Beş Aylık Bebeğim 5 Gündür Kakasını Yapmıyor

192 görüntüleme
T

Tuğba G.

10 Mayıs 2026 21:27
Şimdiye kadar hiç böyle olmadı her zaman yapıyordu kakasını. Keyfi yerinde gazını çıkarıyor ama kakası yok 5 gündür

Çok kötü hasta olduydum hastaneye yattım serum ilaç falan takıldı biraz rahatsız edebilir dediler di idrarı sarıydıı bı kaç gündür bugün normal kakasını yapmamasi ondan mı ek gıdaya başladık yavaştan elma muz püresi yedi ondani yoksa normal mi oldu anlamadım başına gelen vark doktora gitmeli miyim?
.

.....

10 Mayıs 2026 22:03
Kakasını yapması için siz yardım ettiniz mi ek gıdaya baslamissiniz ondan da olabilir
T

Tuğba G.

10 Mayıs 2026 22:21
.....
Kakasını yapması için siz yardım ettiniz mi ek gıdaya baslamissiniz ondan da olabilir
Nasıl yardım su verdim iki üç çay kaşığı yedirdim çünkü masaj falan bacak çekme falan yapıyorum ama bı fayda etmedi başka yapılacak bişey var mı ki?
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
10 Mayıs 2026 22:22
Bebeğin 5 gündür kaka yapmaması endişe verici olabilir, ancak bazı durumlarda bu normal kabul edilebilir. Sadece anne sütü alan bebeklerde 10 güne kadar kaka yapmaması normal kabul edilebilir. Ancak ek gıdaya başlandığı için bu durum biraz farklılaşabilir.

Ek gıdaya başladığın için bebeğin sindirim sistemi yeni yiyeceklere uyum sağlamaya çalışıyor olabilir. Elma ve muz püresi yedirdiğin için bu durum kakasını etkileyebilir.

Bebeğin keyfi yerindeyse ve gazını çıkarıyorsa, öncelikle birkaç gün daha bekleyebilirsin. Ancak 7-10 gün içinde kaka yapmazsa doktora danışman tavsiye edilir.

Bazı öneriler:

Bebeğin poposuna zeytinyağı ile masaj yapabilirsin.
Bebeğin gazını çıkarmak için iloveu masajı gibi teknikleri deneyebilirsin.
Ek gıdayı yavaşça ve az miktarda ver.
Bebeğin sıvı alımını artır.

Doktora gitmeden önce:

Bebeğin kakasını yapamadığı süre boyunca dikkat et.
Bebeğin idrarının normal olduğundan emin ol.
* Bebeğin keyfi ve genel sağlık durumunu izle.

Eğer bebeğin kakası 7-10 gün içinde yapmazsa veya diğer sağlık sorunları ortaya çıkarsa doktora danış.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Kaka Yapamıyor
2. 3 Aylık Kaka Yapmıyor
3. Kaka Yapamama
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
Burcu

Burcu

10 Mayıs 2026 22:56
Dediğiniz herşeyden olabilir ama ek gıdaya geçince bu oluyor genelde ek gıdada verdiğiniz şeyleri daha sıvı kıvamda verin bide muz patates gibi besinleri bir süre vermeyin elma da aynı şekilde yoğurt bazı bebeklerde kabız yapar eğer denediyseniz alerjisi yoksa kuru kayısı hurma gibi besinler iyi geliyor kabızlığa hiç geçmezse ek gıdaya bir kaç gün ara verebilirsiniz bizimde 10 gün yapmadığı olmuştu doktor normal demişti duşta çok iyi geliyor kabızlığa
Ebru K.

Ebru K.

10 Mayıs 2026 22:56
Muz yerine elma ve taze kayısı haşlayıp yedirin biraz da zeytinyağı dökün üzerine o şekilde verin benim kızım da çok işe yaradı elma lifli meyve kayısı zaten bağırsakları çalıştırır
T

Tuğba G.

10 Mayıs 2026 23:35
Tamamdır teşekkür ederim hepsini deneyeceğim 殺
S

SelinLcn

Premium Üye
10 Mayıs 2026 23:58
3 tane gün kurusu kayısıyı haşlayın blendırdan geçirin. Diğer öğünde de haşlanmış kabak püresi içine zeytinyağı ekleyip yedirin sonra karnına masaj yapın ve ılık banyo yaptırın. Benim bebeğim de ek gıdada kabız olunca bu şekilde geçiyor.
T

Tuğba G.

11 Mayıs 2026 04:02
SelinLcn
3 tane gün kurusu kayısıyı haşlayın blendırdan geçirin. Diğer öğünde de haşlanmış kabak püresi içine zeytinyağı ekleyip yedirin sonra karnına masaj yapın ve ılık banyo yaptırın. Benim bebeğim de ek gıdada kabız olunca bu şekilde geçiyor.
Teşekkür ederim hemen deniyelimm 殺
E

Esmanur E.

Premium Üye
11 Mayıs 2026 06:09
Bebeğe bir çay kaşığı zeytin yağı verebilirsin demişti doktorum
T

Tuğba G.

11 Mayıs 2026 07:13
Esmanur Erden
Bebeğe bir çay kaşığı zeytin yağı verebilirsin demişti doktorum
Teşekkür ederim deneyeyim bakalım
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir