Boy Kilo Geriliği

275 görüntüleme
E

Elif V.

13 Nisan 2026 11:59
Doğum kilosu 3200, 1 yaşında 9.1 kg 71.5 cm, doktor geri kalmış dedi, moralim bozuldu, nasıl sizce? İştahsız bir çocuk, emekliyor tutunarak yürüyor 4-5 kelimesi var. Boy kilo olarak kötü mü? 😕 Anne baba orta boylu.
Afranur K.

Afranur K.

13 Nisan 2026 12:17
İyi kötü demek doğru olmaz anne baba genetiği vs de konuşuluyor ama bizim doktorumuz 5-6. Aylar arasında kilosunun iki katı olmasının iyi olduğunu, 1 yaşında da doğum kilosunun 3 katı, boyu da %50 oranında artmış olması gerekiyor demişti.

Yani 9.600 kg — boyu yazmamışsınız ama 50 cm doğdu diyelim 75 cm olması gerekiyormış.

İlk 2 yaşta da beslenme ön planda oluyor yazmıştı Osman bey boy-kilo ilerlemesinde. Beslenme ile desteklemeyi önermedi mi doktorunuz?
T

Tuğba B. ..

13 Nisan 2026 12:37
Kız mı erkek mi
E

Elif V.

13 Nisan 2026 12:38

Tuğba Beyazgül

Kız mı erkek mi

Erkek
E

Elif V.

13 Nisan 2026 12:40

Afranur Keskin

İyi kötü demek doğru olmaz anne baba genetiği vs de konuşuluyor ama bizim doktorumuz 5-6. Aylar arasında kilosunun iki katı olmasının iyi olduğunu, 1 yaşında da doğum kilosunun 3 katı, boyu da %50 oranında artmış olması gerekiyor demişti.

Yani 9.600 kg — boyu yazmamışsınız ama 50 cm doğdu diyelim 75 cm olması gerekiyormış.

İlk 2 yaşta da beslenme ön planda oluyor yazmıştı Osman bey boy-kilo ilerlemesinde. Beslenme ile desteklemeyi önermedi mi doktorunuz?

48 cm dogdu 72 cm olması gerek, oldu gibi, 6. Ayda kilosu 2 katina cikmisti, fazla yemek istemiyor ek gida, zorla da yedirilmiyor ne yapacagimi bilemedim
T

Tuğba B. ..

13 Nisan 2026 12:41

Elif Var

Erkek

Kanına baktırdınız mı deperlerine baktırın eksikleri tamamlayın iştahı açılacaktır. Eğer kansızlık varsa büyümeyi çok etkiliyor . Birde hep aynı persintilde mi büyüdü çocuk
E

Elif V.

13 Nisan 2026 12:43

Tuğba Beyazgül

Kanına baktırdınız mı deperlerine baktırın eksikleri tamamlayın iştahı açılacaktır. Eğer kansızlık varsa büyümeyi çok etkiliyor . Birde hep aynı persintilde mi büyüdü çocuk

Evet hep ayni persentilde gidiyor alt sinira yakin. Kan degerleri ferritin ve protein sınırda, bestiron damla basladim simdi, baska bir sey önerir misiniz
T

Tuğba B. ..

13 Nisan 2026 12:45

Elif Var

Evet hep ayni persentilde gidiyor alt sinira yakin. Kan degerleri ferritin ve protein sınırda, bestiron damla basladim simdi, baska bir sey önerir misiniz

Atom karışım varmış çoğu anne işe yaradığını söylüyor instegrama yazınca çıkar öyle bişey hazırlayabilirsiniz kilo boy artışı için. BİRDE anne baba minyonsa çokta takılmayın
S

Sıla B. ..

13 Nisan 2026 20:01
Aynı sorun bizde de var bebeğim erkek 13 aylık 12 aylık kontrolümzde farklı doktor gelmişti ona gittim o sınırda dedi diğer sürekli gittigimz doktor bunca zamandır hiçbir şey demedi atanıp gitmiş bu yeni gelen de sınırda deyince bnmde Moralim çok bozuldu bnde eşim de çok uzun insanlar değiliz ama insan kafasına gerçekten çok takiyor. Ve 3 aydır beslenmede çok sorun yaşıyorum sütüm gelmediği için mamayla büyüdü bu güne kadar hala da mama ve ek gıda veriyorum ama kahvaltı özellikle hiç sevmiyor sevdiği yemklerden de 4 5 kaşık yiyor başka da yok çok da zorlayamiyorum tiksinmesin diye
S

Sıla B. ..

13 Nisan 2026 20:02

Sıla Bilir

Aynı sorun bizde de var bebeğim erkek 13 aylık 12 aylık kontrolümzde farklı doktor gelmişti ona gittim o sınırda dedi diğer sürekli gittigimz doktor bunca zamandır hiçbir şey demedi atanıp gitmiş bu yeni gelen de sınırda deyince bnmde Moralim çok bozuldu bnde eşim de çok uzun insanlar değiliz ama insan kafasına gerçekten çok takiyor. Ve 3 aydır beslenmede çok sorun yaşıyorum sütüm gelmediği için mamayla büyüdü bu güne kadar hala da mama ve ek gıda veriyorum ama kahvaltı özellikle hiç sevmiyor sevdiği yemklerden de 4 5 kaşık yiyor başka da yok çok da zorlayamiyorum tiksinmesin diye

3010 kilo doğdu 47 cmdi smdi 9600 72 cm
E

Elif V.

13 Nisan 2026 20:59

Sıla Bilir

Heh benimki de tam böyle. Ne yapacağım bilmiyorum atom yaptım yemiyor
E

Elif V.

13 Nisan 2026 21:01

Tuğba Beyazgül

Atom karışım varmış çoğu anne işe yaradığını söylüyor instegrama yazınca çıkar öyle bişey hazırlayabilirsiniz kilo boy artışı için. BİRDE anne baba minyonsa çokta takılmayın

Atom yaptım yemiyor zar zor ufacik yediriyorum, bilmiyorum cok kafam karisik. Normal bi durum mu yoksa sıkıntı var mi bilmiyorum
S

Sıla B. ..

13 Nisan 2026 21:05

Elif Var

Heh benimki de tam böyle. Ne yapacağım bilmiyorum atom yaptım yemiyor

Atomu nasıl yaptınız tarifini verir misiniz birde ben deneyim
S

Sıla B. ..

13 Nisan 2026 21:05

Sıla Bilir

Umarım biran önce bebeklerimiz yer de gelişimleri iyi olur 🙏
E

Elif V.

13 Nisan 2026 22:35

Sıla Bilir

İnstagramda hastalanmayancocuk sayfasından bakabilirsiniz
K

K. A.

13 Nisan 2026 22:52
Benimde bebeğim erkek 11 aylık 9.1 kg. Elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Bence çok üzerinde düşünmeye üzülmeye gerek yok onlar da alışmaya çalışıyor
A

Ayşe A.

13 Nisan 2026 22:53
Benim kızım 32 haftalık 12 kilo 87 santim doktor kilo ve boyu geride diyor ama iştahı hiç yok dk kilosu 2 400 boy 46 santim di
E

Elif V.

15 Nisan 2026 00:33

Ayşe Aksoy

Benim kızım 32 haftalık 12 kilo 87 santim doktor kilo ve boyu geride diyor ama iştahı hiç yok dk kilosu 2 400 boy 46 santim di

32 haftalık mı? Anlayamadım ben
E

Elif V.

15 Nisan 2026 00:34

K. Aydın

Benimde bebeğim erkek 11 aylık 9.1 kg. Elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Bence çok üzerinde düşünmeye üzülmeye gerek yok onlar da alışmaya çalışıyor

Kafama takmasam her şey daha kolay ilerleyecek gibi, kan tahlilleri nasıl sizinkinin?
E

Elif V.

15 Nisan 2026 00:35

Sıla Bilir

Kan tahlilleri nasıl?
S

Sıla B. ..

15 Nisan 2026 00:38

Elif Var

Kan tahlilleri nasıl?

Değerleri iyiydi doktorumuz öyle dedi herhangi bir sıkıntı yoktu

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir