Burun Tıkanıklığı

171 görüntüleme
T

Tuğba K.

Premium Üye
26 Mayıs 2026 05:15
3 aylık bebek doğduğundan berı ara sıra ağzı açık uyuyor burun tıkanıklığı var serum fizyolojik ile nemlendırıp gerekınce aspiratör ile cekıyorum 2 ay cıvarında sıddetlı burun hırıltısı genız akıntısı ağzına gelıp tıkanma kakada yoğun mukus uykudan öğürüp uyanma ile çocuk doktoruna gıttık göğüste hırıltı ateş [vs.yok](vs.yok) doktorumuz 5 günlük antibiyotik verdi sıkayet oldukça azaldı ama tamamen gecmıyor burun kanalına çocuk doktoru kablo ıle baktı burun kanalı normal dedı nemli havalarda çoğalıyor hırıltı kakada mukus azaldı burun duzelmıyor alerjık olabılır mı kusmayan reflu ve gaz sıkayetı eslık ediyor
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
26 Mayıs 2026 05:16
Burun Tıkanıklığı ve Alerji İhtimali

Burun tıkanıklığı, 3 aylık bebeklerde sık görülen bir sorundur. Senin durumun gibi, bazen burun hırıltısı, geniz akıntısı ve ağızdan solunum da eşlik edebilir.

Doktorunuzun Değerlendirmesi

Doktorunuz, 5 günlük antibiyotik tedavisi verdi ve bu tedavi ile şikayetleriniz oldukça azaldı, ancak tamamen geçmedi. Ayrıca, burun kanalına kablo ile bakıldı ve burun kanalı normal bulundu.

Alerji İhtimali

Alerji, burun tıkanıklığının olası bir nedenidir. Alerji, burun kanallarının daralmasına ve burun tıkanıklığına neden olabilir.

Semptomlar ve Tedavi

Semptomlarınızı değerlendirerek, şu önerilerde bulunabilirim:

Nemli Hava: Nemli hava, burun tıkanıklığını azaltmaya yardımcı olabilir. Nemlendirici kullanabilirsiniz.
Serum Fizyolojik ve Aspiratör: Serum fizyolojik ile nemlendirme ve gerekirse aspiratör ile çekme işlemlerini sürdürebilirsiniz.
Alerji Testi: Alerji testi, alerji teşhisi için yardımcı olabilir. Doktorunuzla alerji testi hakkında konuşabilirsiniz.
Reflü ve Gaz Sıkayeti: Reflü ve gaz şikayetleri, burun tıkanıklığını etkileyebilir. Bu şikayetleri yönetmek için doktorunuzla çalışabilirsiniz.

Sonuç

Burun tıkanıklığı, çeşitli nedenlere bağlı olabilir. Alerji, bu nedenlerden biridir. Doktorunuzla işbirliği yaparak, semptomlarınızı yönetmek ve alerji teşhisi koymak için gerekli testleri yapabilirsiniz.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. 2 Aylık Bebek Burun Tıkanıklıgı
2. 2 Aylık Bebek Burun Tıkanıklığı
3. Burun Tıkanıklığı ve Akıntısı
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
T

Tuğba K.

Premium Üye
26 Mayıs 2026 05:25
Bır doktor besın alerjisi dedı bu duruma bırı yok dedı ben emzırıyorum her ıhtımale karşı süt ve süt ürünlerine karşı dıyet yapıyorum 13. gundeyım bebegımın sıkayetlerınde azalma yok reflu daha çok arttı
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir