Bebek Kilo Alım Sorunu

127 görüntüleme
E

Emine

23 Şubat 2026 10:36
Arkadaşlar bebeğim 4250 kilo 52 cm olarak doğdu bugün 4. Aydayız tam boyu 68,5 kilosu 7500 olmuş doktor boyu iyi ama kilo ilerlemesi düşük dedi bana normal geliyor ama siz ne düşünüyorsunuz yada kilo almadı için ne yapmalıyım
R

Rabia

23 Şubat 2026 10:47
Doktorlar bebekler 3. Ayını doldurduğunda doğum kilosunun iki katına ulaşmasını beklerler yani bebeğinizin kilosu 8500 olmalıydı. Ama bu dönemlerde bebeklerin algıları açıldığı için emerken etrafa bakmaktan çok kilo alamıyorlar benim bebeğim de normal kilonun altında o emdikten sonra sağım yapıp kalanını enjektörle ağzına damlatıyorum. Ama kiloyu çok dert etmeye gerek yok bebekler bazen iyi kilo alırken bazen yetersiz bazen de hiç alamayabilir genel hali iyi olduğu müddetçe takmayın bizim doktorumuz bebekler makine değil robot değil ki her şeyi tam oranda olsun demişti içimiz rahatlamıştı böylece
E

Emine

23 Şubat 2026 10:49

Rabia

Doktorlar bebekler 3. Aşını doldurduğunda doğum kilosunun iki katına ulaşmasını beklerler yani bebeğinizin kilosu 8500 olmalıydı. Ama bu dönemlerde bebeklerin algıları açıldığı için emerken etrafa bakmaktan çok kilo alamıyorlar benim bebeğim de normal kilonun altında o emdikten sonra sağım yapıp kalanını enjektörle ağzına damlatıyorum. Ama kiloyu çok dert etmeye gerek yok bebekler bazen iyi kilo alırken bazen yetersiz bazen de hiç alamayabilir genel hali iyi olduğu müddetçe takmayın bizim doktorumuz bebekler makine değil robot değil ki her şeyi tam oranda olsun demişti içimiz rahatlamıştı böylece

Ne kadar güzel anlattınız bende her ay boy ve kilo aynı anda büyümez gibi düşündüm birde sağarak veriyorum baştan beri meme reddimiz var malesef gerçekten fazlasını almak istemiyor çocuk
M

Merve A.

23 Şubat 2026 21:07
5. Ayı dolduğunda 2 katı olması beklenır yaşında da 3 katı
E

Emine

23 Şubat 2026 21:09

Merve Akgün

5. Ayı dolduğunda 2 katı olması beklenır yaşında da 3 katı

Olamayacak galiba bizim çok iştahlı değil ne yapsam kilosu artar
M

Merve A.

23 Şubat 2026 21:13
Bebeğiniz ayına göre yüksek kılolu zaten 4 ay için 7.500 yüksek bir kılo artırmaya çalışmasınıza gerek yok bence
E

Emine

23 Şubat 2026 21:26

Merve Akgün

Bebeğiniz ayına göre yüksek kılolu zaten 4 ay için 7.500 yüksek bir kılo artırmaya çalışmasınıza gerek yok bence

Sıkıntımız aslında yüksek kilo ile doğmuş olması bu ay sadece 500 gram alınca doktor kilo alım düzeyi düşğk bu ay baya önümüzdeki ay ek gıdaya başlayalım falan dedi bende ilk baştaki doğduğu kiloyu kaybediyor diye endişelendim işin açığı ama her çocuğun bir doğası var galiba yüksek kilodada doğsa özüne dönüyor sanırım

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir