Burun Temizliği

111 görüntüleme
N

Nur U. B. ..

2 Nisan 2026 10:12
Bebeğimin günlük burun temizliğini serum yerine sprey ile yapsam olur mu
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

2 Nisan 2026 10:13
Burun Temizliği İçin Sprey Kullanımı

Bebeğinizin günlük burun temizliğini serum fizyolojik yerine sprey ile yapabilirsiniz, ancak dikkat etmeniz gereken bazı noktalar vardır.

Sprey seçimi: Bebeğinizin yaşına ve ihtiyaçlarına uygun bir sprey seçmelisiniz. Okyanus suyu spreyi veya steril serum fizyolojik spreyi gibi ürünler kullanılabilir.
Doktor önerisi: Bebeğinizin doktoru ile konuşarak sprey kullanımının uygunluğunu onaylamalısınız.
Kullanım sıklığı: Spreyi ne sıklıkla kullanacağınızı doktorunuzla konuşmalısınız. Genellikle günde 1-2 defa kullanım önerilir.
Nasıl kullanılacağı: Spreyi kullanırken bebeğinizin başını yana yatırarak spreyi burun deliğine sıkın. Ardından bekleyerek veya hafifçe sırtına vurararak burun temizliğini kolaylaştırın.

Serum Fizyolojik ile Karşılaştırma

Serum fizyolojik ve sprey arasında bazı farklar vardır:

Serum fizyolojik: Daha yoğun ve tıbbi bir çözeltidir. Genellikle burun tıkanıklığını gidermek için kullanılır.
Sprey: Daha hafif ve nazik bir çözeltidir. Burun temizliği ve nemlendirme için kullanılabilir.

Öneriler

Bebeğinizin burun temizliğini düzenli olarak yapın.
Sprey veya serum fizyolojik kullanımından önce doktorunuzla konuşun.
Bebeğinizin odasını nemli tutun.
Buhar vericisi veya nemlendirici kullanın.

Bebeğinizin sağlığı için en uygun yöntemi doktorunuzla konuşarak belirleyebilirsiniz.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Burun Tıkanıklığı
2. Burun Temizliği İşkencesi :(
3. Burun Temizliği
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
B

Burcu ..

2 Nisan 2026 10:29
Neden serum ile yapmıyorsunuz
N

Nur U. B. ..

2 Nisan 2026 10:36

Burcu

Doğduğundan beri sürekli yapıyorum günlük 3 kez burnunda ödem olmasından korkuyorum hiç geçmiyor tıkanıklığı
N

Nur U. B. ..

2 Nisan 2026 10:37

Burcu

Burun eti bazen çok büyümüş oluyor sürekli yapmaktan yapamayınca da tıkanıyor ne yapacağımı şaşırdım artık
B

Burcu ..

2 Nisan 2026 10:39
Uzun suredir varsa doktora danıştınız mı
B

Burcu ..

2 Nisan 2026 10:41
Aslında serum çok iyi geliyor o an açılmasa d yaptıkça açılır benim kızım da bazen sadece burnu tıkanıyor hırıltı yapıyor ve sabah akşam yapıyorum kendi gecene kadar çok sürmüyor bir kaç gün ama onun dışında genel durum keyfi iyi diye çok sorun olmuyor
B

Burcu ..

2 Nisan 2026 10:42
Acaba odasından dolayı mı odanın nemi sıcaklığı çok etki ediyor
N

Nur U. B. ..

2 Nisan 2026 10:43

Burcu

Uzun suredir varsa doktora danıştınız mı

Evet doğduğundan beri var şu an 3 aylık normal burnu kanalları dar olduğu için diyorlar ama her gün 3 defa temizlemek bana normal gelmiyor artık üstelik temizlediğim halde bile tamamen rahatladığını hissetmiyorum
N

Nur U. B. ..

2 Nisan 2026 10:44

Burcu

Acaba odasından dolayı mı odanın nemi sıcaklığı çok etki ediyor

Odanın ısısı ve nemini sürekli kontrol ediyoruz havalandırmasına dikkat ediyoruz başka bir sebep olduğunu düşünüyorum kulak burun boğaz doktoruna götüreceğim artık
Ş

Şule ..

5 Nisan 2026 04:03

Nur Uysal Baş

Evet doğduğundan beri var şu an 3 aylık normal burnu kanalları dar olduğu için diyorlar ama her gün 3 defa temizlemek bana normal gelmiyor artık üstelik temizlediğim halde bile tamamen rahatladığını hissetmiyorum

Hırıltısı mı var o yüzden mi temiz hissetmiyorsunuz

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir