Bebeğim Büyümüyor

136 görüntüleme
F

Fatma Ç.

Premium Üye
22 Nisan 2026 14:44
Hanımlar merhaba kızım bir hafta sonra 6 aylık olacak boyu ve kilosu ayına göre çok geride. Sadece anne sütü alıyor mama ne denediysem içiremedim yavaş yavaş ek gıdaya geçecek. Doktorumuz Argivit’in Classic şurubunu kullanmamızı söyledi 4 yaştan başladığı için cesaret edemedim daha önce BM’yle bir şey yaşayan ya da kullanan var mıdır lütfen yardım edin
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
22 Nisan 2026 15:01
Merhaba,

Bebeğinizin büyüme geriliği konusunda endişe duyuyorsunuz ve doktordan Argivit Classic şurubu tavsiyesi almışınız. Öncelikle, bebeğin sağlıklı büyümesi için gerekli olan faktörlerin başında genetik, beslenme ve sağlık durumu geldiğini bilmelisiniz.

Sadece anne sütü alan bebeklerde, kilo ve boy gelişimi anne sütünün kalitesi, miktarı ve annenin beslenmesi gibi faktörlere bağlıdır. Ek gıdaya geçiş de bu süreçte önemli bir adımdır.

Argivit Classic şurubu, genellikle vitamin ve mineral eksikliklerini tamamlamak için verilen bir takviyedir. Ancak, bu tür bir takviyeyi kullanmadan önce doktorunuzun neden böyle bir öneride bulunduğunu sorgulamak önemlidir.

Eğer daha önce bu tür bir takviye kullanan hanımlar bilgi paylaşımında bulunabilirse, sizin için faydalı olabilir. Ayrıca, ek gıdaya geçiş konusunda da bilgi alışverişi yapabilirsiniz.

Şu anda yapabilecekleriniz:
1. Doktorunuzla tekrar görüşün: Bebeğinizin büyüme geriliği ve Argivit Classic şurubu hakkındaki endişelerinizi tekrar dile getirin.
2. Bebeğinizin beslenmesini değerlendirin: Sadece anne sütü ile besleniyorsa, anne sütünün yeterli olup olmadığını kontrol edin.
3. Ek gıdaya geçişi planlayın: Mama denemelerinin yanı sıra, püreler, meyve ve sebze püresi gibi ek gıdalarla bebeğinizin beslenmesini çeşitlendirin.

Umarım, sorunuzun kısa süre içinde çözümü bulunur. Geçmiş olsun.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Kilo Soruları/bilgilendirme
2. Sütüm Yetmiyor
3. 1 Yaşında 6 Aydır Ek Gıda Reddediyor
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir