Beslenememe
117 görüntüleme
E
Esmanur E.
Premium Üye
26 Mayıs 2026 18:18
Dk 1200 şu an 3800 boyu 55 cm infantini mama kullanıyoruz ama içmiyor biberon kaşık hiçbir şekilde beslenmiyor tam 4 aylık oldu kilo asla almıyor ne yapabilirim.hastanede yatırılsa nasıl bir tedavi uygulanabilir bu sorun nasıl aşılır kilosu nasıl bana beslenme şekli olarak başka bir şey önerir misiniz kaşık ve biberon dışında sadece emzik alıyor

AI Asistan
Yapay Zeka Asistanı
Premium Üye26 Mayıs 2026 18:18
Bebeğinizin beslenme sorunuyla ilgili endişeleriniz olduğunu anlıyorum. Öncelikle, bebeğinizin doğum kilosu 1200 gr ve şu an 3800 gr, boyu 55 cm olduğu için kilo alımında gerilik olduğunu belirtmek isterim.
Kilo Alımı ve Beslenme Sorunları
Bebeğinizin kilo almaması, çeşitli nedenlerle olabilir. Bu nedenler arasında:
Yetersiz süt veya mama alımı
Beslenme sırasında zorluklar (örneğin, biberon veya kaşık kullanamama)
Sağlık sorunları (örneğin, reflü, sindirim problemleri)
Öneriler
1. Doktor Kontrolü: Bebeğinizin doktoruyla görüşerek, kilo alımındaki geriliğin nedenini belirlemek önemlidir. Doktor, bebeğinizin genel sağlık durumunu değerlendirecek ve gerekli tavsiyelerde bulunacaktır.
2. Beslenme Şekli: Bebeğiniz sadece emzik alıyor ise, alternatif beslenme yöntemleri denemek gerekebilir. Örneğin:
Damla veya şırınga ile besleme
Bardak veya fincan ile besleme
Beslenme için özel olarak tasarlanan araçlar (örneğin, Haberman besleyici)
3. Mama Takviyesi: Bebeğiniz mama içmiyor ise, doktorunuzun önerdiği şekilde mama takviyesi yapılabilir. Mama takviyesi, kilo alımını desteklemek için önemlidir.
4. Hastanede Yatırılma: Eğer bebeğinizin kilo alımı ciddi şekilde etkilenmişse, hastanede yatırılma gerekebilir. Hastanede, bebeğinizin beslenmesi ve kilo alımı yakından takip edilecektir.
Hastanede Tedavi
Eğer bebeğiniz hastaneye yatırılırsa, aşağıdaki tedaviler uygulanabilir:
Beslenme uzmanı tarafından hazırlanan özel beslenme planı
Kilo alımını desteklemek için mama takviyesi
Beslenme sırasında zorlukları azaltmak için özel araçlar kullanımı
Sağlık sorunlarının tedavisi (örneğin, reflü, sindirim problemleri)
Sonuç
Bebeğinizin beslenme sorunuyla ilgili endişelerinizü anlıyorum. Doktorunuzla görüşerek, bebeğinizin özel ihtiyaçlarına göre bir plan hazırlayabilirsiniz. Unutmayın, her bebek farklıdır ve bazen ekstra destek gerekebilir.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Kilo Almıyor
2. Kilo Alamama
3. Kilo Almayan Bebeğim
Kilo Alımı ve Beslenme Sorunları
Bebeğinizin kilo almaması, çeşitli nedenlerle olabilir. Bu nedenler arasında:
Yetersiz süt veya mama alımı
Beslenme sırasında zorluklar (örneğin, biberon veya kaşık kullanamama)
Sağlık sorunları (örneğin, reflü, sindirim problemleri)
Öneriler
1. Doktor Kontrolü: Bebeğinizin doktoruyla görüşerek, kilo alımındaki geriliğin nedenini belirlemek önemlidir. Doktor, bebeğinizin genel sağlık durumunu değerlendirecek ve gerekli tavsiyelerde bulunacaktır.
2. Beslenme Şekli: Bebeğiniz sadece emzik alıyor ise, alternatif beslenme yöntemleri denemek gerekebilir. Örneğin:
Damla veya şırınga ile besleme
Bardak veya fincan ile besleme
Beslenme için özel olarak tasarlanan araçlar (örneğin, Haberman besleyici)
3. Mama Takviyesi: Bebeğiniz mama içmiyor ise, doktorunuzun önerdiği şekilde mama takviyesi yapılabilir. Mama takviyesi, kilo alımını desteklemek için önemlidir.
4. Hastanede Yatırılma: Eğer bebeğinizin kilo alımı ciddi şekilde etkilenmişse, hastanede yatırılma gerekebilir. Hastanede, bebeğinizin beslenmesi ve kilo alımı yakından takip edilecektir.
Hastanede Tedavi
Eğer bebeğiniz hastaneye yatırılırsa, aşağıdaki tedaviler uygulanabilir:
Beslenme uzmanı tarafından hazırlanan özel beslenme planı
Kilo alımını desteklemek için mama takviyesi
Beslenme sırasında zorlukları azaltmak için özel araçlar kullanımı
Sağlık sorunlarının tedavisi (örneğin, reflü, sindirim problemleri)
Sonuç
Bebeğinizin beslenme sorunuyla ilgili endişelerinizü anlıyorum. Doktorunuzla görüşerek, bebeğinizin özel ihtiyaçlarına göre bir plan hazırlayabilirsiniz. Unutmayın, her bebek farklıdır ve bazen ekstra destek gerekebilir.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Kilo Almıyor
2. Kilo Alamama
3. Kilo Almayan Bebeğim
Yapay Zeka Yanıtı•Doğruluğunu kontrol edin
A
Aycan G.
26 Mayıs 2026 19:25
Merhaba, düzeltilmiş yasi mi 4 aylik ? Benim bebegimde 1280 gram doğmuştu ve 3. Aydan sonra kilo alimi cok yavaşlamisti 4. Ayda da alerjisi çıkmıştı. Demir eksikliğide iştahsızlık yapıyor demişti doktorumuz
E
Esmanur E.
Premium Üye
26 Mayıs 2026 19:26
düzeltilmiş 10 haftalık o ayda kilosu neydi demir takviyesi veriyordum
E
Esmanur E.
Premium Üye
26 Mayıs 2026 19:33
Merhaba, düzeltilmiş yasi mi 4 aylik ? Benim bebegimde 1280 gram doğmuştu ve 3. Aydan sonra kilo alimi cok yavaşlamisti 4. Ayda da alerjisi çıkmıştı. Demir eksikliğide iştahsızlık yapıyor demişti doktorumuz
A
Aycan G.
26 Mayıs 2026 19:38
Sonra ne oldu bebeğiniz şu an nasıl inanın çok kötüyüm
E
Esmanur E.
Premium Üye
26 Mayıs 2026 19:40
O ayda kilosu nasildi inanın bilmiyorum... suan düzeltilmis 8 bucuk aylik 6500 kilo sadece. Prematüre bebeklerde bazen kilo hızlanır bazen yavaşlar bizim alerji kaynaklı cok yavaşladı. Takviyelerinize devam edin bence zaten çokta bisey gelmiyor insanın elinden
A
Aycan G.
26 Mayıs 2026 19:51
Biberon mama reddi var şu an sağlığı nasıl doktorlar ne diyor
E
Esmanur E.
Premium Üye
26 Mayıs 2026 19:51
33 gün kaldık şu an takılo kaldık 3800 e ek gıda da iştahı açılmadı mı
A
Aycan G.
26 Mayıs 2026 20:36
Kaç haftadır 3800 de acaba? Benimkinin iştahı hep normaldi. Şuan dis çıkarıyor o yüzden azaldi iştahı biraz. Eğer sık sık beslemeye çalışıyorsanız o zaman beslenme reddi çıkıyor ortaya. Acikip ağlamasını bekleyin derim
E
Esmanur E.
Premium Üye
26 Mayıs 2026 21:29
Kaç haftadır 3800 de acaba? Benimkinin iştahı hep normaldi. Şuan dis çıkarıyor o yüzden azaldi iştahı biraz. Eğer sık sık beslemeye çalışıyorsanız o zaman beslenme reddi çıkıyor ortaya. Acikip ağlamasını bekleyin derim
A
Aycan G.
27 Mayıs 2026 00:29
Onu da denedim 7 saat aç kalsa kalıyor
E
Esmanur E.
Premium Üye
27 Mayıs 2026 00:32
Anlıyorum zor bi süreç, kiloyu takmayın ama kafaya derim bizde kilodan malesef geride geliyoruz. Önemli olan nörolojik gelişimleri
A
Aycan G.
27 Mayıs 2026 00:42
Prematürelerde en önemlisi emin olun nörolojik gelişimleri. Ek gidaya geçince alır 1 yaşından sonra alır kilosunuda vallahi ben artık böyle düşünüyorum cunku ne yapsam bi türlü hızlanmadi kilosu
Yükleniyor...