2 Aylık Bebek Mama İçmiyor

58 görüntüleme
A

Aslınur H.

21 Ocak 2026 02:08
Arkadaşlar bebeğim 55 günlük üçüncü günden itibaren çok zor bir bebek . Uyumuyor ve sürekli ağlıyor sayısız doktor kontrolünden sonra kolik ve alerjik olduğunu söylediler . Alerji maması evolviayı kullanıyoruz bebeğim tadını en başta sevmişti ve 3 saaate bir 90cc içiyordu . Doktor on günde bir yavaş yavaş artır dedi. Ama iki haftadır bebeğim artırmayı bırakın üç saatte 60cc bile içmiyor. Mamadan belki tadını sevmemiştir dedik başka mama kullandık ama onu da içmedi. Sadece mama ile besleniyor anne sütü yok . Sadece mamayla beslenenler sizin bebekleriniz kaç cc içiyor . Ben çok yıpranmış hissediyorum. Pilates topunda kucakta Anna kucağında süt kaşığı şırında biberon üçlüsüyke en az bir buçuk saat sürüyor beslenmemiz ve doğru düzgün içmiyor. Doktoruma söylediğimde mamayı değiştirip duruyor . Ne yapabilirim lütfen bir çare
S

Selin E.

21 Ocak 2026 04:08
kızım 3.5 aylık daha yeni 90 ccye çıkabildik. Her bebeğin mide kapasitesi farklı bencs. Söylenilen gibi yiyecek diye bir şey yok. Bende çok takıyırdum artık kabullendim. Çişli bezi ve kilo alımı iyiyse istediği kadar içsin. Zorlayınca beslenme reddi olabilir.
M

Merve A.

21 Ocak 2026 05:14
Her bebeğin mide kapasitesi farklı gerçekten doktorumuz gunde en az 800 cc içmesi gerekıyor dedğinde benim bebeğim 700 bile içmitordu ama üst sınırda kilo alıyordu
M

M.ş

21 Ocak 2026 05:27
Bizleri en çok yoran çok şey standartlar yok şu kadar dakika aktif emecek yok şu saatte beslenecek yok şu kadar mama içecek aynı kaygıları bende yaşıyor hatta ağlıyordum ama birgün düşündüm yetişkin olarak hepimizin mide kapasitesi farklı 30 yaşında 3 kase çorba içeçek diye bir şey yok. Bebeğin kilo alımı normalse akışına bırak birinde az içer diğer beslenmede çok içer. Bence zorlama birde bebeğine bırak süreci o yönetsin ne kadar içmek istiyorsa o kadar içsin. Sen ilgili ve iyi bir annesin üzerine düşeni yapıyor doktor kontrolünü aksatmıyorsun ama biraz rahatlamaya ihtiyacın var.
A

Azra

21 Ocak 2026 06:46
İsterseniz mama miktarını artırmak yerine süresini kısaltabilirsiniz.. örneğin 2 saatte bir 50 ml alabilir gerçekten zorlamayın mama kutuları arkasında yazan miktarlar her bebeğe uygun değil. Benim bebeğimde sadece mama ile besleniyor sizin döneminizde bende kutu arkasına bakıp çocuğa zorla vermeye çalıştığım oldu sonra farklı bir doktorla görüşünce her bebeğin kendine özgü yeme miktarı olduğunu zorlamamam gerektiğini söyledi ki bende zorlamayınca kendiliğinden artırmaya başladı biberon bitince ağzından çekince ağlıyordu o zaman miktar artırmaya gittik böyle böyle kendileri büyüdükçe artırıyor

Bir de ilk zamanlar gaz sancısı çok olduğu zaman daha fazla emme, yeme isteği oluyor o zaman çok yediyse hep böyle diye düşünmüş olabilir misiniz
H

Hüsne D.

21 Ocak 2026 11:24
Benım bebegım 3 aylık 3 saatte bır zor gruyorum 90 ını bazen 60 ıcıyor ben de cok taktım kafaya takıyorum ama olacak gbı degıl denıldıgı gbı degıl yanı su kaadr ıccek denılıyor ama olmuyor bazen

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir