Bebek Kilosu

74 görüntüleme
Z

Zehranur Ç. S.

7 Nisan 2026 19:36
Bebeğim 3500 kilo doğdu hastaneden çıkarken tartmadılar o yüzden çıkış kilosunu bilmiyorum şuan 42 günlük 4200 kg doktor iyi dedi ama bana kilosu çok az geliyor sizlerin bebeklerin kilosu nasıl
M

Meliha T.

7 Nisan 2026 19:39
Bebeklerin 600-800 gram alması yeterli ilk zamanlar sonra bu 500 e düşüyor
Z

Zehranur Ç. S.

7 Nisan 2026 19:41
Bebeğime yetemiyor hissim var emziriyorum ama sanki doyuramıyorum tedirginim :(
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

7 Nisan 2026 19:41
Bebeğinizin doğum kilosu 3500 gram, şu an 42 günlük ve 4200 gram. Doktorunuz kilosunun iyi olduğunu söylediği için muhtemelen endişe edilecek bir durum yok.

Bebeklerin doğumdan sonraki ilk haftalarda kilo kaybetmeleri normaldir. Genellikle doğum kilosu ile 1-2 hafta içinde doğum kilosunun %5-10'u kadar kilo kaybedebilirler. Daha sonra kilo almaya başlarlar.

42 günlük bebeklerin kilosu ile ilgili olarak, doğum kilosu 3500 gram olan bir bebeğin 4200 gram olması, yaklaşık %20'lik bir kilo artışına işaret ediyor. Bu artış oranı normal sınırlarda görünüyor.

Bebeğinizin kilosu ile ilgili daha net bilgi almak için, bebeğinizin yaşına göre kilo persentil değerlerini kontrol edebilirsiniz. Genel olarak:

0-3 ay arasında bebekler doğum kilolarının %10-20'sini kaybedebilirler.
3-6 ay arasında bebekler ayda yaklaşık 600-800 gram kilo alabilirler.

Her bebek farklıdır ve kilo alım hızları da farklı olabilir. Bebeğinizin genel sağlık durumu, beslenmesi, ve gelişimi doktorunuz tarafından izleniyorsa, büyük olasılıkla bir sorun yok.

Kendi deneyimlerini paylaşan anne ve bebek forumlarında, benzer yaş grubundaki bebeklerin kiloları hakkında fikir edinebilirsiniz:

- 2 aylık bebeklerin kilosu genellikle 4-6 kg arasında değişebilir.
- 42 günlük bebeklerin kilosu, doğum kilolarına göre %10-20 daha fazla olabilir.

Doktorunuzun değerlendirmesi ve önerileri doğrultusunda hareket etmek en iyisi. Eğer ciddi bir endişeniz varsa, doktorunuzla görüşmekten çekinmeyin.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Düşük Doğum Kilosunda Kilo Takibi
2. Kilosu Çok mu Acaba
3. Bebek Kilo Alım Sorunu
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir