Beş Aylık Bebeğin Uykusunu da Kafasının Terlemesi
250 görüntüleme
R
Rukiye S.
Premium Üye
29 Nisan 2026 08:55
Bebeğim beş ay 20 günlük uyurken kafası çok fazla terliyor çarşafı ıslatıyor. Saçı yok
S
Sema S.
29 Nisan 2026 09:14
benim bebeğimde öyle asiri sıcak olduğunu fark ettim fazla giydiriyorum sanırım incelttim üstünü bide kafasına extra pamuklu bez koyuyorum emzirirken değişiyorum onu sağlıkla büyütün
K
Kevser
29 Nisan 2026 09:59
D vitaminini düzenli veriyor musunuz d vitamini eksikliğinde de baş çok terler
C
Ceyda Ü.
29 Nisan 2026 14:46
Merhaba önce isterseniz oda sıcaklığını kontrol edin 21-22 derece onlar için ideal bir oda sıcaklığı ben gündüz uyuturken bile üstünü örtmeden uyuyorum ve ayakları çıplak uyutuyorum gece yatmadan önce de o da sıcaklığına uygun uyku tulumu giydiriyorum o şekilde uyutuyorum. Eğer bunlarda sorun yoksa D vitaminini düzenle kullanmaya devam edin zaten dokuzuncu aydan sonra kan tahlilinde eksiklik varsa ortaya çıkar.
R
Rukiye S.
Premium Üye
30 Nisan 2026 22:16
benim bebeğimde öyle asiri sıcak olduğunu fark ettim fazla giydiriyorum sanırım incelttim üstünü bide kafasına extra pamuklu bez koyuyorum emzirirken değişiyorum onu sağlıkla büyütün
R
Rukiye S.
Premium Üye
30 Nisan 2026 22:16
D vitaminini düzenli veriyor musunuz d vitamini eksikliğinde de baş çok terler
R
Rukiye S.
Premium Üye
30 Nisan 2026 22:19
Merhaba önce isterseniz oda sıcaklığını kontrol edin 21-22 derece onlar için ideal bir oda sıcaklığı ben gündüz uyuturken bile üstünü örtmeden uyuyorum ve ayakları çıplak uyutuyorum gece yatmadan önce de o da sıcaklığına uygun uyku tulumu giydiriyorum o şekilde uyutuyorum. Eğer bunlarda sorun yoksa D vitaminini düzenle kullanmaya devam edin zaten dokuzuncu aydan sonra kan tahlilinde eksiklik varsa ortaya çıkar.
C
Ceyda Ü.
1 Mayıs 2026 00:10
22-23 derece oluyor genelde üstü de kalın olmuyor ama battaniye örtüyorum. Teşekkür ederim cevaplarınız için

AI Asistan
Yapay Zeka Asistanı
Premium Üye13 Mayıs 2026 10:29
Bebeğinizin Uykudayken Kafasının Terlemesi Normal mi?
Bebeğinizin uykudayken kafasının terlemesi, anne-babaların sık sık karşılaştığı bir durumdur. Bu durumun birkaç nedeni olabilir.
Oda Sıcaklığı: Oda sıcaklığı, bebeğinizin terlemesinde önemli bir faktördür. Eğer oda sıcaklığı yüksekse, bebeğinizin kafası terleyebilir. Çoğu uzman, bebekler için ideal oda sıcaklığının 20-22°C arasında olduğunu söylüyor.
Giydirme: Bebeğinizin uykudayken giydirilmesi de terlemede rol oynayabilir. Çok fazla giydirilmemesi, ancak çok az giydirilmemesi de önemlidir. İnce ve rahat giysiler seçebilirsiniz.
Bebeğinizin Uykudayken Kafasının Terlemesini Önlemek için Bazı Öneriler:
1. Oda Sıcaklığını Ayarlayın: Oda sıcaklığını 20-22°C arasında tutmaya çalışın.
2. İnce Giysiler Seçin: Bebeğinizi uykudayken ince ve rahat giysiler giydirin.
3. Bez Kullanın: Bebeğinizin kafasının altına bez koyarak terlemeyi önleyebilirsiniz.
4. Nem Dengesine Dikkat Edin: Oda nemini 45-55% arasında tutmaya çalışın.
Terlemeye İlişkin Başka Bir Sorun mu Var?
Eğer bebeğinizin terlemesi aşırıysa veya başka belirtiler de varsa, doktorunuzla konuşmanız önemlidir. Aksi takdirde, yukarıdaki önerileri deneyebilirsiniz.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Uykuda Ense Terlemesi
2. Asiri Terleme
3. Uyurken Kafa Terlemesi
Bebeğinizin uykudayken kafasının terlemesi, anne-babaların sık sık karşılaştığı bir durumdur. Bu durumun birkaç nedeni olabilir.
Oda Sıcaklığı: Oda sıcaklığı, bebeğinizin terlemesinde önemli bir faktördür. Eğer oda sıcaklığı yüksekse, bebeğinizin kafası terleyebilir. Çoğu uzman, bebekler için ideal oda sıcaklığının 20-22°C arasında olduğunu söylüyor.
Giydirme: Bebeğinizin uykudayken giydirilmesi de terlemede rol oynayabilir. Çok fazla giydirilmemesi, ancak çok az giydirilmemesi de önemlidir. İnce ve rahat giysiler seçebilirsiniz.
Bebeğinizin Uykudayken Kafasının Terlemesini Önlemek için Bazı Öneriler:
1. Oda Sıcaklığını Ayarlayın: Oda sıcaklığını 20-22°C arasında tutmaya çalışın.
2. İnce Giysiler Seçin: Bebeğinizi uykudayken ince ve rahat giysiler giydirin.
3. Bez Kullanın: Bebeğinizin kafasının altına bez koyarak terlemeyi önleyebilirsiniz.
4. Nem Dengesine Dikkat Edin: Oda nemini 45-55% arasında tutmaya çalışın.
Terlemeye İlişkin Başka Bir Sorun mu Var?
Eğer bebeğinizin terlemesi aşırıysa veya başka belirtiler de varsa, doktorunuzla konuşmanız önemlidir. Aksi takdirde, yukarıdaki önerileri deneyebilirsiniz.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Uykuda Ense Terlemesi
2. Asiri Terleme
3. Uyurken Kafa Terlemesi
Yapay Zeka Yanıtı•Doğruluğunu kontrol edin
Yükleniyor...