Boyun Pişiği

43 görüntüleme
A

Arzu A.

14 Nisan 2026 10:02
Bebeğime birkaç aydır geçmeyen boyun pişiği var kızarıklık artıyor ve kanamaya da başladı inek sütü proteini alerjisinden kaynaklandığı söylendi çeşitli doktor önerilerini
image

uyguladım sonuç alamadım ne yapmalıyım
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

14 Nisan 2026 10:07
Bebeğinizin boyun altı pişiği konusunda endişe duyduğunuzdan dolayı üzülüyoruz. İnce sütü proteini alerjisi bu sorununuzun altında yatan bir sebep olabilir.

Aşağıdaki adımları deneyebilirsiniz:
1. Doktora başvurmayı ihmal etmeyin: Durumunuzun ciddiyetini ve altında yatan sebepleri doktorunuzla konuşmalısınız.
2. Bebeğinizin cildini temiz ve kuru tutun: Bebeğinizin boyun altı bölgesini temiz ve kuru tutmak, pişik oluşumunu önleyebilir.
3. Pudra kullanmaktan kaçının: Pudra, cildi tahriş edebilir ve pişik sorununu kötüleştirebilir.
4. Bepanthol veya Hametan krem kullanmayı deneyin: Birçok kullanıcı, bu kremlerin pişik sorununu çözmede etkili olduğunu belirtmiştir.
5. Boyun altı bölgesini nemli bezle silmeyin: Bu yöntem, cildi tahriş edebilir ve pişik sorununu kötüleştirebilir.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Süt Alerjisi
2. Boyun Altı Geçmeyen Pişik
3. Alerji Diyetisyenine Soru Sor
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
A

Arzu A.

14 Nisan 2026 10:10
Bepanthol pişik kremini mi doku onarıcı kremi mi kullanmalıyım
Afranur K.

Afranur K.

14 Nisan 2026 10:29
Arzu hanım, bizde de boyun piştiği olmuştu. İlk amacınız krem sürmek ya da yağ sürmek olmasın. Önce düzenli olarak ılık su ile temizleyip kuru tutun.

Katlantı bölgelerinde kremlemenin işe yaramadığını söyledi doktorum, aynu durumu görümcem de yaşarmış, kayınvalidem bez koyuyordum kuru tutuyırdum demişti bana

Ben de gazlı bez gibi olan ince ağız mendillerini düzenli olarak boynuna koyup kuru tuttum hep, iyileşmeya başladıktan sonra ara ara kataron yağı sürüyordum ama ne sürersem süreyim, katlantu bölgesini açık tutup hep kuruttum, bazen saç kurutma makinesinin ayarı var bizde onun ılık halini üfletiyordum.

Kafasını dik tutup, oturmaya başlayınca geçti allahtan.
A

Arzu A.

14 Nisan 2026 10:31

Afranur Keskin

Arzu hanım, bizde de boyun piştiği olmuştu. İlk amacınız krem sürmek ya da yağ sürmek olmasın. Önce düzenli olarak ılık su ile temizleyip kuru tutun.

Katlantı bölgelerinde kremlemenin işe yaramadığını söyledi doktorum, aynu durumu görümcem de yaşarmış, kayınvalidem bez koyuyordum kuru tutuyırdum demişti bana

Ben de gazlı bez gibi olan ince ağız mendillerini düzenli olarak boynuna koyup kuru tuttum hep, iyileşmeya başladıktan sonra ara ara kataron yağı sürüyordum ama ne sürersem süreyim, katlantu bölgesini açık tutup hep kuruttum, bazen saç kurutma makinesinin ayarı var bizde onun ılık halini üfletiyordum.

Kafasını dik tutup, oturmaya başlayınca geçti allahtan.

Deneyeceğim, teşekkür ederim.

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir