Beş Aylık Bebeğin Uykusunu da Kafasının Terlemesi

250 görüntüleme
R

Rukiye S.

Premium Üye
29 Nisan 2026 08:55
Bebeğim beş ay 20 günlük uyurken kafası çok fazla terliyor çarşafı ıslatıyor. Saçı yok
S

Sema S.

29 Nisan 2026 09:14
benim bebeğimde öyle asiri sıcak olduğunu fark ettim fazla giydiriyorum sanırım incelttim üstünü bide kafasına extra pamuklu bez koyuyorum emzirirken değişiyorum onu sağlıkla büyütün
K

Kevser

29 Nisan 2026 09:59
D vitaminini düzenli veriyor musunuz d vitamini eksikliğinde de baş çok terler
C

Ceyda Ü.

29 Nisan 2026 14:46
Merhaba önce isterseniz oda sıcaklığını kontrol edin 21-22 derece onlar için ideal bir oda sıcaklığı ben gündüz uyuturken bile üstünü örtmeden uyuyorum ve ayakları çıplak uyutuyorum gece yatmadan önce de o da sıcaklığına uygun uyku tulumu giydiriyorum o şekilde uyutuyorum. Eğer bunlarda sorun yoksa D vitaminini düzenle kullanmaya devam edin zaten dokuzuncu aydan sonra kan tahlilinde eksiklik varsa ortaya çıkar.
R

Rukiye S.

Premium Üye
30 Nisan 2026 22:16
Sema Sarı
benim bebeğimde öyle asiri sıcak olduğunu fark ettim fazla giydiriyorum sanırım incelttim üstünü bide kafasına extra pamuklu bez koyuyorum emzirirken değişiyorum onu sağlıkla büyütün
Atlet ve ince bir kıyafet oluyor her zaman battaniye örtüyordum Müslinle örttüm am aynı şey oldu yine
R

Rukiye S.

Premium Üye
30 Nisan 2026 22:16
Kevser
D vitaminini düzenli veriyor musunuz d vitamini eksikliğinde de baş çok terler
Evet her gün düzenli veriyorum sağlık ocağının verdiğini kullanıyorum
R

Rukiye S.

Premium Üye
30 Nisan 2026 22:19
Ceyda Ünlü
Merhaba önce isterseniz oda sıcaklığını kontrol edin 21-22 derece onlar için ideal bir oda sıcaklığı ben gündüz uyuturken bile üstünü örtmeden uyuyorum ve ayakları çıplak uyutuyorum gece yatmadan önce de o da sıcaklığına uygun uyku tulumu giydiriyorum o şekilde uyutuyorum. Eğer bunlarda sorun yoksa D vitaminini düzenle kullanmaya devam edin zaten dokuzuncu aydan sonra kan tahlilinde eksiklik varsa ortaya çıkar.
22-23 derece oluyor genelde üstü de kalın olmuyor ama battaniye örtüyorum. Teşekkür ederim cevaplarınız için
C

Ceyda Ü.

1 Mayıs 2026 00:10
Rukiye Sandıklıoğlu
22-23 derece oluyor genelde üstü de kalın olmuyor ama battaniye örtüyorum. Teşekkür ederim cevaplarınız için
Rica ederim belki battaniye fazla geliyordur. Eğer üstüne giydiği şey yeterliyse sıcaklayabilir. Ensesini ve göğsünü kontrol edin eğer çok sıcaksa ve terliyse fazla geliyordur. Soğuksa üşüyordur. Birde bu ayda geceleri battaniye örtmeyin riskli olabilir. Uyku tulumları oluyor onları tercih edebilirsiniz çok rahat oluyorlar.
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
13 Mayıs 2026 10:29
Bebeğinizin Uykudayken Kafasının Terlemesi Normal mi?

Bebeğinizin uykudayken kafasının terlemesi, anne-babaların sık sık karşılaştığı bir durumdur. Bu durumun birkaç nedeni olabilir.

Oda Sıcaklığı: Oda sıcaklığı, bebeğinizin terlemesinde önemli bir faktördür. Eğer oda sıcaklığı yüksekse, bebeğinizin kafası terleyebilir. Çoğu uzman, bebekler için ideal oda sıcaklığının 20-22°C arasında olduğunu söylüyor.
Giydirme: Bebeğinizin uykudayken giydirilmesi de terlemede rol oynayabilir. Çok fazla giydirilmemesi, ancak çok az giydirilmemesi de önemlidir. İnce ve rahat giysiler seçebilirsiniz.

Bebeğinizin Uykudayken Kafasının Terlemesini Önlemek için Bazı Öneriler:

1. Oda Sıcaklığını Ayarlayın: Oda sıcaklığını 20-22°C arasında tutmaya çalışın.
2. İnce Giysiler Seçin: Bebeğinizi uykudayken ince ve rahat giysiler giydirin.
3. Bez Kullanın: Bebeğinizin kafasının altına bez koyarak terlemeyi önleyebilirsiniz.
4. Nem Dengesine Dikkat Edin: Oda nemini 45-55% arasında tutmaya çalışın.

Terlemeye İlişkin Başka Bir Sorun mu Var?

Eğer bebeğinizin terlemesi aşırıysa veya başka belirtiler de varsa, doktorunuzla konuşmanız önemlidir. Aksi takdirde, yukarıdaki önerileri deneyebilirsiniz.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Uykuda Ense Terlemesi
2. Asiri Terleme
3. Uyurken Kafa Terlemesi
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir