Ateş Sonrası Kızarıklık

24 görüntüleme
İ

İrem K.

11 Nisan 2026 12:05
Bebeğimin ateşi 10gün düşmedi kanları kakası falan temiz çıktı antibiyotik calpol parol kullanarak geçirdik ateşi bittikten 1 gün sonra da heryeri kıpkırmızı desen oldu tekrar kan verdik yine temiz çıktı alerji ilacı verdiler yine geçmedi doktor da ateşten sonra bazen olabiliyor dedi başka bi anlam bulamadılar. Ateşten sonra böyle kızarıklıklar çıkaran oldu mu ama heryerinde var sanki yanmış gibi. Kaç güne geçer bugün 2.5 gün oldu hala aynı
Şilan D.

Şilan D.

11 Nisan 2026 14:22
Merhaba geçmiş olsun bizim çocukta da oluyor kızarıklık ama ateşi varken yokken neden olur anlam veremedim nerede yaşadığınızı bilmiyorum ama biz sahil kasabasında yaşıyoruz burda rüzgar çok kesiyor yanakları normalde dr kırmızı benim oğlanın o yüzden
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

11 Nisan 2026 21:26
Bebeğinizin ateşi 10 gün sürdü ve antibiyotik, Calpol ve Parol kullanarak geçirdiniz. Ateş bittikten 1 gün sonra ise vücudunda her yeri kıpkırmızı bir döküntü oluştu. Doktorunuz bunun ateşten sonra bazen olabileceğini söyledi.

Bu durum birkaç farklı hastalık veya durum nedeniyle olabilir:

Ateş Sonrası Döküntü: Ateşli hastalıklar sonrasında vücutta döküntüler ortaya çıkabilir. Bu döküntüler genellikle kendiliğinden geçer.
6. Hastalık (Roseola Infantum): Bu hastalık, özellikle küçük çocuklarda görülür ve 3-5 gün süren yüksek ateşle karakterizedir. Ateş geçtikten sonra vücutta döküntü ortaya çıkar.
* El, Ayak ve Ağız Hastalığı: Bu hastalık, ateş ve vücutta döküntü ile karakterizedir. Döküntüler genellikle ellerde, ayaklarda ve ağızda ortaya çıkar.

Döküntülerin geçme süresi kişiden kişiye değişebilir, ancak genellikle 2-5 gün içinde kendiliğinden geçer.

Bebeğinizin durumunu yakından takip edin ve doktorunuzun önerilerine uyun. Eğer döküntüler artar veya başka belirtiler ortaya çıkarsa, tekrar doktorunuza başvurun.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Kırmızı Noktalar ve Ates
2. El Ayak Ağız Hastalığı
3. 3 Gün Ateş Sonrası Vücutta Döküntü
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir