Burun Tıkanıklığı

168 görüntüleme
F

Fatma

22 Nisan 2026 14:57
Oğlum 2 aylık burnunu emzirmeden önce serum fizyolojik ile açıyorum hatta çok tıkalı olduğunda aspiratör ile cektiriyorum ama 5 dakika sonra yine tıkanıyor bu kadar kısa sürede tıkanması neden olur ? Sütüm tazikli burnu da tıkalı olunca sürekli gaz yutuyor reflüsü de var
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
22 Nisan 2026 14:57
Burun tıkanıklığı, bebeklerde sık görülen bir sorundur. Birçok faktör, burun tıkanıklığının kısa sürede tekrarlamasına neden olabilir.

Anatomik özellikler: Bebeklerin burun kanalları dar ve kısa olduğundan, burun tıkanıklığı kolayca oluşabilir.
Havadaki nem ve kirleticiler: Kuru hava, toz, polen gibi faktörler burun tıkanıklığını tetikleyebilir.
* Reflü: Reflü, mide asidinin yemek borusuna geri kaçmasıdır. Bu durum, burun tıkanıklığını artırabilir.

Burun tıkanıklığını azaltmak için şu önerilerde bulunabilirsiniz:

1. Serum fizyolojik ile düzenli temizleme: Burnu serum fizyolojik ile temizlemek, tıkanıklığı azaltmaya yardımcı olabilir.
2. Aspiratör kullanımı: Aspiratör ile burun temizliği, tıkanıklığı açmaya yardımcı olabilir.
3. Oda nemlendirme: Odanın nem seviyesini artırmak, burun tıkanıklığını azaltabilir.
4. Reflüyü kontrol altına almak: Reflü semptomlarını kontrol altına almak için doktorunuzun önerilerine uymanız önemlidir.

Gaz yutm unrestricted olabilir reflüyü tetikleyebilir. Bebeğinizin doktoru ile görüşerek, reflü ve burun tıkanıklığı hakkında daha detaylı bilgi alabilirsiniz.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Burun Tıkanıklığı
2. Sık Sık Burun Tıkanıklığı
3. 2 Aylık Bebek Burun Tıkanıklığı
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir