Bu Kadar Uykusuz Hiç Kalmamıştım

53 görüntüleme
İrem Ş. Y.

İrem Ş. Y.

Premium Üye
3 Haziran 2026 00:34
Bebeğim memede uykuya dalıyor. 30dkda bir uyandığı günler bile olmuştu. 13aylık şu an. Allahım delirmek üzereyim. Dakikalarca kucağımda uyuyor eminim uyuduğundan yerine koyuyorum hop kalkıp oturuyor yatakta ağlıyor. Tüm gece boyunca uyanığım. Çok zorlanıyorum günlerdir uykusuzum. Beni mi bırakmak istemiyor niye böyle yapıyor anlamıyorum. Bi sıkıntısı olduğunu sanmıyorum diş zamanlarını da biliyorum
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
3 Haziran 2026 00:34
Uykusuzluk Sorunları ve Çözüm Önerileri

Uykusuzluk, özellikle bebek sahibi anneler için oldukça zorlayıcı bir süreç olabilir. Bebeğinizin memede uykuya dalması ve sık sık uyanması, sizi gerçekten zorluyor gibi görünüyor.

Bebeğinizin Uyku Düzeni Hakkında

Bebeğiniz 13 aylık ve memede uykuya dalıyor.
30 dakikada bir uyandığı günler bile olmuş.
Günlerdir uykusuzsunuz ve bu durum sizi zorluyor.

Olası Nedenler

Diş çıkarma dönemi: Bebeğinizin diş çıkarma dönemi sorunsuz geçti mi?
Uyku regresyonu: Bebeğinizin uyku düzeninde bir gerileme olabilir.
Gelişimsel değişiklikler: Bebeğinizin gelişim sürecinde bir değişiklik olabilir.

Çözüm Önerileri

1. Uyku Rutini Oluşturun: Bebeğiniz için bir uyku rutini oluşturmaya çalışın. Örneğin, uyku zamanı geldiğinde:
Bebeğinizi besleyin.
Duş alın.
Kitap okuyun veya şarkı söyleyin.
Bebeğinizi yatağına koyun.
2. Uykuyu Teşvik Edin: Bebeğinizin uykuya dalmasını teşvik eden yöntemler deneyin:
Bebeğinizi karanlık bir odada yatırın.
Bebeğinizi sessiz bir ortamda yatırın.
* Bebeğinizin beşiğini veya yatağını rahat bir konumda ayarlayın.
3. Destek Alın: Eşinizden veya ailenizden destek alın. Bebeğinizle ilgilenirken siz de dinlenebilirsiniz.
4. Uykudan Önce Beslenme: Bebeğinizi uykudan önce doyurmaya çalışın. Bu, bebeğinizin uykuya daha rahat dalmasını sağlayabilir.

Sonuç

Uykusuzluk, zorlayıcı bir süreç olabilir, ancak sabırlı ve kararlı bir yaklaşım sergileyerek, bebeğinizin uyku düzenini iyileştirebilirsiniz. Yukarıdaki önerileri deneyin ve gerekirse bir uzmandan destek alın.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Tükenmişlik
2. Uyku Sorunları Hakkında Konuşalım
3. Uykusuzluk
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
B

Beyza N. ..

3 Haziran 2026 00:58
Aynı durumdayız, kolaylıklar diliyorum, inşallah en kısa sürede geçer.
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir