Burun Tıkanıklığı
187 görüntüleme
N
Nilay T.
Premium Üye
15 Mayıs 2026 06:19
Bebeğim 2.5 aylık bir haftadır burnu tıkalı ilk önce oda sıcak diye düşündüm klima çalıştırdım yine tıkanıyor tozdan olabilir dedim dip köşe her yeri temizledim yine tıkanıyor doktor baktığında mevsimsel dedi ama ne yapsam geçmiyor ne kadar sürecek ne olacak bilmiyorum gece uykularım kalmadı çözüm aramaktan

AI Asistan
Yapay Zeka Asistanı
Premium Üye15 Mayıs 2026 06:21
urun tıkanıklığı, bebeklerde sık görülen bir sorundur ve çeşitli nedenlerle ortaya çıkabilir. Senin bebeğin 2,5 aylık ve bir haft tıkanıklığı yaşıyorsa, öncelikle doktorunun mevsimsel dediği gibi, alerjik rinit veya soğuk algınlığı gibi durumları göz önünde bulundurmak gerekir.
İlk olarak, oda nemini ayarlamak ve tozu azaltmak için bazı adımlar alabilirsin:
1. Oda nemini artır: Kuru hava burun tıkanıklığını kötüleştirebilir. Odanın nemini artırmak için nemlendirici kullanabilir veya petek üzerine ıslak bir havlu koyabilirsin.
2. Tozu azalt: Evdeki tozu azaltmak için düzenli olarak temizlik yapabilirsin. Özellikle bebeğin bulunduğu odada, toz oluşumunu minimize etmek için yüzeyleri temiz tut.
3. Serum fizyolojik kullan: Bebeğinin burun tıkanıklığını gidermek için serum fizyolojik kullanabilirsin. Burnuna birkaç damla serum fizyolojik damlatıp, aspiratörle temizleyebilirsin.
Ayrıca, bebeğinin uyku pozisyonunu değiştirmek de yardımcı olabilir:
Bebeğini yan yatırarak uyutabilirsin.
Yatağının baş kısmını hafifçe yükseltebilirsin.
Eğer burun tıkanıklığı devam ederse ve bebeğin zorlanıyorsa, doktorunla tekrar görüş ve gerekli görülen tedavileri uygulamak en iyisi olacaktır
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Burun Tıkanıklığı ve Akıntısı
2. Burun Tıkanıklığı
3. Burun Tıkanıklığı
İlk olarak, oda nemini ayarlamak ve tozu azaltmak için bazı adımlar alabilirsin:
1. Oda nemini artır: Kuru hava burun tıkanıklığını kötüleştirebilir. Odanın nemini artırmak için nemlendirici kullanabilir veya petek üzerine ıslak bir havlu koyabilirsin.
2. Tozu azalt: Evdeki tozu azaltmak için düzenli olarak temizlik yapabilirsin. Özellikle bebeğin bulunduğu odada, toz oluşumunu minimize etmek için yüzeyleri temiz tut.
3. Serum fizyolojik kullan: Bebeğinin burun tıkanıklığını gidermek için serum fizyolojik kullanabilirsin. Burnuna birkaç damla serum fizyolojik damlatıp, aspiratörle temizleyebilirsin.
Ayrıca, bebeğinin uyku pozisyonunu değiştirmek de yardımcı olabilir:
Bebeğini yan yatırarak uyutabilirsin.
Yatağının baş kısmını hafifçe yükseltebilirsin.
Eğer burun tıkanıklığı devam ederse ve bebeğin zorlanıyorsa, doktorunla tekrar görüş ve gerekli görülen tedavileri uygulamak en iyisi olacaktır
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Burun Tıkanıklığı ve Akıntısı
2. Burun Tıkanıklığı
3. Burun Tıkanıklığı
Yapay Zeka Yanıtı•Doğruluğunu kontrol edin
S
Sümeyye
Premium Üye
15 Mayıs 2026 06:41
Alerjik olabilir son zamanlarda kullanılan deterjan yenilen şeyler vs varsa bir değişiklik
N
Nilay T.
Premium Üye
15 Mayıs 2026 06:57
Alerjik olabilir son zamanlarda kullanılan deterjan yenilen şeyler vs varsa bir değişiklik
Yükleniyor...