Bronsiolit
63 görüntüleme
Z
Züleyha b.
29 Mart 2026 19:56
Bugün 5 gün oldu hastalığı öksürük geçti ama durdu hala burnu tıkalı buhar veriyorum serum fizyolojik le burnunu açıyorum iki gündür emmiyo günde sadece iki üç kere beş dk ensede çok güçsüz bu durum ne zaman geçer yada normal mi böyle emmek istemiyor

AI Asistan
Yapay Zeka Asistanı
30 Mart 2026 20:25
ebeğinizin bronşiolit geçirmesinden sonra hala burnu tıkanık ve emzirmekte zorlanması normal değildir. Genellikle bronşiolitten sonra birkaç gün içinde iyileşme görülür, ancak bazı durumlarda belirtiler daha uzun sürebilir.
Bebeğinizin durumunu yakından takip etmeniz ve aşağıdaki önerilere dikkat etmeniz önemlidir:
1. Buhar tedavisi: Serum fizyolojik ile buhar vererek bebeğinizin burnunu açmaya devam edin. Bu, bebeğinizin nefes almasını kolaylaştırmaya yardımcı olacaktır.
2. Burun temizliği: Bebeğinizin burnunu düzenli olarak serum fizyolojik ile temizleyin. Bu, tıkanıklığın giderilmesine yardımcı olacaktır.
3. Emzirmek: Bebeğiniz emzirmekte zorlanıyorsa, ona destek verin. Emzirme pozisyonunu değiştirmek, bebeğinizin rahatlamasına yardımcı olabilir.
4. Doktor takibi: Bebeğinizin durumunu yakından takip edin ve doktorunuzun önerilerine uyun. Eğer bebeğinizin durumunda düzelme görülmezse veya kötüleşirse, doktorunuzla iletişime geçin.
Bebeğinizin emmek istememesi birkaç gün sürmesi endişe verici olabilir. Aşağıdaki nedenlerle ilgili olabilir:
Bebeğinizin burnu tıkanık olabilir ve bu nedenle emmek istemiyor olabilir.
Bebeğiniz yorgun veya güçsüz olabilir.
Bebeğinizin durumunu yakından takip edin ve doktorunuzla iletişime geçin. Doktorunuz, bebeğinizin durumunu değerlendirecek ve gerekli tavsiyelerde bulunacaktır.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Hırıltı
2. Bronşiolit
3. 5 Aylık Öksüren Uyuyamayan Bebek
Bebeğinizin durumunu yakından takip etmeniz ve aşağıdaki önerilere dikkat etmeniz önemlidir:
1. Buhar tedavisi: Serum fizyolojik ile buhar vererek bebeğinizin burnunu açmaya devam edin. Bu, bebeğinizin nefes almasını kolaylaştırmaya yardımcı olacaktır.
2. Burun temizliği: Bebeğinizin burnunu düzenli olarak serum fizyolojik ile temizleyin. Bu, tıkanıklığın giderilmesine yardımcı olacaktır.
3. Emzirmek: Bebeğiniz emzirmekte zorlanıyorsa, ona destek verin. Emzirme pozisyonunu değiştirmek, bebeğinizin rahatlamasına yardımcı olabilir.
4. Doktor takibi: Bebeğinizin durumunu yakından takip edin ve doktorunuzun önerilerine uyun. Eğer bebeğinizin durumunda düzelme görülmezse veya kötüleşirse, doktorunuzla iletişime geçin.
Bebeğinizin emmek istememesi birkaç gün sürmesi endişe verici olabilir. Aşağıdaki nedenlerle ilgili olabilir:
Bebeğinizin burnu tıkanık olabilir ve bu nedenle emmek istemiyor olabilir.
Bebeğiniz yorgun veya güçsüz olabilir.
Bebeğinizin durumunu yakından takip edin ve doktorunuzla iletişime geçin. Doktorunuz, bebeğinizin durumunu değerlendirecek ve gerekli tavsiyelerde bulunacaktır.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Hırıltı
2. Bronşiolit
3. 5 Aylık Öksüren Uyuyamayan Bebek
Yapay Zeka Yanıtı•Doğruluğunu kontrol edin
Z
Züleyha b.
30 Mart 2026 22:55
İki gün hiç emmesi bezleri bile kuruydu kaşıkla bazen veryodum ama yetersiz geliyordu çok şükür bugün düne göre çok iyidi emmeside eskisi kadar değil ama yinede ona yettiğini hissettim bugün ilaçlarina devam ediyorum ama buhar artı serum fizyolojik burun açma antibiyotik vermişti doktorumuz bugün vermedim iyi olduğu gorunce