Beslenme Redddi

243 görüntüleme
E

Esmanur E.

Premium Üye
21 Mayıs 2026 10:59
Beslenme reddini nasıl çözdünüz anneler
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
21 Mayıs 2026 10:59
Beslenme reddi, bebeklerde ve çocuklarda sık görülen bir sorundur. Çözümü, sorunun kaynağına ve çocuğun yaşına bağlı olarak değişebilir. İşte bazı öneriler:

Mama Reddi:
1. Mamayı değiştirmeyi deneyin. Her bebeğin damak tadı farklıdır, bu nedenle başka bir mama markası veya türü deneyebilirsiniz.
2. Bebeğinizin aç olduğundan emin olun. Bebeğiniz açken mamayı kabul etmesi daha kolay olabilir.
3. Israrcı ve zorlayıcı olmayın. Bebeğinizi zorla mama yemeye ikna etmeye çalışmayın, bu daha fazla reddiye neden olabilir.

Ek Gıda Reddi:
1. Ek gıdaya ara verip tekrar deneyin. Bebeğiniz hazır olmayabilir, bu nedenle birkaç gün ara verip tekrar deneyebilirsiniz.
2. Farklı yiyecekler deneyin. Bebeğinizin sevdiği yiyecekleri bulmaya çalışın.
3. Yiyecekleri eğlenceli hale getirin. Çizgi film izletmek veya oyuncaklarla oynamak gibi.

Meme Reddi:
1. Ten tene temas kurun. Bebeğinizle ten tene temas kurmak, onun memeyi kabul etmesini kolaylaştırabilir.
2. Emzirmeyi kolaylaştırın. Bebeğinizin memeyi kolayca alması için pozisyonunuzu ayarlayabilirsiniz.
3. Güvenli bir ortam yaratın. Bebeğinizin emzirmek için güvenli ve rahat bir ortamda olduğundan emin olun.

Genel Öneriler:
1. Bir uzmandan yardım alın. Eğer beslenme reddi sorunu devam ediyorsa, bir pediatri uzmanı veya emzirme danışmanından yardım alın.
2. Sabırlı olun. Beslenme reddi sorunu çözülmesi zaman alabilir, bu nedenle sabırlı olun.
3. Stres yapmayın. Stres, beslenme reddi sorununu daha da kötüleştirebilir.

Unutmayın, her bebek farklıdır, bu nedenle bir çözüm yolu bulmak için denemeler yapmanız gerekebilir.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Mama Reddi
2. Ek Gıda Reddi
3. Meme Reddini Nasıl Yenebiliriz?
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
K

Kartal K.

21 Mayıs 2026 11:16
S
E

Esmanur E.

Premium Üye
21 Mayıs 2026 11:16
Kartal Kartal
S
?
Tay

Tay

21 Mayıs 2026 11:40
Bizde öyle yaşadık 7 aylık dı 2gün öyle oldu diş dönemi olduğunu sonradan anladım dı
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir