Atopik Egzama

612 görüntüleme
I

Ipek E.

22 Nisan 2026 22:44
6 aylik bebegim 3 ydr gecmeyenn egzamma var yanaklaarda boyuna yayyildi ne yapmalliyim
Fatma A. U.

Fatma A. U.

22 Nisan 2026 22:47
Hemen doktora götürün kakasında mukus kan varmı
I

Ipek E.

22 Nisan 2026 22:58
Fatma Albina U
Hemen doktora götürün kakasında mukus kan varmı
Mukus var
Fatma A. U.

Fatma A. U.

22 Nisan 2026 23:06
Kakasında mukus vucudunda kuruluk ve kızarıklık varsa süt alerjisi olabilir benim kızımda öyleydi
I

Ipek E.

22 Nisan 2026 23:07
Evet ya sut urunlerini yememelimiyim ne kadar sure oyle olcak
I

Ipek E.

22 Nisan 2026 23:07
Fatma Albina U
Kakasında mukus vucudunda kuruluk ve kızarıklık varsa süt alerjisi olabilir benim kızımda öyleydi
Ne kadar sure devam ediyor gectimi siziin
Fatma A. U.

Fatma A. U.

22 Nisan 2026 23:10
Ipek Erinmez
Benim kızım mamayla besleniyor 1 yaşına kadar süt ürünleri yemiyecek 1 yaşından sonra tekrar doku testi yapılacak sonra deniyecez yavaş yavaş şuan 10 aylık
I

Ipek E.

22 Nisan 2026 23:12
Bnde israrla yogurt yedirmeye calisiiyorum bnde sut urubleri tuketiyorum tekrr dr gideyim testmi yapar
H

Hatice

23 Nisan 2026 00:01
Ipek Erinmez
Doktor mu söyledi ıpek hanım sız kendınız mı kestınız urunlerı yemeyı benım kızımda da oldu doktor süt urunlerıne bıraz alerjı var ama dıyet yapmanı gerektirecek kadar degıl dedı her mukus ta alerjı degıldır
K

Kevser K. K.

23 Nisan 2026 00:33
Aynı durumu yaşadım kan testi yapıldı ıge de alerji çıkmadı kaç doktor kaç Prof gezdim sayısını unuttum… ve çok iyi bir gastrocu Prof dediki kanda çıkmaması alerji olmadığı anlamı taşımaz . Deride ve kanda negatifdi. Ama kakada mukus gaz sancısı ve egzama oluyordu. Diyet yapacaksın ve özel mama kullanacaksın dedi. Kanda negatif olanların alerjis hafiftir ve 1 yaşa kdr geçer dedi. Öylede oldu . Ben 4 ay emzirebildim diyetten dolayı 14 kilo verdim ve sütüm çok azaldı 30 ml geliyordu . Süt az olunca bebeğimde emmek istemedi ve memeyi bıraktı . İlk aylar nestle alfamino 4. Ay itibari ile Evolvia rp1 kullandık. Şuan 18 aylığız. Süt alerjimiz 10. Ayda geçmişti ama ben 13 aya kadar sütlü mama vermedim ve ek gıdada yoğurt asla vermedim. İyice bağırsağın toparlanmasına izin verdim. Şuan hiçbir skntı yok ama tercihen asla süt vermiyorum. Sadece yoğurt veriyorum. Bu süreç zor anneler. Sizi anlıyorum ama geçecek. Ayrıca 5. Aya kadar relaktaz kullandım ve çok çok iyi geldi . Egzama içinde mustela atopik kremi mucizevi . Denemenizi öneririm
F

Fatma

Premium Üye
23 Nisan 2026 00:40
Kevser Kaymaz Kırlı
Aynı durumu yaşadım kan testi yapıldı ıge de alerji çıkmadı kaç doktor kaç Prof gezdim sayısını unuttum… ve çok iyi bir gastrocu Prof dediki kanda çıkmaması alerji olmadığı anlamı taşımaz . Deride ve kanda negatifdi. Ama kakada mukus gaz sancısı ve egzama oluyordu. Diyet yapacaksın ve özel mama kullanacaksın dedi. Kanda negatif olanların alerjis hafiftir ve 1 yaşa kdr geçer dedi. Öylede oldu . Ben 4 ay emzirebildim diyetten dolayı 14 kilo verdim ve sütüm çok azaldı 30 ml geliyordu . Süt az olunca bebeğimde emmek istemedi ve memeyi bıraktı . İlk aylar nestle alfamino 4. Ay itibari ile Evolvia rp1 kullandık. Şuan 18 aylığız. Süt alerjimiz 10. Ayda geçmişti ama ben 13 aya kadar sütlü mama vermedim ve ek gıdada yoğurt asla vermedim. İyice bağırsağın toparlanmasına izin verdim. Şuan hiçbir skntı yok ama tercihen asla süt vermiyorum. Sadece yoğurt veriyorum. Bu süreç zor anneler. Sizi anlıyorum ama geçecek. Ayrıca 5. Aya kadar relaktaz kullandım ve çok çok iyi geldi . Egzama içinde mustela atopik kremi mucizevi . Denemenizi öneririm
Benim bebeğimde 2 aylık kakada mukus var kafa derisinde kuruluk var gaz durumu aşırı fazla sab simplex kullanıyoruz ama sanki bir işe yaramıyor gibi başka ne gibi belirtiler vardı acaba birde relaktaz sadece alerji kesinleşmiş olanlardamı kullanılıyor acaba
I

Ipek E.

23 Nisan 2026 03:20
Hatice
Doktor mu söyledi ıpek hanım sız kendınız mı kestınız urunlerı yemeyı benım kızımda da oldu doktor süt urunlerıne bıraz alerjı var ama dıyet yapmanı gerektirecek kadar degıl dedı her mukus ta alerjı degıldır
Kesmedim henuz duydugum kaadryla . Dr gitcem test icin
I

Ipek E.

23 Nisan 2026 03:20
Kevser Kaymaz Kırlı
Tesekkur ederim
.

.....

23 Nisan 2026 05:41
Bu durum bizdede var 5 aylıkken basladı şuan 6 aylık vcdu çok kötü süt ve süt ürünlerine alerjisi var dedi doktor 2 bucuk yaşına kadar devam edebiliir süt ürünlerini tatttırma mamasını zenginleştir bebe büsküvisi kat pezmez zeytin yağı falan dedi ne kadar krem sürersem süreyim bugun geçmiş gibi görünüyor bigün sonra sabah bi bakıyorum karnı boyun altı yanakları havaya çıkmış birde son zamanlarda çok kaşınıyor uykusunda bile havayı kaşıyor bebek çok üzülüyorum ama çaresizim yapacak birşey yok şuan için dedi doktorumuz
.

.....

23 Nisan 2026 05:43
Banyo yaparken su çok sıcak olmasın kat kat giydirme falan sıcak egzamayı coştururmuş aynı şekilde vcdu havaaya açık bir şekilde kalırsa da coşarmış sıcak soğuk çarpışması ile bol nemlendir ama şuan için yapacak birşy yok
K

Kevser K. K.

24 Nisan 2026 00:19
Fatma Alpul
Benim bebeğimde 2 aylık kakada mukus var kafa derisinde kuruluk var gaz durumu aşırı fazla sab simplex kullanıyoruz ama sanki bir işe yaramıyor gibi başka ne gibi belirtiler vardı acaba birde relaktaz sadece alerji kesinleşmiş olanlardamı kullanılıyor acaba
Hayır sadece alerji değil alerji ve gaz probleminde ben çok faydasını gördüm ama düzenli kullanmanız gerekli zaten 1 hafta kullanınca farkı görüyorsunuz
K

Kübra K.

Premium Üye
24 Nisan 2026 22:21
Oğlumda da var atopik egzama direkt cildiye doktoruna götürmenizi tavsiye ederim eğer alevlenme döneminde ise kortizonlu krem önerebiliyor ve gayet az kullanmanız gerekiyor onun yanı sıra bebek yağlarından sigara dumanından parfümden ve kendi kıyafetlerinizde deterjan yumuşatıcı kullanmanıza dikkat etmek gerekiyor be yine günlük nemlendirme yapmanız lazım atopik ciltler için kremler var bizde Mustela stelatopia işe yaradı doktorumuz iki yaşına kadar devam edebileceğini söyledi geçmiş olsun
.

.....

24 Nisan 2026 23:31
Kübra Kılıç
Oğlumda da var atopik egzama direkt cildiye doktoruna götürmenizi tavsiye ederim eğer alevlenme döneminde ise kortizonlu krem önerebiliyor ve gayet az kullanmanız gerekiyor onun yanı sıra bebek yağlarından sigara dumanından parfümden ve kendi kıyafetlerinizde deterjan yumuşatıcı kullanmanıza dikkat etmek gerekiyor be yine günlük nemlendirme yapmanız lazım atopik ciltler için kremler var bizde Mustela stelatopia işe yaradı doktorumuz iki yaşına kadar devam edebileceğini söyledi geçmiş olsun
Bizi cildiyeye göndermedi mustellanın stelatopia kremini ve egzama ya özel krem verdi kremleri her sürdügümde vcudu anında tepki verip kıp kırmızı olmaya başlıyor bende kullanmaya ara verdim kullanmadıgımda kızarıklık yok sönükler sivilce gibi pütürlü duruyor yanlşmı yapıyoruö bilmiyorum cildiye ne dedi size
I

Ipek E.

24 Nisan 2026 23:33
Bugun gttim test falan yapmadi minidolin sampuan ve losyon onerdi bilmiyorum faydasii olckmi nemlendrci ve sampuan ne kullanmalliyim
E

Elif C.

24 Nisan 2026 23:35
Kübra Kılıç
Üç aydır biz yaşıyoruz. Kaşımaktan her yeri yara oldu. Her şeye dikkat de ediyoruz ama hiç azalmadı bile. Atopik dermatit diyorlar başka bişey de demiyorlar
K

Kübra K.

Premium Üye
24 Nisan 2026 23:35
Egzamaya özel kremler nedir isimlsdini yazabilir misiniz çünkü bizde bir çok krem denedik ve daha kötü oldu
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir