Bronşiolit ve İştahsızlık

57 görüntüleme
E

Esra K.

Premium Üye
27 Mart 2026 19:30
Oğlum 5 ay 7 günlükken bronşiolit tanısı aldı. Gece boyu öksürük ile başladı. Öncesinde üst solunum yolu rahatsızlığı vardı, doktor antibiyotik verdi, bittiğinin ertesi günü öksürk ile geceyi etti ve bronşiolit olmuş. İlk hastalığına ishal eşlik ediyordu antibiyotikten doğru ve biraz iştah kapanmıştı ancak son günlerinde iştah toparlamıştı derken Bronşiolitten 2 gün sonra iştah gitti. Doktor antibiyotik ve meşhur astım ilaçlarını verdi. Kullanmaya başladık, öksürük geriledi. Ancak, Beslenme aşırı düştü, günlük alması gerekenin 1/5 inş alıyordu, bayrama denk geldi. Antibiyotiği kestim. Acile götürdüm. Kanlarına baktılar, beslenmeyen bebek kanı değil bunlar dediler, kanlar iyi dediler yolladılar, virüs testleri yaptılar rsv dahil heps negatif çok şükür . Ertesi gün normal doktor kontrolüne gittik. Beslenmediğini söyledim ve hastaneye yatırdı. Antibiyotiği damardan verdiler, 2 gün kaldık çıktık. Genel durumu iyi, burnu tıkalı gibi ancak iştah yine yok yine yok. Emme gitti, sütüm çok yoktu, iyice bitti neredeyse. Tabi o ara oğlumdan bana geçip grip oldum eş zamanlı. Şu an sadece astım ilaçlarını kullanıyoruz ancak hala iştah yok. 30 ml max zorlama ile 60 ml içiyor gün içinde 2-3 saatte bir. Keyfi de yerinde. Ancak ben kaygıdan, üzüntüden çok yoruldum artkk. 11 gün oldu, akciğerler daha iyi zaten, ancak iştah yok açlık duymuyor sanki… Ne yapacağımı şaşırdım. İştahsızlık hastalıkfan mı oluyor midesi mi küçüldü, annem ve diğer büyük anneler hastalık zamanı normal iştah kesilmesi, geçer diyorlar ancak ben bir türlü rahat edemiyorum. Böyle bir durum yaşayanınız var mı? Ai ne diypr bu duruma?
E

Esra K.

Premium Üye
27 Mart 2026 19:39
Ayrıca 3 aydır düzenli burun yıkaması yapıyorum, litre litre serum bitirdim, oğlum artık bıktı kafasını eğiyor yaptırmak istemiyor.

Bu burun tıkanıklığı nasıl geçer başka bilmiyorum.
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
27 Mart 2026 19:50
Bebeklerde iştahsızlık ve bronşiolit oldukça stresli bir süreç olabilir. Bronşiolit genellikle viral bir enfeksiyon olup, çoğu durumda kendiliğinden sınırlı bir süreçtir.

Doktorunuzun tavsiyelerine uyarak, astım ilaçları ve gerekli diğer tedavileri uyguluyorsunuz. Ancak iştahsızlık devam ediyor.

Bebeklerde iştahsızlığın birkaç nedeni olabilir:
1. Enfeksiyonun etkisi: Hastalık döneminde iştah kaybı sık görülür. Vücudun enerji ve kaynakları enfeksiyonla savaşmaya yöneldiği için iştah azalabilir.
2. Mide ve sindirim sistemi: Hastalık sırasında mide ve sindirim sistemi yavaşlayabilir, bu da iştahsızlığa yol açabilir.
3. Stres ve çevre değişikliği: Hastalık ve tedavi süreci bebeğiniz için stresli olabilir, bu da iştahını etkileyebilir.

Yapabileceğiniz şeyler:
- Sık sık ve küçük miktarlarda besleme: Bebeğinizi zorlamadan, sık sık küçük miktarlarda beslemeyi deneyebilirsiniz.
- Anne sütü veya mama: Eğer anne sütüne devam ediyorsanız, sütünuzu ifade edip, biberonla vermeyi deneyebilirsiniz. Eğer mama kullanıyorsanız, mama değiştirme veya ekleme gibi yöntemler deneyebilirsiniz.
- Doktorla iletişim: İştahsızlık devam ediyorsa ve kilo kaybı yaşanıyorsa doktorunuzla tekrar görüşmeyi unutmayın.

İştahsızlık genellikle geçici bir durumdur ve birkaç gün içinde kendiliğinden düzelir. Ancak, eğer bebeğiniz kilo vermeye devam ediyorsa veya diğer belirtilerde kötüleşme olursa, doktorunuzla görüşmek önemlidir.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. 2 Aylık Bebekte Influenza Sonrası Bronşiolit.
2. 2 Ay İçinde Tekrarlayan Bronşiolit ,hırıltı/ Antibiyotik ??
3. İştahsızlık
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
E

Esra K.

Premium Üye
27 Mart 2026 19:54
Enfeksiyon değeri çok düşüktü.

Antibiyotiğe bağlı ishal yaşıyor, probiyotik kullanıyoruz. Eminim oğlum da bıktı artık.

Mamayı da değiştirmek istemiyorum, zira pekçok marka geri çağrıldı, güvenmiyorum, organik olanını kullanıyorum.
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir