5 Aylık Öksüren Uyuyamayan Bebek

43 görüntüleme
İ

İlayda

13 Kasım 2025 19:53
Kızlar merhaba 5 aylık bebeğim öksürmeye başladı. 3 yaşındaki ablası hastaydı muhtemelen ondan geçti. Öksürük ve hapşırması var. Yarına doktor randevusu aldım ama korkuyorum bir şey olacak diye. Uykusundan öksürerek uyaniyor. Öksürük uyutuyor. Bu 5.ayda böyle bir hastalıkla karşılaşan oldu mu? Doktor ilaç vermiyor bildiğim kadarıyla. Nasıl atlattınız, ne önerirsiniz?
B

Buket A.

13 Kasım 2025 19:57
Ben bebeğim öksürmeye başladığında nebülizatörle buhat yapıyorum hep ve ertesi güne o öksürük kalmıyor. Doktorum önermişti banada bu şekilde ilerlemeden geçiyormuş gerçektende öyle oldu. Kızım 4.5 aylık 2 kere öksürük yaşadık ikisinde de bu şekilde1 güne geçti. 5-6 saatte bir yapın demişti doktor bize sonrasında da burnunu temizleyin. Deneyin belki işe yarar
İ

İlayda

13 Kasım 2025 19:59
Buket hanım buhar makinasına kaç CC serum fizyolojik koymalıyım? Sadece serum fizyolojik koycam dimi buhara?
H

Hatice B. K. ..

13 Kasım 2025 20:00
Çok ciddi olmamakla beraber oğlum da öksürmeye başlamıştı bizden geçti ona da sık sık burnunu temizledim, serum fizyolojikle buhar verdim odasına hava temizleyicimiz olmadığı için tencerede su kaynatıp içine viks attım , oğlumun göğsüne ve sırtına bebek viksi sürdüm, bir de ayaklarına sarımsağı ezip zeytinyağıyla karıştırıp sürmüştüm. İlk anneliğim her yolu denemiştim ilaçsız iki günde iyileşti. Ama dediğim gibi durumu çok kötü değildi. Beslenmesi iyiydi.
Ş

Şeyma ..

13 Kasım 2025 20:05
Aynı durumu 10. Ayda yaşadım ilk 3 günde dört defa fizyoserumla buhar verdim 2cc olarak oda bide öksürüğe soğuk buhar iyi gelir die okudum şırıngaya çekiyordum serumu ondan buhar makinasına katıyordum sık sık burun yıkayın ben öksürükte bile yıkadım ki sizde bide burun akıntısı da var çok bise yapamazsınız bebeğiniz küçük çünkü
Ş

Şeyma ..

13 Kasım 2025 20:08
Sadece serumfizyo koyacaksınız bebek viski de iyi gelir bu arada kulak çöpüyle burun ucuna hafif sürdüm hep bide su kaynatıp içine normal viks kattım baya odayı ferahlattı tıkanmadan uyuması işin burun yıkama aşırı önemli bide serumfizyo bunları günde 4 5 defa yapabilirsiniz Osman hocam da bu şekilde önerdi hep

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir