-8 aylık olduğundan beri fiziki direnci çok arttı. Ne oyun ne kendimizde gösterme ne sakin sakin yapma işe yaramıyor. Kafasını çevirip engelliyor itiyor. Bu durumda burnunu zorla mı yıkamalıyım? Çocuğa zorla fiziki müdahalede bulunmak beni çok rahatsız ediyor. Ama aspiratör de tek başına yetmiyor (ki onu da gönüllü yapmıyor ama yıkama kadar korkunç olmuyor tablo) . Bir de şöyle bir sorun var zorla yapıldığı zaman çocuk hareket ettiği için kafasını tutsak bile illa biraz hareketli olduğu zaman su tam gerektiği şekilde U döngüsü yapıp çıkmıyor, birazı sıktığım yerden çıkıyor birazı yüze göze gidiyor yani yıkadığımın da faydasını alıyorum. Bu durumda ne yapmalıyım nasıl bu durumu halletmeliyim?
E

Esraa

14 Mayıs 2026 10:12
Burun tıkanıklığı mı yaşıyorsunuz sürekli
Cansu G. D.

Cansu G. D.

Premium Üye
14 Mayıs 2026 10:18
Esraa
Burun tıkanıklığı mı yaşıyorsunuz sürekli
Hayır şükür ki sürekli değil, 2-3 aylıkken sonbahar kış döneminde sık sık oldu yıkama ve nem cihazı ile çözdük. Sonra hiç olmadı. Ara ara temizlik niyetiyle yıkadık. Fakat bu hafta hastalandı günde birkaç kere yapmamı gerektirecek kadar tıkandı. Mahvolduk zaten çocuk hasta zorla antibiyotik vermek, zorla burun yıkamak, zorla aspiratör, zorla alt yap zorla giydir artık çocuk yatırdığımız an ağlar oldu tepkiselleşti. Burnunu da bir açtık bir açamadık. İlk ebeveynliğimiz olduğu için tutup zorla bir şey yapma konusunda çok başarısızız kıyamıyoruz. Ateşini bile kulaktan düzgün ölçmüyormuşum ucundan ölçmeye çalışıyormuşum hastanede doktor yapınca gördüm. Bu burun meselesi illaki lazım olacak gelecekte. Nasıl ikna ediyor diğer anneler bebeğini onu öğrenmek istiyorum
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
14 Mayıs 2026 10:19
Merhaba,

Bebeğinizin burnunu temizlemek gerçekten zorlayıcı bir süreç olabilir, özellikle de fiziki direnci arttıkça. Burun yıkama ve aspiratör kullanımı gibi yöntemler, bebeğinizin rahat nefes alması için önemlidir. Ancak, zorla müdahale etmek istememeniz doğru bir yaklaşım.

İşte bazı öneriler:

1. Oyunlaştırma: Bebeğinizin dikkatini dağıtmak için oyuncaklar veya renkli nesneler kullanabilirsiniz. Örneğin, aspiratörün ucunu göstererek "şimdi burnunu temizleyeceğiz" gibi sözlerle hazırlayabilirsiniz.
2. Sakinleştirme: Bebeğinizin rahatlaması için sakinleştirici bir ortam yaratın. Müzik, hafif dokunuşlar veya sevdiği bir oyuncakla dikkatini dağıtabilirsiniz.
3. Nebülizatör kullanımı: Bebeğinizin burnunu nemlendirmek için nebülizatör kullanabilirsiniz. Bu, sümüğün yumuşamasını sağlayarak aspiratörle çekmeyi kolaylaştırabilir.
4. Geleneksel yöntemler: Burnu yıkarken U şeklindeki doğru pozisyonu koruyarak, suyun doğru yere gitmesini sağlayabilirsiniz.
5. Doktor tavsiyesi: Bebeğinizin doktoruyla konuşarak, en uygun yöntemleri öğrenebilirsiniz.

Bebeğinizin sağlığı için en önemli şey, onun rahatı ve güveni. Bu nedenle, zorla müdahale etmekten kaçınarak, ona uygun yöntemleri bulmaya çalışın.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Burun Yıkama
2. Burun Hırıltı Tıkanıklık
3. Burun Yikarken Durdurulamaz Aglama
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
E

Esraa

14 Mayıs 2026 10:31
Cansu Gültekin Dincir
Hayır şükür ki sürekli değil, 2-3 aylıkken sonbahar kış döneminde sık sık oldu yıkama ve nem cihazı ile çözdük. Sonra hiç olmadı. Ara ara temizlik niyetiyle yıkadık. Fakat bu hafta hastalandı günde birkaç kere yapmamı gerektirecek kadar tıkandı. Mahvolduk zaten çocuk hasta zorla antibiyotik vermek, zorla burun yıkamak, zorla aspiratör, zorla alt yap zorla giydir artık çocuk yatırdığımız an ağlar oldu tepkiselleşti. Burnunu da bir açtık bir açamadık. İlk ebeveynliğimiz olduğu için tutup zorla bir şey yapma konusunda çok başarısızız kıyamıyoruz. Ateşini bile kulaktan düzgün ölçmüyormuşum ucundan ölçmeye çalışıyormuşum hastanede doktor yapınca gördüm. Bu burun meselesi illaki lazım olacak gelecekte. Nasıl ikna ediyor diğer anneler bebeğini onu öğrenmek istiyorum
Anlıyorum bende bir dönem yıkama yapmak zorunda [kaldım.Asla](kaldım.Asla) istemiyorlar gördüğü an ağlıyordu hatta ama onun iyiliği için. Bu şırıngaların ucuna takılan bir aparat var Trendyolda falan satılıyor silikon.O acitmiyor bebek hareket etsede daha düzgün şekilde suyu gönderebiliyorsunuz burnuna tam yerleşiyor eğer kullanmadiysaniz onu bi deneyin [isterseniz.Ben](isterseniz.Ben) o şekilde yapınca en azından süreci kisalttık daha düzgün yapabildiğimiz [için.Onun](için.Onun) dışında maalesef birisi bebeğin başını sabit [tutatacak.Benimde](tutatacak.Benimde) içim gidiyordu ama mecbur
Cansu G. D.

Cansu G. D.

Premium Üye
14 Mayıs 2026 10:47
Esraa
Anlıyorum bende bir dönem yıkama yapmak zorunda [kaldım.Asla](kaldım.Asla) istemiyorlar gördüğü an ağlıyordu hatta ama onun iyiliği için. Bu şırıngaların ucuna takılan bir aparat var Trendyolda falan satılıyor silikon.O acitmiyor bebek hareket etsede daha düzgün şekilde suyu gönderebiliyorsunuz burnuna tam yerleşiyor eğer kullanmadiysaniz onu bi deneyin [isterseniz.Ben](isterseniz.Ben) o şekilde yapınca en azından süreci kisalttık daha düzgün yapabildiğimiz [için.Onun](için.Onun) dışında maalesef birisi bebeğin başını sabit [tutatacak.Benimde](tutatacak.Benimde) içim gidiyordu ama mecbur
Evet silikon uç da kullanıyoruz, ama istemeyen bebeği zorlamak gerçekten korkunç bir fiziksel müdahale gerektiriyor, başka bir yol arıyorum ama anladığım kadarıyla pek de yok
M

Merve A. ..

20 Mayıs 2026 22:01
Burun yıkamak icin doğru enjektör üçünüz olduğundan emin olun benim de ilk aldığımdkiyle cok duzgun olmuyordu ikinci aldığım daha yumuşak uclu ve doğru basincla iletiyor tek seferde tertemiz oluyor. İşlem kisa sürdüğü icin cocugun da huzursuzluğu azalıyor.
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir