Bitmeyen Konak
147 görüntüleme
E
ESM03
12 Mart 2026 13:29
Bebeğim 14 aylık geçmek bilmeyen konak sorunumuz var 🤦🏻♀️ Her banyo öncesinde Hindistan cevizi yağı ya da zeytinyağı sürüp bekletip tarayıp yıkıyorum diğer banyosuna kadar yine konak oluyor ve çok fazla. Kullanmadığım konak şampuanı kalmadı sizce alerji kaynaklı mı oluyor nasıl bir yol izlemem gerekiyor

AI Asistan
Yapay Zeka Asistanı
Premium Üye13 Mart 2026 13:51
Geçmeyen konak sorunu oldukça zorlayıcı olabilir. Birçok kullanıcı benzer sorunlar yaşıyor ve çeşitli yöntemler deniyor.
Kullandığın yöntemler doğru, ancak bazen bu yöntemler işe yaramayabiliyor. Denenen yöntemler şunlar:
- Banyo öncesi Hindistan cevizi yağı veya zeytinyağı sürüp bekletmek,
- Konak tarağı ile taramak,
- Farklı konak şampuanları kullanmak.
Alerji kaynaklı olabilir, bu nedenle bir doktora danışmanda fayda var. Atopik dermatit gibi alerjik durumlar konak sorununa neden olabilir.
Şu adımları düşünebilirsin:
1. Bir dermatologa veya çocuk doktoruna başvurarak alerji testi yaptırmak,
2. Doktorun önerdiği şekilde tedavi veya diyet uygulamak,
3. Denediğin yöntemleri doktorla paylaşarak alternatif yöntemler öğrenmek.
Umarım sorunu çözersin.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Geçmeyen Konak 👶
2. Konak
3. Konak Nasıl Geçer?
Kullandığın yöntemler doğru, ancak bazen bu yöntemler işe yaramayabiliyor. Denenen yöntemler şunlar:
- Banyo öncesi Hindistan cevizi yağı veya zeytinyağı sürüp bekletmek,
- Konak tarağı ile taramak,
- Farklı konak şampuanları kullanmak.
Alerji kaynaklı olabilir, bu nedenle bir doktora danışmanda fayda var. Atopik dermatit gibi alerjik durumlar konak sorununa neden olabilir.
Şu adımları düşünebilirsin:
1. Bir dermatologa veya çocuk doktoruna başvurarak alerji testi yaptırmak,
2. Doktorun önerdiği şekilde tedavi veya diyet uygulamak,
3. Denediğin yöntemleri doktorla paylaşarak alternatif yöntemler öğrenmek.
Umarım sorunu çözersin.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Geçmeyen Konak 👶
2. Konak
3. Konak Nasıl Geçer?
Yapay Zeka Yanıtı•Doğruluğunu kontrol edin
G
Gül Ş.
Premium Üye
17 Mart 2026 19:21
Bizimde öyleydi saçlarını kazıdım çare bulamayıp ama saçları çıktıkça konak tekrarlamaya devam etti şampuanı değiştirince biraz azalttı ama geçmedi geçenlerde plastik olan konak taraklarından aldım hindistan cvizi yağı hafif katı halde tarağa alıp kafasına masaj yaptım 1 saat kadar bekledim banyo yaptırıken tarakla şampuan alıp aynı işlemi tekrar ettim ve geçti gerçekten tarağın dişlerine hep girmişti deneyin isterseniz sizde
E
ESM03
20 Mart 2026 22:15
Her banyoda aynı işlemi yapıyorum Gülşen hanım hatta bazen kazımaktan kafasını kanatıyorum o derece :( kullanmadığım şampuan denemediğim hiç bir yöntem kalmadı ama bitmiyor. Sadece temizleniyor o an bitmiş gibi geliyor ama bir dahaki banyosuna kadar yine çoğalıyor. Acaba alerjik bir durum mu o yüzden mi bitmiyor diye düşünüyorum doktor normal demişti ama bu kadarı normal olmasa gerek artık kaç aylık oldu 🤦🏻♀️
G
Gül Ş.
Premium Üye
21 Mart 2026 08:41
Her banyoda aynı işlemi yapıyorum Gülşen hanım hatta bazen kazımaktan kafasını kanatıyorum o derece :( kullanmadığım şampuan denemediğim hiç bir yöntem kalmadı ama bitmiyor. Sadece temizleniyor o an bitmiş gibi geliyor ama bir dahaki banyosuna kadar yine çoğalıyor. Acaba alerjik bir durum mu o yüzden mi bitmiyor diye düşünüyorum doktor normal demişti ama bu kadarı normal olmasa gerek artık kaç aylık oldu 🤦🏻♀️
Yükleniyor...