Süt Alerjisi
170 görüntüleme
M
Meltem I.
25 Aralık 2025 15:26
kızımın kakasında mukus gördüm,yüzünde isilik gibi benekler oluşmaya başladı,doktora gittiğimde süt alerjisi olduğunu ve süt ürünlerini bırakmamı söyledi ve neye alerjisi olduğunu bulmamı söyledi ama ben neredeyse alerji yapacak olan süt ürünlerini yumurta vs bir çok şeyi yemiyorum kakası azaldı ama halen mukus var yüzünde döküntüler devam ediyor
M
Meltem I.
25 Aralık 2025 15:36
@Osman Gönülal
Ö
Özlem G.
26 Aralık 2025 13:11
Merhaba, bizde bu süreci yaşadık. 2.5 aylıkken başladı geçmeyen pişik kakada mukus ve kan. Süt ve süt ürünlerini yumurtayı tamamen kesmeniz gerek. Paketli gıdaların içeriklerini iyi okumalısınız. Kazein whey laktoz peyniraltı suyu içerisinde bu tür ürünlerinde olmaması gerekiyor. Çoğunda maslesef var. Aldığınız paketli makarna mantı yulaf her şeyde var. İçerisinde eser veya iz miktar yazsa bile tüketmemeniz gerekiyor. Bebeğinize verdiğiniz demir damlası probiyotik vs bunları da gözden geçirmelisiniz. Kendi tükettiğiniz ilaçları da. Dışı yumuşak kapsüller jelatin oluyor. Bazı bebeklerde inek sütünalerjisi çapraz inek etinine alerji yapıyor. 5 aydır ben tüketmeyerek kan mukus olmuyor. Bebeğim huzurlu gece ağlamaları yok. Zor bir süreç. Diyeti doğru yaptığınızda hala şikayetleriniz varsa başka gıdalara alerjisi vardır. Çocuk immünolojiye görünmenizi tavsiye ederim. İ
M
Meltem I.
26 Aralık 2025 18:24
teşekkür ederim daha dikkat edeceğim durumu takipteyim

Osman G.
Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı
27 Aralık 2025 16:27
Doğru şekilde yapılan diyetler sırasında şikayetlerin ortadan kalkması gerekiyor. Diyette kaçak yok ve sorunlar devam ediyorsa muhtemelen diyetin düzenlenmesi gerekecek.
M
Meltem I.
27 Aralık 2025 20:17
hocam ne yapmam gerekiyor keçi sütlü mama kullanıyorum ne kullanmam gerek meme reddi de yaşıyorum bi kaç gündür ne yapacağımı bilmiyorum artık..
Ö
Özlem G.
29 Aralık 2025 09:32
Rica ederim Meltem hanım. Biz de bi ara yaşadık meme reddi ama vazgeçmeyin sürekli verin.Eğer sağdığınız sütler varsa onları da bu süreçte vermemelisiniz. Çünkü diyet yapılmamış ya da doğru yapılmamış süt oluyor. Ben kendim sadece sebze ve meyve yiyerek diyet yapıyorum. İnstagramda süt alerjisi bebek için hem bebeklere hem annelere yönelik tarifler var. Ek gıdaya geçtiyseniz tabi. Size şunu söylebilirim ben de çok sorun yaşadım sürekli ağlıyordu. Kan geldikçe ben ağlıyordum. Yemiyorum ama yine hala diyordum. Bende atlıyormuşum hep bir şeyleri. Ama gerçekten doğru diyet yapıldığında düzeliyor. Yalnız değilsiniz☺️
M
Meltem I.
29 Aralık 2025 09:38
ek gıdaya geçmedik 2 aylık kızım.Kan görmedim hiç ama huzursuzluk kusma kakasında mukus var hep.. Sadece sebzeyle beslenmek mantıklı şu an kusması azaldı kaç günde normale dönüyor acaba
Ö
Özlem G.
29 Aralık 2025 14:29
Başta bizde de kan yoktu sonradan oldu. Ben vegan diye paketli ürünler yemiştim. Meğer bu alerjilerde iz, eser miktar olması bile etkenmiş. Doğru diyet yapmamışım. Tüm her şeyi kestim dana eti de dahil olmak üzere. 2hafta içinde huzursuzlukları epey azaldı ve 3. Haftasında kan bir daha gelmedi. Bunun için immünoloji dr una da gittim. Biz tabi süreci anlayana kadar4.5 aylık olmuştuk. Alerji testi yapıldı. Bizim başka gıdalara da alerjimiz varmış. Öğrenmiş olduk. Vitamin damlaları düzeltildi. Birde aklınızda bulunsun eğerki yumurta sarısı veya beyazına alerjisi varsa 9.ayda yapılan aşı dr kontrolünde yapılması gerekiyormuş. Sağlık ocağındaki ebelere bilgi vermeniz gerekir. Ben çok sorun yaşadığım için böyle anlattım yazdım. Çevremde kimsede böyle bir durumla karşılaşmamış. Her bebeğin süreci gelişimi farklı tamamen yaşadıklarımı sizinle de paylaşmak istedim

Merve ..
29 Aralık 2025 17:18
@Özlem Geçgin merhaba bende bugün kızıma alerji testi yaptırdım bişey sormak istiyorum instagram hesabım var ordan ulaşabilir misiniz Burdan yazmak doğru olmaz rica etsem yardımcı olur musunuz
M
Meltem I.
29 Aralık 2025 17:26
peki siz alerjisi olduğunu kan haricinde hangi belirtilerle anladınız ciddi semptomlar var mıydı
N
Neslihan T. Ş.
29 Aralık 2025 21:59
Kızım 4,5 aylık 3 aylıkken bir iki kere kakasından kan geldi kılcal şekildelerdi çok önemsemedim devamı gelmedi sonrasında kolunun dirsek iç kısmında kızarmalar olmaya başladı bende alerjik bir insanım devamlı çıkar bende de çok önemsemedim fakat doktorumuza sordum atopik olabilir sende alerjiksin bir alerji doktoruna görün dedi alerji doktorumuz teste gerek yok atopik dermati ciddi durmuyor dedi birdaha hiç kan gelmedi ama bu döküntüler önce boynuna sonra bacaklara ve karnı ile sırtına yayıldı boynu baştan sonra egzama şeklinde çıktı bazen çok artıyordu mesela yoğurtlu bir çorba yediğimde tekrar alerjiye gittim bu kez deri testi yapıldı fakat onda da inek sütü alerjisi yada buğday vesaire bir şeye alerjisi çıkmadı doktorum kan testi gerekli fakat sen diyet yapınca semptomlar azalıyor diyete devam et dedi açıkçası düzgün bir bilgilendirme olmadı evet süt ürünlerini tüketmeyince semptomlar azalıyor örneğin bu egzama tarzı yaralarda kızarıklık soluyor kuru bir döküntüye dönüyor çikolata maalesef çok yiyorum günde iki paket onun dışında hiçbir şekilde süt ürünleri tereyağı dahil tüketmiyorum kızarıklıklarda sönme var ama lekelenmeler devam ediyor sizin semptomlara benziyor mu çikolata yemeyi de bırakmam mı lazım sadece anne sütü alıyor vitaminleri ocean demir de D vitamini de içerisinde süt proteini yok şampuanı kremi hepsi atopik kaşınması yok