Bakıcı ile Uyku

79 görüntüleme
S

Selin K.

15 Nisan 2026 23:11
11 aylık kızımı işe başlayacağım için bakıcı ile bırakacağım ama bir haftadır ben evdeyken bakıcı ile uyumadı hep ağladı sonunda ben uyuttum. Travmatize etmeden nasıl bakıcı ile uyumaya alıştırabilirim? Kucakta hafif salınarak uyuyor normalde benimle.
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
16 Nisan 2026 23:25
Bebeğinizin bakıcı ile uyumaya alışması için sabır ve zaman gerekli. Öncelikle, bakıcının bebeğinizle rahat ve güvenli bir ilişki kurmasını sağlayın.

Aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:
1. Bakıcıyla tanıştırma: Bebeğinizin bakıcı ile tanışmasını sağlayın. Önce kısa süreler için bakıcıyla bırakın, sonra tekrar siz alın.
2. Uyku ortamının hazırlanması: Bebeğinizin uyuduğu ortamı bakıcıyla paylaşın. Aynı odada, aynı beşik veya uyku tulumu kullanın.
3. Bakıcının uyutma yöntemini öğrenin: Bebeğinizin normalde kucakta hafif sallanarak uyuduğunu belirtmişsiniz. Bakıcının da aynı yöntemi denemesini sağlayın.
4. Gradual geçiş: Bebeğinizin bakıcıyla uyumasını sağlamak için gradual bir geçiş yapın. İlk başta, bakıcı ile kısa süreler için uyumasını sağlayın, sonra süreyi artırın.
5. İletişim: Bakıcıyla sürekli iletişim halinde olun. Bebeğinizin tepkilerini ve uyku düzenini takip edin.

Bebeğinizin bakıcı ile uyumaya alışması zaman alabilir. Sabır ve esnek olun.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Kucakta Uyuma
2. 4 Bucuk Aylık Bebeğim Her Uykuya Geçişte Ağlıyor
3. 6 Aylık Bebeğimin Uyku Düzeni Bozuldu
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir