Vajinal Yapışıklık

162 görüntüleme
D

Damla K.

8 Haziran 2025 09:51
Osman bey yanıtlarsanız Sizinde fikrinizi almak istiyorum. Bebeğimin vajina iç kısımda yarısına kadar kapanma vardı çocuk cerrahisi bölümüne götürdük ve elle açma işlemi yaptı ( çok travmatik bir işlem )bu işlem sonrası herhangi bir krem veya yapılması gereken bir şey önermedi . Şuan yavaş yavaş tekrar kapanmaya başladı. Şuan ne yapmam gerekiyor çocuk çok fazla travma yaşadı işlem sırasında
K

Kübra N. B. ..

8 Haziran 2025 10:07
Merhaba bebeğiniz ne kadarlık. Benimde iki kızım var. Maalesef ikisinde de bu durumu yaşadım. İlk kızım şuan 5 yaşında 1 yaşında iken götürdüm yapışıklığı açıp bir hafta krem kullanmam gerektiğini söylemişti dediği gibi yapmıştım. Şimdi tamamen değil ama yarısına kadar yapışık tekrar götürmem gerekli ama bana bile baktırtmiyor elletmiyor travma olacağı için korkuyorum. Diğer kızım 6 buçuk aylık olacak onu da 4 aylıkken götürdüm tamamen kapalıydi onun. Açma işlemi yapıldı bir hafta krem sürdüm ve 3 hafta boyunca arasına her bez değiştirmemde gazlı bez kullandım. Doktor bu şekilde tekrar yapışıklık olma ihtimali olmaz dedi umarım tekrarlamaz
D

Damla K.

8 Haziran 2025 10:24
Bebeğim 7 aylık şuanda 6 aylıkken işlem yapıldı krem kullanmadık ekstra bir şey de söylemedi açıkçası ama yeni yeni kapanmaya başladı
Ö

Özlem ..

8 Haziran 2025 11:03
Benim de kızımda vajinal yapışıklık vardı. Çocuk cerrahi minik bir işlemle açtı. Krem verdi bir süre kullandık fakat kremin uzun kullanım sonrası tüylenme yaptığını söyledi doktor. Başka bir cerrah vazelin ile banyodan sonra o bölgeyi kremlememi önerdi tekrar kapanmasin diye ama gene kapanıyor. Ben de çaresiz kaldım. Kızın için büyük bir travma oldu. Ne yapmam gerekiyor bilmiyorum.
D

Damla K.

8 Haziran 2025 12:38
Ergenlik dönemine kadar devam eden bir süreçmiş galiba nedeni tam bilinmiyor bazı doktorlar doğuştan olduğunu söylüyor östrojen eksikliği fazla temizlik yada hijyen eksikliği tahriş pişik yani sebebini tam bilemiyorlar kesin çözümü yok mu bu işin çocuklara hep travma oldu aynı durumdayız hepimiz .
D

Damla K.

8 Haziran 2025 12:40
Takipteki doktorumuz kapanmadığı sürece bir müdahalede bulunmayalım demişti ama bu sefer de daha kötü olucak 1 ayda kapandı elle açmıştı çok ufak ve kısa süren bir işlem ama bebeğimin canı 1 gün acıdı ağladı sakinleştiremedim
S

Songül S. K.

8 Haziran 2025 13:13
Östrojenli kremler var her akşam kulak çöpünün ucuyla minik darbeler şeklinde uygulayın (en fazla altı yedi gün) sonra incelip açıldığını göreceksiniz. Benim kızımda da 13 aylıkken olmuştu Dr asla cerahi müdahaleyi doğru bulmadığını söylemişti.
N

Nergiz S. ..

8 Haziran 2025 13:56
Bizim doktorumuz da doğumundan itibaren her altını açtığımızda orayı el ile açma yapın yoksa yapışır ve cerrahi müdahale gerekir dedi çok şükür ki bizde kapanma olmadı 4/5. Ay itibariyle yapmadık
D

Damla K.

8 Haziran 2025 13:58
Ben cerrah elliyle orayı açtıktan sonra her alt açmadı elimle ayırdım ama yine de kapandı yani anlayamıyorum
Osman G.

Osman G.

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı

8 Haziran 2025 15:54
Kapanma hafif hafif başlamışsa steroid krem kullanarak yapışmayı tersine çevirebilirsiniz. Piyasada pişik kremi olarak satılan kremlerden birini kullanabilirsiniz. Marka söylemem uygun değil.
M

Melisa K.

19 Haziran 2025 12:26
Peki neden tekrarlar bu yapışıklık kızım 17 aylık ve 7/8 aydır sürekli uğraşıyorum böyle çocuk altını bile değiştirmiyor artık
D

Damla K.

20 Haziran 2025 17:51
Bir çok sebebi varmış bildiğim kadarıyla östrojen eksikliğine bağlı bölgede oluşan tahriş fazla hijyen veya hijyen eksikliği fazla pişik kremi kullanımı ıslak mendil çok fazla etken var biz östrojen krem kullanmaya başladık baya geriledi

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir