2 Aylık Bebek ve Kusma Sorunsalı

69 görüntüleme
İ

İlknur

3 Şubat 2026 02:27
Bebeğim 2 aylık ve uzunca bir süredir kusma problemimiz var emerken oldugu gibi sütü çıkartıyor ve ben bu yüzden memeden kestim. sütü sagıp içirdiğimde arada mama da veriyorum öylelikle bir zaman sonra fışkırtarak su şeklinde çıkartıyor baya yâda peynirimsi gibi. Gaz çıkartamıyorum yada emdikten sonra hemen kaldıramıyorum kaldırmama rağmen bunları yaşıyoruz.(biraz dik içiriyorum uykuları haricinde) Keyfi yerinde kilo kaybı vs yok bulgulara göre fizyolojik reflü gösteriyor ama önüne geçemiyorum tek yaşayan benmiyim ne zaman geçer bu
D

Derya S. ..

Premium Üye
3 Şubat 2026 03:22
Peynirimsi ya da kesik sut gibi kusmasinin normal oldugunu, midesinin buyudugunu soyledi benim doktorum. Fakat fiskirtarak kusma surekli ise aliskanlik haline gelmemesi icin doktorunuza danismanizi oneririm.

Gaz sorunu icin ise sab simplex ve ocean lactase verdi doktorum. Iyi geliyor bize. Siz de ilac karsiti degilseniz ve doktorunuza sorarak kullanirsaniz belki ise yarar.

Emdikten sonra hemen kaldirip gaz cikarana kadar ugrasmak onemli, bazen yirmi dakika suruyor ama bikmadan ugrasiyorum. Bizdeki gibi gaz sorunu olan bebekler biraz yorucu ne yazik ki.
İ

İlknur

3 Şubat 2026 03:57
Derya
Peynirimsi ya da kesik sut gibi kusmasinin normal oldugunu, midesinin buyudugunu soyledi benim doktorum. Fakat fiskirtarak kusma surekli ise aliskanlik haline gelmemesi icin doktorunuza danismanizi oneririm.

Gaz sorunu icin ise sab simplex ve ocean lactase verdi doktorum. Iyi geliyor bize. Siz de ilac karsiti degilseniz ve doktorunuza sorarak kullanirsaniz belki ise yarar.

Emdikten sonra hemen kaldirip gaz cikarana kadar ugrasmak onemli, bazen yirmi dakika suruyor ama bikmadan ugrasiyorum. Bizdeki gibi gaz sorunu olan bebekler biraz yorucu ne yazik ki.
Gaz problemimiz yok çok şükür ama işte memeden kestim fakat anne sütünü biberonla aldıktan sonra fışkırtarak şeffaf suyunu atma durumu mevcut ilk kontrolümüzde söyledim normal diyip dik yedirin vs dedi ama işe yaramıyor tekrar söyleyeceğim benim gibi olanlar sorunu nsıl halletti merak ettim
M

Mina Ş.

3 Şubat 2026 04:23
Aynı şeyleri yaşadık o aylarda mamayı kestim az az sık sık emzirdim çişli bez sayısına baktım gayet normal ilerlerdik bebeğe fazla verincede kusuyor canım biz anneler hep aç hissediyoruz bebişlerimizi mama verirsende 3 saat bir şey verme midesi dinlensin aç olsun gaz hemen çıkart dik tur bir iki dakika sonra pat pat vur bu şekilde azaldo kusma özel mama kulanıyoruz aptamil Ar reflü maması kalın bir mama
İ

İlknur

3 Şubat 2026 04:33
Mina Şenbahar
Aynı şeyleri yaşadık o aylarda mamayı kestim az az sık sık emzirdim çişli bez sayısına baktım gayet normal ilerlerdik bebeğe fazla verincede kusuyor canım biz anneler hep aç hissediyoruz bebişlerimizi mama verirsende 3 saat bir şey verme midesi dinlensin aç olsun gaz hemen çıkart dik tur bir iki dakika sonra pat pat vur bu şekilde azaldo kusma özel mama kulanıyoruz aptamil Ar reflü maması kalın bir mama
Bende sık sık emziriyorum yani sagıp anne sütü veriyorum mama da 24 saatte 3 kere falan veriyorum bir sabah 120cc buluyor birde bazen sütüm yetmezse 60-60cc veriyorum anne sütüde 120-125cc alıyor şuan bizde şöyle benegim çok uyuyor ve uykuya geçerken emzik emmek istemiyor biberonda yiyerek uykuya geçmek istiyor baktıgınızda 120cc anne sütünü tek seferde bitirmiyor bölük bölük bitiriyor uykuya dalında alıyorum 30cc içmiş mesela kısa zaman sonra kalkıyor uykusu varsa tekrar alıyor yoksa oyalanıyor bu şekilde gidiyoruz tekde bitirip uzun uykuya dalma durumu yok gün içinde gece sadece mevcut
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir