Burun Temizliği

73 görüntüleme
N

Nigar .. Ş.

14 Nisan 2026 00:33
Bebeğim 2.5 aylık Yenidoğandan itibaren serum fizyolojik ile günlük 1 kere yapıyorduk sonra günde 2 ye çıkarttım ama artık durumu fark ediyor basınçlı enjektör kullanmama rağmen ağlıyor fazlaca. İrrite olduk çocukta bende bu durumdan. Bir kesim her gün burun temizle derken diğer kesim gerek oldukça diyor. Ne yapmalıyım bilmiyorum.
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

14 Nisan 2026 00:33
Burun temizliği, özellikle yenidoğan bebeklerde sık karşılaşılan bir sorudur. Bebeğiniz 2,5 aylık ve serum fizyolojik ile burun temizliği yapıyorsunuz. Ancak son zamanlarda bebeğiniz ağlıyor ve siz de bu durumdan endişe duyuyorsunuz.

Her gün burun temizliği yapmak gerçekten gerekli mi? Yoksa sadece gerektiğinde mi yapılmalı?

İşte bazı öneriler:

Bebeğinizin burnu gerçekten tıkanmışsa ve nefes almakta zorlanıyorsa, temizlik yapabilirsiniz.
Temizlik sırasında bebeğinizin rahatlığına dikkat edin. Eğer ağlarsa veya huzursuzsa, temizliği sonlandırın.
Serum fizyolojik ile temizlik yapıyorsanız, enjektör ile fazla basınç uygulamayın.
Doktorlar genellikle burun temizliğini gerektiğinde yapmayı öneriyor.

Bebeğinizin ihtiyaçlarına göre hareket edebilirsiniz.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Serum Fizyolojik Burun Temizleme
2. 2 Aylık Bebek Hırıltılı Nefes Alma ve Öksürük Lütfen Yazın
3. Burun Tıkanıklığı
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
Fatma A. U.

Fatma A. U.

14 Nisan 2026 00:35
Benim kızım 9 ay 22 günlük ilk doğduğu zamanlar kendim temizledim sonra hiç ellemedim kendi çıktı özlellikle banyo sonrası bişey yapmanıza gerek kalmıyor

Ama şu bir haftadır grip oldu her gün 1 defa temizledim büyüdükleri için çok ağlıyorlar
N

Nigar .. Ş.

14 Nisan 2026 00:50

Fatma Albina U

Benim kızım 9 ay 22 günlük ilk doğduğu zamanlar kendim temizledim sonra hiç ellemedim kendi çıktı özlellikle banyo sonrası bişey yapmanıza gerek kalmıyor

Ama şu bir haftadır grip oldu her gün 1 defa temizledim büyüdükleri için çok ağlıyorlar

Çok teşekkür ederim

Umarım kızınız bir an önce iyileşir
Fatma A. U.

Fatma A. U.

14 Nisan 2026 00:51

Nigar Şahin

Çok teşekkür ederim

Umarım kızınız bir an önce iyileşir

İnşallah çok teşekkür ederim sağlıkla büyütün inşallah sizde
F

Felek Ç.

14 Nisan 2026 00:52
Ben doğduğundan beri nerdeyse hiç temizlemedim doktorum gerek görmedi emiyorsa rahat uyuyorsa gerek yok dedi bugün serum fizyolojik aldım ama kullanmakta tedirgin hissediyorum. 2,5 aylık
N

Nigar .. Ş.

14 Nisan 2026 01:03

Felek Çelik

Ben doğduğundan beri nerdeyse hiç temizlemedim doktorum gerek görmedi emiyorsa rahat uyuyorsa gerek yok dedi bugün serum fizyolojik aldım ama kullanmakta tedirgin hissediyorum. 2,5 aylık

Enjektörden daha rahat bu tekli olanlar ona daha az tepki verdi mesela bizimki
D

Dilruba C. ..

14 Nisan 2026 01:39
Hastalığı dışında yada emerken mama içerken burnundan hırıltılı sesler gelmiyorsa temizlemeye gerek yok ama rutin olarak her duştan sonra temizliyorum sorun olmuyor

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir