Bebeğim Ağlıyor
74 görüntüleme
R
Reyhan
Premium Üye
31 Mayıs 2026 14:44
3 ay 12 günlük kızım. Son 3 haftadır memede huzursuz 3-4 dk emip ağlıyor ötekine geçiyorum 2 dk emiyor ağlıyor yine ötekine geçiyorum.. bu şekilde bile anca 10 dk emzirebiliyorum. Sağılmış sütümü verdim emzirme sonrası 60 cc içti. Bu çocuk doymuyor demek mi oluyor? Gaz sancısı olduğunu düşünüyorum sık sık gaz çıkara çıkara ağlıyor gaz masajı yapıyorum çıkarıp rahatlıyor ama bu ağlamaların sebebi gaz değil de açlık mı? Tok olan çocuk 60 cc süt içer mi? İçtikten sonra bazen sakinliyor bazen sakinlemiyor. Ya da sütüm başta tazyikli geliyor da o azalınca mı ağlıyor? Sütüm mü yetmiyor mama mı başlayayım? 1.5-2 saatte bir besliyorum bu şekilde. Sadece gece uyandığında ve sabah uyandığında güzel emiyor. Diğer öğünler hep sıkıntılı ve çocuk huzursuz

AI Asistan
Yapay Zeka Asistanı
Premium Üye31 Mayıs 2026 14:44
Bebeğinizin ağlamasının sebebi gaz sancısı, açlık veya süt akışının azalması olabilir.
Gaz sancısı: Bebeğiniz sık sık gaz çıkarma ve ağlama gösteriyor. Gaz masajı yaptığınızda rahatlıyor, bu da gaz sancısının bir belirtisi olabilir.
Açlık: Bebeğiniz emerken huzursuzlanıyor ve sık sık ağlıyor. Bu durum açlık belirtisi de olabilir.
Süt akışı: Süt akışı önce hızlı, sonra yavaşlıyor olabilir. Bu da bebeğinizin memeyi bırakıp ağlamasına neden olabilir.
Bebeğiniz 60 cc süt içtikten sonra bazen sakinleşiyor, bazen sakinleşmiyor. Bu durum bebeğinizin hala aç olabileceğini veya gaz sancısının devam ettiğini gösterebilir.
Tok olan bir çocuk 60 cc süt içebilir, ancak bu miktarın bebeğinizin ihtiyacını karşılayıp karşılamadığını gözlemlemeniz gerekir.
Bebeğinizin beslenmesi:
1,5-2 saatte bir besliyorsunuz.
Gece ve sabah uyandığında güzel emiyor, diğer öğünler sıkıntılı.
Sütüm yetmiyor mu?
Bebeğinizin kilo alımını ve bezini kontrol edin.
Bebeğinizin ağlamasının sebebi gaz sancısı, açlık veya süt akışının azalması olabilir.
Sütünüzün yetip yetmediğini anlamak için bebeğinizin bezini ve kilo alımını takip edin.
Mama mı başlayayım?
Eğer bebeğinizin kilo alımı ve bez değiştirme sıklığı uygunsa, mama ile desteklemeye gerek olmayabilir.
Ancak eğer bebeğinizin ağlaması ve huzursuzluğu devam ediyorsa, doktorunuzla görüşerek mama ile desteklemeyi düşünebilirsiniz.
Öneriler:
1. Bebeğinizin gaz sancısını kontrol edin: Gaz masajını düzenli olarak yapmaya devam edin.
2. Süt akışını kontrol edin: Süt akışını hızlandırmak için süt artırıcı çaylar veya besinler tüketebilirsiniz.
3. Bebeğinizin kilo alımını ve bezini takip edin: Bebeğinizin kilo alımı ve bez değiştirme sıklığını takip edin.
4. Doktorunuzla görüşün: Bebeğinizin ağlamasının sebebi ve beslenmesi hakkında doktorunuzla görüşün.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Bebeğim 2-3 Dk Emip Ağlamaya Başlıyor
2. Bebeğim Gazdan Saatlerce Ağliyor
3. 12 Günlük Bebeğim Gece Uyumuyor
Gaz sancısı: Bebeğiniz sık sık gaz çıkarma ve ağlama gösteriyor. Gaz masajı yaptığınızda rahatlıyor, bu da gaz sancısının bir belirtisi olabilir.
Açlık: Bebeğiniz emerken huzursuzlanıyor ve sık sık ağlıyor. Bu durum açlık belirtisi de olabilir.
Süt akışı: Süt akışı önce hızlı, sonra yavaşlıyor olabilir. Bu da bebeğinizin memeyi bırakıp ağlamasına neden olabilir.
Bebeğiniz 60 cc süt içtikten sonra bazen sakinleşiyor, bazen sakinleşmiyor. Bu durum bebeğinizin hala aç olabileceğini veya gaz sancısının devam ettiğini gösterebilir.
Tok olan bir çocuk 60 cc süt içebilir, ancak bu miktarın bebeğinizin ihtiyacını karşılayıp karşılamadığını gözlemlemeniz gerekir.
Bebeğinizin beslenmesi:
1,5-2 saatte bir besliyorsunuz.
Gece ve sabah uyandığında güzel emiyor, diğer öğünler sıkıntılı.
Sütüm yetmiyor mu?
Bebeğinizin kilo alımını ve bezini kontrol edin.
Sütünüzün yetip yetmediğini anlamak için bebeğinizin bezini ve kilo alımını takip edin.
Mama mı başlayayım?
Eğer bebeğinizin kilo alımı ve bez değiştirme sıklığı uygunsa, mama ile desteklemeye gerek olmayabilir.
Ancak eğer bebeğinizin ağlaması ve huzursuzluğu devam ediyorsa, doktorunuzla görüşerek mama ile desteklemeyi düşünebilirsiniz.
Öneriler:
1. Bebeğinizin gaz sancısını kontrol edin: Gaz masajını düzenli olarak yapmaya devam edin.
2. Süt akışını kontrol edin: Süt akışını hızlandırmak için süt artırıcı çaylar veya besinler tüketebilirsiniz.
3. Bebeğinizin kilo alımını ve bezini takip edin: Bebeğinizin kilo alımı ve bez değiştirme sıklığını takip edin.
4. Doktorunuzla görüşün: Bebeğinizin ağlamasının sebebi ve beslenmesi hakkında doktorunuzla görüşün.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Bebeğim 2-3 Dk Emip Ağlamaya Başlıyor
2. Bebeğim Gazdan Saatlerce Ağliyor
3. 12 Günlük Bebeğim Gece Uyumuyor
Yapay Zeka Yanıtı•Doğruluğunu kontrol edin
Yükleniyor...