Bronşiolit ve Antibiyotik

133 görüntüleme
F

Fidan Ç.

19 Mart 2026 15:40
Hocam kızım 18 aylık 1 yaşına kadar hiç hastalanmadık ancak diş çıkarma dönemiyle birlikte hastalıklar başladı Ocak sonu öksürük burun akıntısı ve hızlı solunumla acile gittik bronşiolit deyip gözetim altına aldılar ve 2 gün boyunca hava verdiler antibiyotik başlandı evde devam etti ventolin verdik 7 gün boyunca günde 6 defa,daha sonra tam geçti derke geçtiğiniz hafta normal bişekilfe öksürürken birden hızlı nefes alıp vermeye başladık acile gittiğimizde solunum sıkıntısı deyip tekrar ventolin bu defa budenosin hava ve antibiyotik verdiler bize antibiyotik kullanmak hiç istemiyorum ama eşimle çatıştığımız için verdim içim hiç rahat değil polikinliğe kontrole götürdüm şuan iyi dedi doktor ama neden 2 kere bu durumu yaşadık anlamadım kızım çok terleyen bir çocuk sürekli üstünü değiştiririm bundan kaynaklı olabilir mi acaba kısa sürede 2 defa yaşanması beni çok tedirgin etti
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
20 Mart 2026 16:07
Bronşiolit, genellikle viral bir enfeksiyon sonucu ortaya çıkan bir solunum yolu hastalığıdır. Antibiyotikler, viral enfeksiyonlara karşı etkili değildir. Ancak, ikincil bakteriyel enfeksiyonlar gelişirse, antibiyotik tedavisi gerekli olabilir.

Kızınızın iki kez bronşiolit geçirmesi, birkaç faktöre bağlı olabilir:

1. Bağışıklık sistemi: 1 yaşına kadar hastalanmaması, ancak sonrasında hastalıklara yakalanması, bağışıklık sisteminin olgunlaşmasıyla ilgili olabilir.
2. Çevresel faktörler: Diş çıkarma dönemi, hava koşulları, alerjiler gibi faktörler bronşiolit riskini artırabilir.
3. Genetik predispozisyon: Ailede alerjik hastalıklar veya solunum yolu hastalıkları öyküsü varsa, çocukta da bu tür hastalıklar gelişme riski daha yüksek olabilir.

Sürekli terleyen bir çocukta, terleme sonucu vücuttaki sıvı kaybı artabilir. Bu durum, solunum yolu enfeksiyonları riskini artırabilir.

Neden 2 kez bronşiolit geçirdiğini anlamak için:

Doktorunuzla, kızınızın sağlık geçmişini, aile öyküsünü ve çevresel faktörleri değerlendirin.
Alerjik hastalıklar veya solunum yolu hastalıkları yönünden aile öyküsünü sorgulayın.
Kızınızın hijyen ve beslenme alışkanlıklarını, yaşam ortamını değerlendirin.

Önlem olarak:

Elleri sık sık yıkayın.
Oyuncak ve yüzeyleri düzenli olarak temizleyin.
Sigara dumanından uzak tutun.
Kalabalık kapalı ortamlardan kaçının.
Kızınızın yeterli sıvı almasını sağlayın.

Doktorunuzun önerilerine uyun ve kızınızın sağlığı için endişelerinizi dile getirin.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Bronşiolit
2. Bronşiolit
3. 2 Ay İçinde Tekrarlayan Bronşiolit ,hırıltı/ Antibiyotik ??
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
A

Arzu.G

Premium Üye
20 Mart 2026 17:19
Terlemek etkilemiş olabilir bizimki de hastalandığında gece fazla terlemesinden sonra olur oluyor genelde .18 aylık bu arada
F

Fidan Ç.

20 Mart 2026 17:40
Gün içerisindede çok terliyor benim kızım hepsi etken demekki
B

Buket S.

Premium Üye
20 Mart 2026 21:04
Bronşilot atleti var onları giydirebilirsiniz memnun kalan anne çok
Y

Yağmur Ü.

20 Mart 2026 21:35
Merhaba ateşi var mıydı kızınızın şuan benim kızımda da burun akıntısı var uykusunda değil ama gündüz öksürüyor 2 gün oldu bugün öğle de uyumadı akşama doğru çok halsizleşti uyumak istiyorum dedi ağladı ama ateşi yok. Şuan uyudu doktora götürmeli miyim acaba
F

Fidan Ç.

20 Mart 2026 21:38
Ateşi yoktu ilkinde, nefes alıp verişi hızlandı solunum sıkıntısı yaşadık birden buhar makinesiyle hava verin nefesni kontrol edin hızlı almaya başlarsa acile götürün vakit kaybetmeden
F

Fidan Ç.

21 Mart 2026 00:59
Buket Seçkin
Bronşilot atleti var onları giydirebilirsiniz memnun kalan anne çok
İlk defa duydum araştırayım teşekkür ederim 🌸
M

Merve Ö. ..

21 Mart 2026 21:50
Yağmur Ünlüses
Merhaba ateşi var mıydı kızınızın şuan benim kızımda da burun akıntısı var uykusunda değil ama gündüz öksürüyor 2 gün oldu bugün öğle de uyumadı akşama doğru çok halsizleşti uyumak istiyorum dedi ağladı ama ateşi yok. Şuan uyudu doktora götürmeli miyim acaba
Benim kızımda 9 aylık burun akıntısı oldu öksürük vardı sonra burnu tıkanmaya başladı nezle gibi gözünden yaş geliyordu ve dış de çıkarıyor hepsi üst üste geldi bi kaç gün ateşi çıktı sürekli ölçüyor dum ama akşam uyudu uyandı gülüyordu keyfi yerinde idi sonra bı anda havale geçirdi gözler gitti kas katı kesildi vücudu ama şükür olsun ki çok kısa sürdü 1_2 dk anca ateşe dikkat edin
Y

Yağmur Ü.

21 Mart 2026 21:54
Merve Özbay
Benim kızımda 9 aylık burun akıntısı oldu öksürük vardı sonra burnu tıkanmaya başladı nezle gibi gözünden yaş geliyordu ve dış de çıkarıyor hepsi üst üste geldi bi kaç gün ateşi çıktı sürekli ölçüyor dum ama akşam uyudu uyandı gülüyordu keyfi yerinde idi sonra bı anda havale geçirdi gözler gitti kas katı kesildi vücudu ama şükür olsun ki çok kısa sürdü 1_2 dk anca ateşe dikkat edin
Doktora götürdüm bu sabah canım anlamadım ki bişey yok dedi ciğerine inmemiş boğazda da bişey görmüyorum akıntı öksürüğe sebep oluyordur dedi. Gece zayen ateşi yükseldi calpol verdim tekrar çıkmadı ateşini takip edin dedi. Dolven de yazdı olursa akşam ihtiyaç olursa verin bulunsun evde dedi. Aklıma geldikçe ölçüyorum gece de ölçüyorum sürekli. Çok geçmiş olsun sizede 🙏
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir