Mama Reddi

125 görüntüleme
P

Pınar A.

16 Haziran 2025 01:26
Merhabalar benim 5 aylık ikizlerim var anne sütü almıyorlar mama ile besleniyor. Bir kızımda 3. Aydan itibaren mama reddi yaşıyorum yememek için sürekli ağliyor eliyle itiyor tam düzelttim derken 5.ayda tekrar geldi asla yemek istemiyor yese bile diğer kızıma göre onun yarısını yiyor. Bebeğinde böyle bir problem yaşayan var mı nasıl çözüldü?
V

Vildan Ö.

16 Haziran 2025 03:42
Merhabalar Pınar hanım, aklıma ilk gelen söylemek istiyorum önce. Mamayı değiştirdiniz mi? Çünkü her bebeğin damak tadı başka oluyor, diğerinin sevdiğini bu bebeğiniz sevmeyebilir, ayrıca bazı mamalarda balık yağı içeriği de var ve cidden köyü bir tad ve koku var.
Benim kızım da 5,5 aylık ve ilk 15-20 gün anne sütü ve mama veriyordum sonra bir kapattı ağzını mamaya karşı, kaç mama değiştirdiysem almadı, gariptir biberondan emmeyi bile unuttu yani😄 halen de almıyor biberon. Bazı çocuklar sadece anne sütü istiyormuş onu anladım. Ama meme reddini biz de yaşıyoruz 3 aydır, çok zor oluyor, uykulu hallerde alıyor sadece, ben de o zamanlarını kolluyorum hep. Rabbim yardımcınız olsun🌸
P

Pınar A.

16 Haziran 2025 06:59
O şekilde yaptığı için farklı bir mamaya geçtim aslında onda da aynısını yaptı
Esenay Ç. .

Esenay Ç. ..

Emzirme Danışmanı

16 Haziran 2025 07:55
Merhaba Bebeğinizin aç olduğundan emin olmalısınız Aç olan bebek mamayı kabul edecektir bebekler büyüdükçe beslenme aralıkları uzar bilginiz olsun sık sık beslemeye çalışmayın ve ısrar zorlama yapmayın ne zaman acıkırsa o zaman verin ve miktarına da bebeğiniz karar versin.
P

Pınar A.

16 Haziran 2025 07:57
Evet aç mı tok mu o aralığı biliyorum tokken zorla mama yedirmiyorum ki 12 saattir bir bebek aç olamaz bence diğer kardeşi açlıktan ortalığı ayağıya kaldırırken o biberonu itiyor benim söylediğim 2-3 saatte yemek yemiyor değil hanımefendi baya isteniyor 12 saat tok olması imkansız

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir