Süt Alerjisi
962 görüntüleme
M
Meltem I.
25 Aralık 2025 18:26
kızımın kakasında mukus gördüm,yüzünde isilik gibi benekler oluşmaya başladı,doktora gittiğimde süt alerjisi olduğunu ve süt ürünlerini bırakmamı söyledi ve neye alerjisi olduğunu bulmamı söyledi ama ben neredeyse alerji yapacak olan süt ürünlerini yumurta vs bir çok şeyi yemiyorum kakası azaldı ama halen mukus var yüzünde döküntüler devam ediyor
M
Meltem I.
6 Ocak 2026 23:04
neye göre verdi şurubu eğer süt alerjisi varsa ben şurupla düzeleceğini sanmıyorum
B
Betül C.
7 Ocak 2026 13:47
Bebeğim 2,5 aylık yaklaşık 10 gündür kaka rengi değişiyor.ilk mukuslu sarı olarak başladı sonra yeşile döndü şimdi 3 4 gündür yeşil yapıyor.günde 5 kere yapıyosa 2 si mukuslu diğerleri yeşil sulu pütürlü gibi yapıyor.doktora götürdüm kan ve vucudunda döküntü olmadığı süre nırmal dedi ama benim kafama takılıyor.bu şekilde başına gelen oldumu lütfen yardımcı olun.
Ö
Özlem G.
7 Ocak 2026 14:10
@Betül Ceylan bebeklerin sindirimleri yeni geliştiği için kakaların yapısı ve rengi değişkenlik gösterir. Daha sonrasında kan döküntü kızarıklık vs olursa o zaman alerji düşünebilirsiniz.
N
Nermin Ö.
7 Ocak 2026 18:42
Meltem Hanım merhaba durumu şöyle özet geçeyim kızım doğumdan bu yana kakasında ara ara kan oluyordu son bir kaçgündür de çok huzursuz kuçakta bile ağlıyor tahlil yaptırdık ve kakasında gizli kan çıktı kan tahlilleri vs diğerleri temiz maya veya parazit görülmedi flagy şurup ve turobiotic yazıldı ama yazarken bende de hata sormadım ne için yazıyorsunuz diye eve geldiğimizde flayg şuruba bakınca antibiyotik olduğunu fark ettik 2 aylık bir bebek için doğru mu inanın bilmiyorum ve halen kullanmadım
B
Betül C.
7 Ocak 2026 19:33
Özlem hanım çok teşekkür ederim inşallah geçiçi birşeydir
M
Meltem I.
7 Ocak 2026 22:03
nermin hanım süt alerjisine bir çok doktor antibiyotik yazıyor ben kullanılmaması gerektiğini savunuyorum tabi ki doktorlar daha iyi biliyor ama bilemedim :)
L
Lina ..
13 Ocak 2026 22:45
Merhaba 27 aylık kızımda 11.800 kg 82 cm, 2 aydır ciddi kabızlık var poposu tıkanmış 3 ay surer tedavisi yoksa ilkokulda dışkı tutamama yaşar dedi, içten catlak olabilir dedi, karında şişlik asla yemek yememe,B12 (243) popoda kanama,karın ağrısı, surekli aclik hissi ama red ediyir, kendini kusturmaya calisiyor hep, yaparken cok acıma hissi var Dr gelecek ay çölyak testi de istedi acaba cölyak olma ihtimali var mı korkuyorum. Süt,ekmek,muz,şeftali yasakladı ne yapmam lazım lütfen dönüş yapar mısınız :(
F
Fadime Ö.
14 Ocak 2026 20:42
Meltem hanım keçi sütlü mama kullanıyorum dediniz ancak inek sütü proteini alerjisi olan bebeklere yönelik alerjik mamalar var bence onları araştırın

Ecem T. Ö. E.
Allerji Diyetisyeni
19 Ocak 2026 23:12
Meltem hanım bu kadar hafif belirtiler için kesinlikle gereksiz diyet yapıyorsunuz ve süreciniz yanlış yönetiliyor bu alanda tecrübeli bir uzmandan destek almanız gerekir

Ecem T. Ö. E.
Allerji Diyetisyeni
19 Ocak 2026 23:13
Aynı durumları yaşıyorum şuan ve de bebeğime flagy şurup yazdı kullanıp kullanmamak arasında kaldım bebeğim iki ay 15 günlük lütfen cevap 🙏🏻
M
Meltem I.
19 Ocak 2026 23:14
diyeti bıraktım,düzeldi şu an belirtilerin hiç biri yok Ecem hanım düzene girdik çok şükür
M
Meltem I.
19 Ocak 2026 23:14
ama halen kakanın dokusu tam düzelmiş gibi hissetmiyorum biraz sanki sünüyor ama bilmiyorum yarın kontrolümüz var

Hande
23 Ocak 2026 21:21
Merhaba kızım 3 ay 1 günlük bugün kakasinda mukus ve iplik şeklinde kan gördüm 3 kakasını 2 sinde vardi alerjisi olduğunu mu düşünmeliyim endişelendim yaşayan varsa bilgi verebilir mi?
B
Büşra ..
24 Ocak 2026 12:49
Benim bebeğimin de bezinde kan olması ve geçmeyen pişiği olması üzerine besin alerjisi tanısı aldık yalnız inek sütü proteini olarak değil de diyetten alerji olan besinleri çıkardık geçen aylık muayenesinde doktorumuz peynir yiyebileceğimi söyledi 2 gün peynir tükettim lakin bezinde yine kan vardı rota aşısını [[3.aya](3.aya)]([3.aya](3.aya)) ertelemiştik şimdi yapılmaz mı
B
Büşra ..
25 Ocak 2026 16:43
@Osman Gönülal
F
Feyza Y.
17 Şubat 2026 08:48
Kızım 4,5 aylık 3 aylıkken bir iki kere kakasından kan geldi kılcal şekildelerdi çok önemsemedim devamı gelmedi sonrasında kolunun dirsek iç kısmında kızarmalar olmaya başladı bende alerjik bir insanım devamlı çıkar bende de çok önemsemedim fakat doktorumuza sordum atopik olabilir sende alerjiksin bir alerji doktoruna görün dedi alerji doktorumuz teste gerek yok atopik dermati ciddi durmuyor dedi birdaha hiç kan gelmedi ama bu döküntüler önce boynuna sonra bacaklara ve karnı ile sırtına yayıldı boynu baştan sonra egzama şeklinde çıktı bazen çok artıyordu mesela yoğurtlu bir çorba yediğimde tekrar alerjiye gittim bu kez deri testi yapıldı fakat onda da inek sütü alerjisi yada buğday vesaire bir şeye alerjisi çıkmadı doktorum kan testi gerekli fakat sen diyet yapınca semptomlar azalıyor diyete devam et dedi açıkçası düzgün bir bilgilendirme olmadı evet süt ürünlerini tüketmeyince semptomlar azalıyor örneğin bu egzama tarzı yaralarda kızarıklık soluyor kuru bir döküntüye dönüyor çikolata maalesef çok yiyorum günde iki paket onun dışında hiçbir şekilde süt ürünleri tereyağı dahil tüketmiyorum kızarıklıklarda sönme var ama lekelenmeler devam ediyor sizin semptomlara benziyor mu çikolata yemeyi de bırakmam mı lazım sadece anne sütü alıyor vitaminleri ocean demir de D vitamini de içerisinde süt proteini yok şampuanı kremi hepsi atopik kaşınması yok