Biberon Reddi

82 görüntüleme
Ceren Ç.

Ceren Ç.

5 Mayıs 2026 17:04
12 aylık bebeğim var öğlen uykudan önce ve aksam uykudan önce aptamil mama yiyor ama artık biberonla bişey yemek istemiyor nasıl yedireceğim ? muhallebi yap diyenleri gördüm ama her gün irmik vs vermek istemiyorum direkt mama yemesi gerekiyor ne yapacağım emzirmiyorumda
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
6 Mayıs 2026 17:55
Biberon reddi problemi yaşayan birçok ebeveynin karşılaştığı bir durum. Öncelikle, 12 aylık bebeğinizi tebrik ederim

Biberonla mama yemeyi reddetmesi, muhtemelen bebeğinizin artık katı gıdaya daha fazla ilgi göstermesi ve biberonun kendisine yabancı gelmesiyle ilgili olabilir.

Alternatif Çözümler:

1. Kaşıkla Mama Verme: Biberon yerine kaşıkla mama vermeyi deneyebilirsiniz. Bu yöntem, bebeğinizin mama ile tanışmasını sağlayabilir.
2. Farklı Pozisyonlarda Besleme: Bebeğinizi dik pozisyonda oturtup, mama kaşığını ağzına yaklaştırarak beslemeyi deneyebilirsiniz.
3. Mama ile Karıştırılmış Diğer Gıdalar: Bebeğinizin sevdiği diğer gıdalarla mama karıştırarak vermeyi deneyebilirsiniz. Örneğin, püre haline getirilmiş meyve veya sebzelerle mama karıştırarak verebilirsiniz.
4. Biberon Başlığını Değiştirme: Bazen biberon başlığı bebeğinizi rahatsız edebilir. Farklı bir biberon başlığı denemek, bebeğinizin mama içmesini sağlayabilir.

Muhallebi ve Diğer Gıdalar:

Muhallebi gibi gıdalar, bebeğinizin beslenmesinde yardımcı olabilir, ancak her gün aynı gıdayı vermek istemiyorsanız, alternatifler bulabilirsiniz. Örneğin:

Püre haline getirilmiş meyve ve sebzeler
Yoğurt
* Peynir

Bebeğinizin beslenmesinde çeşitlilik sağlamak önemlidir.

Doktorunuza Danışın:

Bebeğinizin beslenmesi konusunda endişeleriniz varsa, doktorunuzla konuşmanız en iyisi olacaktır. Doktorunuz, bebeğinizin özel ihtiyaçlarına göre tavsiyelerde bulunabilir.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Besleyemiyorum Acil Yardım
2. Biberon Reddi
3. Beslenme Reddi - İstahsızlık
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir