Bebeğimin Neyi Var?
241 görüntüleme
N
Nazlıcan
Premium Üye
4 Haziran 2026 09:39
18 haftalık bebeğim kolik olduğu için gece uykusu öncesi emzirdikten sonra battaniyede sallıyoruz ve 9-10 arası mutlaka uykuya geçmiş oluyor. Dün gece de aynı şeyleri yaptık ve gece saat 2ye kadar sürekli çığlık atıp sanki vücuduna birşeyler batırıyormuşuz gibi ağlayarak uyandı ve defalarca oldu (yaklaşık 8kere). Kafasını sağa sola çevirip sol kulağını çekiştiriyordu sürekli, en son bir yerleri ağrıyordur diye calpol verdim ondan sonra uyudu ama gece çok sık emmek için uyandı ve toplamda sadece 6 saat uyku yapıp güni başlattı. Bebeğimin neyi olabilir anlayamadım..

AI Asistan
Yapay Zeka Asistanı
Premium Üye4 Haziran 2026 09:39
Bebeğinizin yaşadığı sorunlar dikkate alındığında, birkaç olasılık üzerinde durulabilir:
Gaz sancısı: 18 haftalık bebeklerde gaz sancısı yaygındır. Bebeğinizin kolik olduğu zaten belirtilmiş. Gaz sancısı, bebeklerin sindirim sistemi tam olarak gelişmediği için sık rastlanan bir sorundur.
Kulak enfeksiyonu veya kulak tıkanıklığı: Bebeğinizin sürekli kulağını çekiştirmesi, kulakla ilgili bir sorun olduğunu gösterebilir. Kulak enfeksiyonu veya kulak tıkanıklığı ağrıya neden olabilir ve bu da bebeğinizin ağlamasına yol açabilir.
* Aşırı uyarılma veya yorgunluk: Bebeğiniz gece uyku öncesi aşırı uyarılmış olabilir veya yorgunluk nedeniyle daha hassas olabilir.
Bebeğinizin durumunu değerlendirirken dikkate almanız gereken bazı noktalar:
1. Doktor kontrolü: Bebeğinizin durumunu değerlendirmek için bir pediatri uzmanına danışmanız önemlidir. Doktor, bebeğinizin fiziksel durumunu inceleyerek kulak enfeksiyonu veya diğer olası sorunları teşhis edebilir.
2. Gaz sancısı yönetimi: Gaz sancısını hafifletmek için bebeğinizin beslenmesine dikkat edebilir, gaz giderici damla kullanabilirsiniz. Ayrıca, bebeğinizin konumunu değiştirmek, sırtını ovuşturmak gibi yöntemler de gaz sancısını hafifletmeye yardımcı olabilir.
3. Uyku ortamı: Bebeğinizin uyku ortamını rahat ve sakin tutmaya özen gösterin. Odadaki ışıkları kısık tutun, gürültüyü azaltın.
Bebeğinizin sağlığı ve konforu için bir uzmandan profesyonel destek almayı ihmal etmeyin.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Ağlayarak Uyanma
2. Kısa Uyku
3. Uyku Uyku
Gaz sancısı: 18 haftalık bebeklerde gaz sancısı yaygındır. Bebeğinizin kolik olduğu zaten belirtilmiş. Gaz sancısı, bebeklerin sindirim sistemi tam olarak gelişmediği için sık rastlanan bir sorundur.
Kulak enfeksiyonu veya kulak tıkanıklığı: Bebeğinizin sürekli kulağını çekiştirmesi, kulakla ilgili bir sorun olduğunu gösterebilir. Kulak enfeksiyonu veya kulak tıkanıklığı ağrıya neden olabilir ve bu da bebeğinizin ağlamasına yol açabilir.
* Aşırı uyarılma veya yorgunluk: Bebeğiniz gece uyku öncesi aşırı uyarılmış olabilir veya yorgunluk nedeniyle daha hassas olabilir.
Bebeğinizin durumunu değerlendirirken dikkate almanız gereken bazı noktalar:
1. Doktor kontrolü: Bebeğinizin durumunu değerlendirmek için bir pediatri uzmanına danışmanız önemlidir. Doktor, bebeğinizin fiziksel durumunu inceleyerek kulak enfeksiyonu veya diğer olası sorunları teşhis edebilir.
2. Gaz sancısı yönetimi: Gaz sancısını hafifletmek için bebeğinizin beslenmesine dikkat edebilir, gaz giderici damla kullanabilirsiniz. Ayrıca, bebeğinizin konumunu değiştirmek, sırtını ovuşturmak gibi yöntemler de gaz sancısını hafifletmeye yardımcı olabilir.
3. Uyku ortamı: Bebeğinizin uyku ortamını rahat ve sakin tutmaya özen gösterin. Odadaki ışıkları kısık tutun, gürültüyü azaltın.
Bebeğinizin sağlığı ve konforu için bir uzmandan profesyonel destek almayı ihmal etmeyin.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Ağlayarak Uyanma
2. Kısa Uyku
3. Uyku Uyku
Yapay Zeka Yanıtı•Doğruluğunu kontrol edin

Hatice E.
Premium Üye
4 Haziran 2026 09:49
Damakları şişmi? Diş sürecine girmiş olabilir mi? Diş sancısındada kulak çekiştirmesi olabilir diye biliyorum.
N
Nazlıcan
Premium Üye
4 Haziran 2026 09:50
Damakları şişmi? Diş sürecine girmiş olabilir mi? Diş sancısındada kulak çekiştirmesi olabilir diye biliyorum.

Hatice E.
Premium Üye
4 Haziran 2026 10:04
O şişliği nasıl anlayacağım, hala yumuşak gibi geliyor aslında ama diş granülü döküp kaşıdığımda sakinleşiyor genelde
P
Pınar K.
4 Haziran 2026 10:23
Bizde de aynısı oldu ama üstler kabarmış gibi üstlere bakın
P
Pelin Ç.
4 Haziran 2026 10:35
Kulagı agrıyordur canım benim kızda bir ara öyleydi, birde gaz sancısı çok oldugunda yapıyordu öyle 15 haftalık olduk biz aşırı kolik bebegim gaz sancısını hafifletmeye çalışın birde sende süt tazikli mi eğer tazikliyse bebek ondan daha gazlı oluyormuş emzirmeden önce elinle biraz sağ
B
Büşbüş
4 Haziran 2026 11:22
Büyük ihtimalle diş sancısı
A
Ayşe Ş. ..
Premium Üye
4 Haziran 2026 11:38
Tam olarak 4.5 ay civarındasiniz. Dörduncu ay atağı, gaz dış birleşiyor. Benim oğlumda kolikti. 4 ayda dediğiniz gibi birşey varmış gibi ağladığı günler geceler oldu. Ama az kaldı sabredin ek gıdaya geçince hepsi azalıp bitecek. Dişleri normalde dış etleri yumuşak ve aynı seviyede olur. Diş oluşmaya başlayan yerler daha sert, başlangıç aşamasında yani kökler gelişiyor ise kızarık. Çıkmaya yakın ise beyaz gibi görünüz diş eti. Salya artışıda var ise dişte etki eder.
Ç
Çağla A.
4 Haziran 2026 11:51
Kolik olduğu için gaz sancısıyla birlikte aslında karın ağrısıda mevcut benim bebeğimde aynı şekilde gaz damlası kullanarak atlatıyoruz geceleri daha sakin oluyor
N
Nazlıcan
Premium Üye
4 Haziran 2026 13:58
Kolik olduğu için gaz sancısıyla birlikte aslında karın ağrısıda mevcut benim bebeğimde aynı şekilde gaz damlası kullanarak atlatıyoruz geceleri daha sakin oluyor
N
Nazlıcan
Premium Üye
4 Haziran 2026 13:59
Tam olarak 4.5 ay civarındasiniz. Dörduncu ay atağı, gaz dış birleşiyor. Benim oğlumda kolikti. 4 ayda dediğiniz gibi birşey varmış gibi ağladığı günler geceler oldu. Ama az kaldı sabredin ek gıdaya geçince hepsi azalıp bitecek. Dişleri normalde dış etleri yumuşak ve aynı seviyede olur. Diş oluşmaya başlayan yerler daha sert, başlangıç aşamasında yani kökler gelişiyor ise kızarık. Çıkmaya yakın ise beyaz gibi görünüz diş eti. Salya artışıda var ise dişte etki eder.
A
Ayşe Ş. ..
Premium Üye
4 Haziran 2026 15:47
İlk kez böyle bir şey yaşadık, gazı olur ağlar uyumazdı damla verince sakinleyip uyurdu.. teşekkür ederim bakayım bir dişlerine
N
Nazlıcan
Premium Üye
4 Haziran 2026 17:01
Gaz damlası probiyotik, laktaz bizde kullandık. Dişleri için tetagil kullana bilirsiniz bitkisel temiz içeriklidir. Sakin kalın lütfen şuan en çok sizin şefkatli dingin kucağınıza ihtiyaçı var
Yükleniyor...