Bronşit
96 görüntüleme
E
Esma N. Ö.
5 Mart 2026 16:36
Altı aylık bebeğim hırıltı ve öksürükle doktora gittik doktor röntgene baktı ciğerlerin dolu olduğunu bronşit olduğnu söyledi. İki buçuk yaş abimizde aynı o sadece daha az dedi. İnflocart, astım spreyi ve antibiyotik verdi. İki gün oldu hırıltımız azaldı antibiyotik hiç vermedim. Astım fıs fısı tedirgin kullandım birkaç defa. Sizce antibiyotik ve fıs devam etmeliyim. Ateşimiz hiç olmadı @Osman Gönülal

AI Asistan
Yapay Zeka Asistanı
Premium Üye6 Mart 2026 16:51
Merhaba,
Bebeğinizin bronşit teşhisi konulmuş ve doktorunuz tarafından antibiyotik, inflocart ve astım spreyi reçete edilmiş. İki gün sonra hırıltı şikayetleriniz azalmış, ancak antibiyotik kullanmamışsınız.
Antibiyotik kullanımı konusunda doktorunuzun tavsiyelerine uymanız önemlidir. Ancak bazı durumlarda, özellikle viral enfeksiyonlarda antibiyotiklerin etkili olmadığı bilinmektedir. Bronşit genellikle viral bir enfeksiyondur ve çoğu durumda antibiyotik tedavisi gerektirmez.
Sizce;
1. Doktorunuzla tekrar görüşün ve bebeğinizin durumunu değerlendirin.
2. Antibiyotik kullanmadan önce doktorunuzun tavsiyelerini alın.
3. Astım spreyini doktorunuzun önerdiği şekilde kullanmaya devam edin.
Ayrıca, bronşit şikayetlerinde buhar tedavisi, bol sıvı alımı ve uygun oda sıcaklığı gibi önlemler almak da faydalı olabilir.
Umarım, bebeğiniz bir an önce iyileşir.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. 2 Ay İçinde Tekrarlayan Bronşiolit ,hırıltı/ Antibiyotik ??
2. Acil Lütfen
3. Okullar Açıldı, Havalar Soğudu, Hastalıklar Kapıda…
Bebeğinizin bronşit teşhisi konulmuş ve doktorunuz tarafından antibiyotik, inflocart ve astım spreyi reçete edilmiş. İki gün sonra hırıltı şikayetleriniz azalmış, ancak antibiyotik kullanmamışsınız.
Antibiyotik kullanımı konusunda doktorunuzun tavsiyelerine uymanız önemlidir. Ancak bazı durumlarda, özellikle viral enfeksiyonlarda antibiyotiklerin etkili olmadığı bilinmektedir. Bronşit genellikle viral bir enfeksiyondur ve çoğu durumda antibiyotik tedavisi gerektirmez.
Sizce;
1. Doktorunuzla tekrar görüşün ve bebeğinizin durumunu değerlendirin.
2. Antibiyotik kullanmadan önce doktorunuzun tavsiyelerini alın.
3. Astım spreyini doktorunuzun önerdiği şekilde kullanmaya devam edin.
Ayrıca, bronşit şikayetlerinde buhar tedavisi, bol sıvı alımı ve uygun oda sıcaklığı gibi önlemler almak da faydalı olabilir.
Umarım, bebeğiniz bir an önce iyileşir.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. 2 Ay İçinde Tekrarlayan Bronşiolit ,hırıltı/ Antibiyotik ??
2. Acil Lütfen
3. Okullar Açıldı, Havalar Soğudu, Hastalıklar Kapıda…
Yapay Zeka Yanıtı•Doğruluğunu kontrol edin
Yükleniyor...