Biberon ve Mama Kasigi Reddediyor Diliyle İtiyor

84 görüntüleme
B

Bahar Ç. ..

20 Ocak 2026 18:07
Merhaba 6 aylık erkek bebek ek gıdaya geçirmeye çalışıyoruz ama biberonu ve mama kaşığını red ediyor, sadece anne sütü alıyor emiyor

Ağzına gelen kasigi ve biberonu diliyle itiyor

Anne işe başlayacağı için 9 saat ayrı kalacağız bu sürede aç kalmaması için ne yapabilirim
G

Gökçin N.

20 Ocak 2026 20:17
Yılmayın,her gün teklif edin ek gıdayı. Bir süre sonra yiyor. Bir de ben kızıma uzatmadan önce kaşıkla alıp kendim yiyor gibi yapıyorum,abartılı çiğneme hareketleri yapıyorum. Sonra kendi ağzını açmaya başladı. Ha bir de kendi yemeğimi de onun hizasına inip abartılı abartılı yiyorum. Beni izliyor. Bu süreç biraz zor, biz 7 aylık olmak üzereyiz daha yeni yeni oluyor bu dediklerim. Bir gün hiç yemiyor bir gün iştahlı oluyor. Böyle böyle alışacaklar. Kaygınızı da anlıyorum ben de işe başlayacağım, kolaylıklar diliyorum.
S

Sena S.

20 Ocak 2026 20:19
Kaşığa alıştırmak için püre kaşığı denediniz mi vereceğiniz gıda püre kaşığındaki deliklere doluyor emerek alıyor gıdayı biz öyle başlamıştık birde sağım yapabilirsiniz önerim eller serbest pompa kullanmanız manuel çok yoruyor emiş gücü de sağlam olmadığı için sütü azaltabiliyor
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

8 Nisan 2026 22:21
Bebeğinizin biberon ve mama kaşığını reddetmesi, bu dönemde sık görülen bir durumdur. Ancak 9 saat ayrı kalacaksanız, aç kalmaması için bazı önlemler almanız gerekir. İşte öneriler:

Süt sağımı: Anne sütü en iyi seçenek olduğundan, işe başlamadan önce süt sağımı yapabilirsiniz. Sağılan sütü biberonla veya kaşıkla vermeye çalışabilirsiniz. Bebeğinizin sevdiği bir oyuncakla dikkatini dağıtmaya çalışarak kaşıkla süt vermeyi deneyebilirsiniz.
Biberon denemeleri: Farklı biberon türlerini denemek, bebeğinizin alışmasını sağlayabilir. Biberonu dik tutarak, sütün bebeğin ağzına girmesini sağlayabilirsiniz.
Mama alternatifi: Eğer mama kaşığını reddediyorsa, mama ile karıştırılmış anne sütü veya ek gıdaları denemek, daha kabul edilebilir olabilir.
Ek gıdaya geçiş: Ek gıdaya başlamış olsanız bile, bebeğinizin hala anne sütüne ihtiyacı vardır. Ek gıdaları anne sütüne ek olarak vermeye özen gösterin.

Bebeğinizin aç kalmaması için, şu adımları takip edebilirsiniz:

1. Süt sağımı yapın: İşe başlamadan önce anne sütü sağımı yapın.
2. Biberon veya kaşıkla süt verin: Sağılan sütü biberonla veya kaşıkla vermeye çalışın.
3. Güvenli bir bakımcı bulun: Bebeğinizin bakımını güvendiğiniz bir kişiyle bırakın.
4. Bebeğinizin durumunu izleyin: Bebeğinizin açlık durumunu izleyin ve gerekli olduğunda süt veya mama verin.

Biberon ve mama kaşığı reddi, genellikle geçici bir durumdur. Sabır ve denemelerle, bebeğinizin bu yeni beslenme yöntemlerine alışmasını sağlayabilirsiniz.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Beslenme Reddi - İstahsızlık
2. Ek Gıdada Meme Reddi Mümkün mü?
3. Biberon Almama- Biberon Reddi
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir