Baş Çevresi Küçüklüğü
395 görüntüleme
M
Melikee
20 Nisan 2026 20:04
Bebeğim 34 cm baş çevresi ile doğdu şu anda 6 aylık 41 cm çocuk doktorumuz nörolojiye yönlendirdi nöroloji doktoru hangi kriterlere bakacak neler yapacak bilgisi olan var mı
Böyle bir durum yaşayan var mı
Böyle bir durum yaşayan var mı
M
Melikee
21 Nisan 2026 14:11
Ben İstanbul’da yaşıyorum özele götürmek istedi çünkü onlar çok yönlendirme yapıyorlar aşırı irdeliyorlar o yüzden önce devlet hastanesine gitmek istedim eğitim araştırmaya bakalım inşallah iyi şeyler söylerler ben de boyuna çok takıyordum boyu şu an alt sınırda bir de 1 2 şey daha var aklıma takılan baş çevresinde de sorarım aslında bana baş çevresi ile ilgili sağlık ocağına bir şey demediler ama doktora da götürmemiştim bunla alakalı iyi oldu en azından bunu da sorarım gerçi zaten nöroloji her şeyi inceliyor diye biliyorum ama saat 3:00’te çıkmış olurum yazarım tekrardan
�
derin
Premium Üye
21 Nisan 2026 14:13
Bizim bıngıldağımız 4.5 aylıkken kapandı o yüzden sürekli baş çevresi takibi yapıyorduk dün öyle söyledi çocuk doktoru küçük dedi baş çevresi nörolojiye yönlendirdi bende şehir hastanesine götüreceğim merak ediyorum nörolog nelere dikkat edecek
M
Melikee
21 Nisan 2026 14:14
Ya tabii ki götürmekte fayda var zaten hani bu şekilde düşünüp kendimizi üzüleceğimiz bir şey varsa bile erkenden çıksın ki ne gerekiyorsa onu yapalım ama inşallah bir şey yoktur yavruları gerçekten zor bir şey yani en ufak bir şey söylediklerinde bile insan çok tedirgin oluyor umarım bana da şimdi iyi şeyler söylerler
Gerçekten öyle en ufak şeye takılıyoruz
G
Gülcan Ş.
21 Nisan 2026 14:18
Bende Bilkent şehir hastanesi takipliyim doktorları çok iyi
M
Melikee
21 Nisan 2026 14:31
Bende Bilkent şehir hastanesi takipliyim doktorları çok iyi
Nörolog ne gibi detaylara bakıyor
G
Gülcan Ş.
21 Nisan 2026 15:00
Sizin baş boy kilo bilgileriniz nasıldı bebeğiniz kaç aylık
G
Gülcan Ş.
21 Nisan 2026 15:01
Benim kızım 2. Aydan sonra çok az kilo aldı
L
Lale
Premium Üye
21 Nisan 2026 16:38
Sizin baş boy kilo bilgileriniz nasıldı bebeğiniz kaç aylık
M
Melikee
21 Nisan 2026 17:41
Melike hanım merhaba benim kızım 33 baş çevresiyle doğdu baş çevresi her ay bir, bir buçuk, iki santim artmıştı. Yedinci ay kontrolünde yarım santim arttı. Takipli olduğumuz doktor mikrosefali falandan bahsetti. Ben de çok endişelendim. Araştırmalarıma göre altıncı aydan sonra baş çevresi yarım santim bir santim olarak artmaya devam ediyormuş. Sonra ben de doktorumuzu değiştirdim. Şu anki takipli olduğumuz doktor kendisi 35 yıllık prof. 12. aya kadar 45 santim olsa yeter dedi. Şu an 11. ayına girecek 45 santim oldu. Benim de kafam küçük. Sağlık ocağındaki hemşireye de sordum endişelenme senin de kafan küçük dedi. Yani demem o ki bazen doktorlar insanları boşyere endişelendiriyor. Bu biraz da genetik olabiliyor. Siz düzenli olarak baş çevresinin büyüyüp büyümediği takip ederseniz yeterli olacaktır. Benim bebeğim yoğun bakımda kaldığı için nöroloji doktoruna takip ettiriyorum. Yani o da bir kere baş çevresini kontrol etti açıkçası en son önce üç ay gittiğimde hiç bakmadı bile. Ama siz yine de içiniz rahat ettirmek adına bir nöroloji doktoruna da götürebilirsiniz
L
Lale
Premium Üye
21 Nisan 2026 18:10
Benim bebeğimde 34 cm baş çevresi ile doğdu ve şu anda 6 aylık 41 cm baş çevresi nörolojiye yönlendirdi gelişimi gayet güzel yeni yeni dönmeye çalışıyor dediklerimize gülüyor destekle oturuyor bilmiyorum doktorlera farklı gelen nedir peki [12.aya](12.aya) kadar 45 cm civarında olmazsa neyden şüpheleniyor doktor acaba
�
derin
Premium Üye
21 Nisan 2026 19:28
Sizde içinizi ferah tutun Rabbim hayırlı haberler duyursun insAllah hepimize
M
Melikee
21 Nisan 2026 19:42
Melike hanım ben bugün gittim şikayetlerimi söyledim doktora ayrıca kafasını kendi ölçtü 41.5 dedi boynun 62 santim olduğunu alt sınırda olduğunu söyledim şikayetlerden dolayı geldiğimi söyledim bir de başını hâlâ tam böyle dik tutamıyor destekle oturttuğum zaman öne doğru böyle eğiliyordu onu işte söyledimdenver testine yönlendirdi bir de MR istedi onları dedi yap ama dedi ben bir sıkıntı görmedim dedi yani muhtemelen emin olmak için bunları yaptırıyor yapmak da gerekiyor zaten yine de belli olmaz bu işler yani hareketlerine falan baktı etti kafa çevresi de küçük değil normal dedi yani bilmiyorum doktorun söylediği bunlar MR için Temmuza randevu verdiler ne yazıkki çok geç ama doluymuş o yüzden o tarihte yaptiririz yine bu şekilde yani bence siz de çok korkmayın ya eğer size gülüyorsa yani mesela denver testin dekileri internetten bakabilirsiniz altı aylık çocuk için ChatGPT zaten söylüyor ne olması gerektiğin altı aylık bebek motor becerileri vs bi bakın
�
derin
Premium Üye
21 Nisan 2026 19:53
Çok teşekkür ederim bilgileriniz için bebeğiniz kaç aylık şuan ipek hanım sizin bebeginiz için de çok sevindim korkulacak bir şey söylememiş çok şükür
M
Melikee
21 Nisan 2026 19:58
Benimki şu an tam altı ay 20 günlük çok şükür ama işte yine de içim tam rahat değil ya bilmiyorum
�
derin
Premium Üye
21 Nisan 2026 20:00
Rabbim büyük içinizi ferah tutun benim bir tanıdığımın bebeği ne oturdu ne döndü sadece yatmak istiyordu oğlan bir yasina kadar inanın böyleydi oğlan birden kalkti yürüdü hiç bir aktivitesk yoktu yani donmuyordu bile hiç merak etmeyin Rabbim büyük içimizi ferah tutalım
Yükleniyor...