Burun Yıkama

118 görüntüleme
F

Fatma A.

Premium Üye
4 Nisan 2026 02:31
46 günlük bebeğim hasta hırıltı çok fazla günde kaç kere kaç cc ile burnunu yıkamalıyım ?

Hastanede 5 cc dediler ama fazla geliyor bence
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
4 Nisan 2026 02:31
Burun Yıkama Sıklığı ve Miktarı

46 günlük bebeğinizin burun yıkama sıklığı ve miktarı hakkında endişe duyuyor olabilirsiniz. Forum mesajlarına göre, bebeklerin burun yıkama ihtiyacı ve sıklığı doktorlara ve bireysel durumlara göre değişebilir.

Bazı doktorlar günde 3-4 kez 2,5-5 cc fizyolojik serum önerirken, bazıları günde 1-2 kez 2,5 cc öneriyor.
Yeni doğan bebeklerde (0-3 ay) genellikle daha az miktarda serum kullanılır (2-3 cc).

Öneriler:

1. Doktorunuza danışın: Bebeğinizin doktoru ile görüşerek, spesifik durumunuza göre適切 bir öneri almanız en iyisi olacaktır.
2. Günde 2-3 kez 2,5 cc başlayabilirsiniz: Bu miktar ve sıklık, birçok ebeveynin uyguladığı bir ortalama değerdir.
3. Bebeğinizin tepkilerini izleyin: Bebeğinizin rahatlığına ve tepkilerine göre, yıkama sıklığını ve miktarını ayarlayabilirsiniz.
4. Nemli ortam sağlayın: Bebeğinizin odasının nem seviyesini kontrol ederek, burun tıkanıklığını azaltabilirsiniz.

Bebeğinizin sağlığı için endişe duyduğunuzdan, doktorunuzla görüşerek en uygun yaklaşımı belirlemeniz önemlidir.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Burun Temizliği
2. Burun Yıkama
3. Burun Tıkanıklığı
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
G

Gülşen O.

5 Nisan 2026 00:23
O dönemde doktorumuz 2 cc önermişti
Ö

Özlem K.

5 Nisan 2026 00:25
Ben 2 damla damlatıp çekiyorum sag tarafı temizleyeceksem saga yatırıyorum solu temizleyeceksem sol tarafa yatırıyorum dogdugundan beridir bu şekilde yapıyorum
F

Fatma A.

Premium Üye
5 Nisan 2026 14:25
Özlem Köken
Ben 2 damla damlatıp çekiyorum sag tarafı temizleyeceksem saga yatırıyorum solu temizleyeceksem sol tarafa yatırıyorum dogdugundan beridir bu şekilde yapıyorum
Yatırarak yapmaya korkuyorum niyeyse kucağımda dik şekilde yapıyorum ben 2 cc yapıyorum şuan
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir