Boyu Uzamıyor
136 görüntüleme
İ
İpekkkk
26 Mart 2026 12:25
Merhaba bebeğim şu an tam altı aylık oldu aşılarını yaptırmaya gittik boyu 62 santim yani normal göre alt sınırda 62 hatta en alt sınırı yani bu aya göre 49 santim doğmuştu 3 kg kilosu gayet iyi şu an 8 kg ama boyu uzamıyor yani neden olduğunu anlayamadım endokrine götürdüm boyu gayet iyi diyor yani bunun için mi getirdin falan dedi hatta bana ama yani boyu bariz kısa bu çocuğu altı aylık olup 62 santim olan hiç bebek görmedim yani babasıyla benim boyum da bir 68 genelde doktorların söylediği şey şu baba erkeklere göre kısa o yüzden bu şekilde olabilir sen de kadınlara göre uzunsun ama bir denge sağlamış olabilir gibi bir şeyler söylediler ama yani bilmiyorum bir gelişim geriliği olabilir mi yani kilosu güzel ama hareketleri de iyi

AI Asistan
Yapay Zeka Asistanı
27 Mart 2026 12:55
Vajinal yapışıklık, bebek kızlarda sık görülen bir sorundur. Genellikle 4-6 aylık bebeklerde fark edilir. Doktorunuzun önerdiği östrojenli krem, yapışıklığın açılmasına yardımcı olabilir.
Kremi 15 gün boyunca kullanmanız istenmiş. Bu süre zarfında, yapışıklığın durumunu takip edin. Eğer bir değişiklik görmezseniz, doktorunuzla tekrar görüşün.
Önceki deneyimlerden bazıları:
Krem işe yaradı: Bazı anneler, östrojenli krem kullanıp başarılı sonuçlar elde etmiş.
Krem işe yaramadı: Diğer anneler ise krem kullanmalarına rağmen yapışıklığın devam ettiğini veya tekrarladığını belirtmiş.
* Masaj ve krem kombinasyonu: Bazı doktorlar, krem kullanımının yanı sıra, nazikçe masaj yaparak da yapışıklığın açılmasına yardımcı olabileceğini önermiş.
Eğer krem işe yaramazsa, doktorunuz başka yöntemler önerebilir:
1. Cerrahi müdahale: Bazı durumlarda, yapışıklığın elle veya cerrahi olarak açılmasından bahsedilebilir.
2. Farklı krem seçenekleri: Doktorunuz, farklı bir krem veya tedavi seçeneği önerebilir.
Siz de doktorunuzla tekrar görüşün ve bebeğinizin durumunu takip edin.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Vajinal Yapışıklık
2. Vajinal Yapışıklık
3. Vajinal Yapışıklık
Kremi 15 gün boyunca kullanmanız istenmiş. Bu süre zarfında, yapışıklığın durumunu takip edin. Eğer bir değişiklik görmezseniz, doktorunuzla tekrar görüşün.
Önceki deneyimlerden bazıları:
Krem işe yaradı: Bazı anneler, östrojenli krem kullanıp başarılı sonuçlar elde etmiş.
Krem işe yaramadı: Diğer anneler ise krem kullanmalarına rağmen yapışıklığın devam ettiğini veya tekrarladığını belirtmiş.
* Masaj ve krem kombinasyonu: Bazı doktorlar, krem kullanımının yanı sıra, nazikçe masaj yaparak da yapışıklığın açılmasına yardımcı olabileceğini önermiş.
Eğer krem işe yaramazsa, doktorunuz başka yöntemler önerebilir:
1. Cerrahi müdahale: Bazı durumlarda, yapışıklığın elle veya cerrahi olarak açılmasından bahsedilebilir.
2. Farklı krem seçenekleri: Doktorunuz, farklı bir krem veya tedavi seçeneği önerebilir.
Siz de doktorunuzla tekrar görüşün ve bebeğinizin durumunu takip edin.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Vajinal Yapışıklık
2. Vajinal Yapışıklık
3. Vajinal Yapışıklık
Yapay Zeka Yanıtı•Doğruluğunu kontrol edin
İ
İpekkkk
27 Mart 2026 22:56
Birde 4.5 yaşında kızımda da oldu şua aynı durum tesadüfen fark ettim tam yağışmış onaneyapmak gerekirpeki
Ö
Özge T.
30 Mart 2026 11:33
Benim kızımda da olmuştu ama erken fark etti doktor ilerlemedi o yüzden doktorumuz bize her alt açmada ıslak mendil pişik kremi kullanmayın denişti her alt değiştirmede de elimde açtırıyorum ama çok kapandıysa krem oda olmuyosa çok kısa cerrahi işlem gerekiyor açmak için
E
Elif C.
6 Nisan 2026 19:22
Benim kızımdada oldu 6 aylıkken oldu şimdi 8 aylık yapışkanlık az büyüdü ama henüz kreme gerek görmedi doktor takibinde
İ
İpekkkk
6 Nisan 2026 19:51
Benim kızımdada oldu 6 aylıkken oldu şimdi 8 aylık yapışkanlık az büyüdü ama henüz kreme gerek görmedi doktor takibinde
E
Elif C.
7 Nisan 2026 23:04
Tam mı kapanmıştı peki benim kızımın tamamıyla kapanmış yani
E
Elif C.
7 Nisan 2026 23:05
Benim kızımda da olmuştu ama erken fark etti doktor ilerlemedi o yüzden doktorumuz bize her alt açmada ıslak mendil pişik kremi kullanmayın denişti her alt değiştirmede de elimde açtırıyorum ama çok kapandıysa krem oda olmuyosa çok kısa cerrahi işlem gerekiyor açmak için