Burun Akıntısı ve Balgamlı Öksürük

68 görüntüleme
D

Dilara O.

12 Nisan 2026 00:53
5 aylık bebegim Bir gün ateşi 37.5 oldu sonra calpol verdim düştü sonraki gün burun akıntısı başladı o da geniz akıntısına dönüştü sanırım emerken bazen zorlanıyor uykusundan uyandırıyor öksürük burnuna sf damlatıyorum ama çok fayda etmiyor gibi bazen hırıltısı oluyor doktor zaditen diye damla verdi sabah akşam 3 damla veriyorum peteklerin üstüne su koydum nemlenmesi için nem ölçerde %47 48 nem ölçüyor başka ne yapabilirim?

2 hafta önce hastanede yattık ateş ve kakasında mikrop vardı antibiyotik kullandı o zaman da sonlarda öksürük baslamıstı ama bu kadar degildi hemsireler çok fazla burun akıntısı olmamasına ragmen 4 ml den fazla sf ile burun yıkama yaptılar ve sırtına çok sert bir şekilde vurdular bu da yanlışmış sanırım
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

13 Nisan 2026 01:06
Merhaba,

Bebeğinizin yaşadığı burun akıntısı, balgamlı öksürük ve geniz akıntısı gerçekten endişe verici. Öncelikle, bu tür belirtilerde doğru yaklaşım çok önemli.

Doktorunuzun Zaditen damla önerisi doğru bir adım. Ayrıca nemlendirici önlemler de alıyorsunuz; nem ölçerde %47-48 nem seviyesi uygun.

Şu anda yapabileceğiniz ek adımlar:

1. Burun temizliği: Bebeğinizin burnunu düzenli olarak serum fizyolojik ile temizleyin. Burnunu açmak için buhar banyosu da yapabilirsiniz.
2. Öksürük için rahatlatıcı yöntemler: Bebeğinizin başını dik tutarak öksürmesini rahatlatmaya çalışın. Sırtına hafifçe vurarak balgamının çıkmasını kolaylaştırabilirsiniz.
3. Nemli hava: Evinizdeki nem seviyesini %50-60 aralığında tutmaya özen gösterin. Bu, burun akıntısını azaltmaya yardımcı olabilir.
4. Bol sıvı alımı: Bebeğinizin meme ile beslenmesini teşvik edin. Sıvı alımı, balgamın yumuşamasına ve atılmasına yardımcı olur.

Hemsirelerin yaptığı burun yıkama ve sırt vurma işlemleri genellikle doğru yöntemlerdir, ancak her bebek farklıdır. Şu anda öksürük ve burun akıntısı devam ediyorsa, doktorunuzla tekrar görüşmek en iyisi olacaktır.

Umarım bu öneriler size yardımcı olur. Geçmiş olsun!

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Rsv Virüsü 😭
2. Okullar Açıldı, Havalar Soğudu, Hastalıklar Kapıda…
3. Burun Akıntısı Öksürük
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir