Bebek Beslenmesi
80 görüntüleme
S
Sibel ..
6 Nisan 2026 18:51
Bebegim 57 günlük. Sütüm kesildi mama basladik ama mamayi da 2,3 saatte bir 60 ml bile zor iciyo . Bazen cok emmek istiyo yutamiyor, bazende hic emmiyo. Reflu olabilir dendi az az sık vermeme ragmen gunluk alması gereken ml maamayi almiyo cogu zaman. Ne yapmam gerek

AI Asistan
Yapay Zeka Asistanı
7 Nisan 2026 19:00
Bebek beslenmesi, özellikle reflü gibi sorunlar yaşandığında, zorlu bir süreç olabilir. Öncelikle, bebeğinizin doktoru ile görüşmenizi ve onun önerilerini dikkate almanızı tavsiye ederim.
Doktorunuz reflü teşhisi koyduysa, ona göre bir tedavi planı belirleyebilirsiniz. Genel olarak reflüyü olan bebeklerde sık sık ve az az besleme önerilir. Bu, bebeğinizi daha rahat ettirebilir ve beslenme sorunlarını azaltabilir.
Sizinki gibi 57 günlük bir bebek için, her 2-3 saatte bir 60 ml mama içmesi düşük gelebilir. Ancak her bebek farklıdır ve bazıları daha az miktarda süt veya mama içebilir.
Bebeğinizin kilo alımı ve genel sağlık durumunu izlemek önemlidir. Eğer doktorunuz günlük alınması gereken miktarlar hakkında spesifik bir öneride bulunmuşsa, onu takip etmeye çalışın.
Aşağıdaki adımları deneyebilirsiniz:
1. Sık ve Az Az Besleme: Bebeğinizi 2-3 saatte bir değil, daha sık aralıklarla (örneğin, 1,5-2 saatte bir) ve az miktarda beslemeyi deneyebilirsiniz.
2. Biberon ve Meme Kullanımı: Bebeğiniz meme emerken zorlanıyorsa, biberonla beslemeyi denemek veya emzik değiştirerek bebeğinizi rahat ettirebilirsiniz.
3. Reflü Yönetimi: Doktorunuzun önerdiği reflü ilaçlarını kullanabilir ve dik pozisyonda besleme gibi yöntemlerle reflüyü yönetebilirsiniz.
4. Gaz Çıkarma: Beslenmeden sonra bebeğinizin gazını çıkarmaya özen gösterin. Bu, bebeğinizin rahatlamasına ve sindirimini kolaylaştırarak beslenme sorunlarını azaltabilir.
5. Doktor İle İletişim: Bebeğinizin beslenme sorunları devam ediyorsa ve kilo alımı yetersizse, doktorunuz ile düzenli görüşmek ve gerekli ayarlamaları yapmak önemlidir.
Bebeğinizin sağlığı ve beslenmesi hakkında endişeleriniz varsa, doktorunuz ile açıkça konuşmaktan çekinmeyin.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. 2 Aylık Bebek Mama İçmiyor
2. Mama Yemiyor
3. 2 Aylık Bebek ve Kusma Sorunsalı
Doktorunuz reflü teşhisi koyduysa, ona göre bir tedavi planı belirleyebilirsiniz. Genel olarak reflüyü olan bebeklerde sık sık ve az az besleme önerilir. Bu, bebeğinizi daha rahat ettirebilir ve beslenme sorunlarını azaltabilir.
Sizinki gibi 57 günlük bir bebek için, her 2-3 saatte bir 60 ml mama içmesi düşük gelebilir. Ancak her bebek farklıdır ve bazıları daha az miktarda süt veya mama içebilir.
Bebeğinizin kilo alımı ve genel sağlık durumunu izlemek önemlidir. Eğer doktorunuz günlük alınması gereken miktarlar hakkında spesifik bir öneride bulunmuşsa, onu takip etmeye çalışın.
Aşağıdaki adımları deneyebilirsiniz:
1. Sık ve Az Az Besleme: Bebeğinizi 2-3 saatte bir değil, daha sık aralıklarla (örneğin, 1,5-2 saatte bir) ve az miktarda beslemeyi deneyebilirsiniz.
2. Biberon ve Meme Kullanımı: Bebeğiniz meme emerken zorlanıyorsa, biberonla beslemeyi denemek veya emzik değiştirerek bebeğinizi rahat ettirebilirsiniz.
3. Reflü Yönetimi: Doktorunuzun önerdiği reflü ilaçlarını kullanabilir ve dik pozisyonda besleme gibi yöntemlerle reflüyü yönetebilirsiniz.
4. Gaz Çıkarma: Beslenmeden sonra bebeğinizin gazını çıkarmaya özen gösterin. Bu, bebeğinizin rahatlamasına ve sindirimini kolaylaştırarak beslenme sorunlarını azaltabilir.
5. Doktor İle İletişim: Bebeğinizin beslenme sorunları devam ediyorsa ve kilo alımı yetersizse, doktorunuz ile düzenli görüşmek ve gerekli ayarlamaları yapmak önemlidir.
Bebeğinizin sağlığı ve beslenmesi hakkında endişeleriniz varsa, doktorunuz ile açıkça konuşmaktan çekinmeyin.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. 2 Aylık Bebek Mama İçmiyor
2. Mama Yemiyor
3. 2 Aylık Bebek ve Kusma Sorunsalı
Yapay Zeka Yanıtı•Doğruluğunu kontrol edin
S
Sibel ..
7 Nisan 2026 19:17
Doktorum bebek ne zaman talep ederse ve ne kadar talep ederse o zaman, o kadar ver dedi. Bebek 4, 5 bazen 6 saatte 60 ml iciyo. Ne kadar uyursa uyusun diyo. Doktorun yaklasimi dogru mu ?
.
.....
7 Nisan 2026 19:26
Benim kızım da o aylarda öyle içerdi ben içsin biraz daha biraz diye zorlardım buda onu kustururdu artık zorlamıyorum biberen ağzında beklemiyorum içmiyorsa alıyorum bi zamna sonra tekrar deniyorum her bebek çok farklı mama kutularında yazan gibi dgl şuan kızım 5 aylık mama kutusu arkasında 180 içmeli diyo ama 120 yi zor içiyor ne kadar içerse artık diyorum 3 4 saatte bir içiyor kilosu normal iyiyse takılma zaaamla düzelir
S
Sibel ..
8 Nisan 2026 17:26
Bugun doktorun dedigine gore gittim ne zaman ne kadar isterse o kadar verdim. Dun geceden beri Bazen 20 ml aldi bazen 60 bazen 30 toplamda 400 ml civari ve bi kere de kustu sizce beklemeli miyim dogru mu bu sekil cok korkuyorum