Geçmeyen Konak 👶
75 görüntüleme
G
Gözde K.
15 Kasım 2025 11:51
Bebeğim 4 ay 20 günlük.  Yenidoğan döneminde konak problemi yaşamamıştım ama 3.5 aylıkken başladı. 20 gündür banyo öncesi zeytinyağı denedim, hindistan cevizi yağı denedim. Azaldı ama hala kabuklu kabuklu görünenler çok fazla. Atopik dermatiti de var alerjş olabilir mi diye doktorna söyledim ama kanlı dışkı olmadığı için alerji olduğunu söylemedi. Ne yapacağım bilmiyorum alerjisi varda dikkat etmiyosak buda ilerde sorun olacak ..
D
Damla B.
15 Kasım 2025 12:16
Kızım 5.5 aylık konakları için zeytinyağı sürdüm beklettim taradım azaldı ama bitmedi.Daha yeni bitiyor. Gün içinde nemlendirici krem sürdüm birkaç kere azaldı ve bitmeye başladı
G
Gözde K.
15 Kasım 2025 12:17
Konak tarağı mı kullandınız
D
Damla B.
15 Kasım 2025 12:31
@Gözde Kılınç hayır konak tarağı kullanmadım. Hamileyken chicconun bebek tarak setini almıştım 2li. Onun tarağını kullandım
G
Gözde K.
15 Kasım 2025 12:35
Teşekkür ederim
H
Hümeyra T.
15 Kasım 2025 13:24
Yeğenimde geçmeyen konak ve ciltte döküntü vardı süt alerjisi çıktı uzun süren bir doktor muayenesi oldu; farklı doktorlara gittiler. Tamamen ahşap olan tarakla tarayınca geçmesi lazım aslında zeytinyağı sürdükten sonra
G
Gözde K.
15 Kasım 2025 13:32
Döküntü yok vücutta ama atopik dermatit var
E
Esma A. ..
15 Kasım 2025 13:47
Aynı belirtiler bizde de var @Gözde Kılınç hanım alerji testi negatif geldi süt yumurta diyeti yaptım asla gerilemedi arttı cildiye doktoru da alerjik değil çocukluk çağı egzaması kortizonlu krem sonrasında geçer nemlendirirsen tekrarlamaz dedi ama tekrarladi tekrar farklı bir cildiyeye götürucem gerçekten çok zor bir süreç
G
Gözde K.
15 Kasım 2025 13:59
Evet gerçekten zor bi süreç.. diyette kendi kafama göre yapmak istemiyorum doktorda azıb bebeklerde atopik dermatit olabilir doğru nemlendirme ve doğru ürünlerle ilerle dedi. Konak içinde yağlarla geçeceğini söyledi ama asla içim rahatlamıyp